Όταν το νερό δεν καθαρίζει μόνο το σώμα

Ίσως και να μην έριχνα δεύτερη ματιά σε άρθρο που διάβασα σε μεγάλο ξένο site για τον διαλογισμό, αν δεν έκανα τις ίδιες σκέψεις και τον ίδια τεχνική-διαλογισμό λίγο καιρό πριν κάτω από το τρεχούμενο νερό στο ντους.

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ! 

Κάνω διαλογισμό δεν σημαίνει απαραίτητα κάθομαι ακίνητη οκλαδόν. Ο Βούδας ασκήθηκε σε 4 ειδών διαλογισμό. Ενώ καθόταν, στεκόταν, περπατούσε, ήταν ξαπλωμένος. Δηλαδή κάθε στιγμή.

Με θυμάμαι λοιπόν να κάθομαι κάτω από το ντους και να ζητάω να ξεπλυθώ από την ημέρα. Από την ένταση, τη στεναχώρια, τα εμπόδια. Και με κάθε σταγόνα νερού εικονοποιούσα να φεύγει από πάνω μου κάθε τι δυσάρεστο και επιβαρυντικό.

Τις ακόμα πιο ζόρικες ημέρες έκανα και ένα σκραμπ. Χοντρό αλάτι, μέλι και νερό σε ένα μπολάκι και με αυτό καθάριζα κάθε σημείο στο σώμα και το κεφάλι μου. Μετά, άφηνα το νερό να με ξεπλένει και όταν στο τέλος τυλιγόμουν στο μπουρνούζι, ένοιωθα σα μωρό. Καθαρή, ήσυχη και γλυκά κουρασμένη. Ήταν το τελετουργικό μου για να κοιμηθώ ήσυχα και να ξυπνήσω με νέες δυνάμεις.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόσο λειτούργησαν ή όχι όλα αυτά, αλλά δεν μπορείς να δέχεσαι παθητικά ό,τι συμβαίνει. Λίγη δράση και φροντίδα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Τις ημέρες κάνε το καλύτερο που μπορείς και τα βράδια φρόντισε το σώμα σου, το πνεύμα σου και την ψυχή σου με έναν διαλογισμό που θα σε καθαρίσει από τα “σκουπίδια” της ημέρας.

Η τεχνική

Η ώρα του ντους είναι μια καλή στιγμή για να έρθεις σε επαφή με το τι συμβαίνει τη συγκεκριμένη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο. Άρα, το μυστικό είναι στην συνειδητότητα.

-Μπες στο ντους και καθαρίσου με σφουγγάρι και νερό. Αμέσως μετά, κλείσε τα μάτια, συγκεντρώσου στη στιγμή και άνοιξε τις αισθήσεις σου.

-Άκου το νερό που πέφτει, μύρισε το σαπούνι, νοιώσε τη θερμοκρασία του νερού στο δέρμα σου, γεύσου το νερό, νιώσε το σώμα να αντιδρά θετικά σε όλα αυτά.

-Είναι μια καλή στιγμή για να ζητήσεις νοητά να καθαριστείς και να κάνεις μια καινούργια αρχή.

Θέλεις να ξεκινήσεις διαλογισμό;
Στο dialogismos.gr θα βρεις τους καλύτερους διαλογισμούς στα ελληνικά. Απλά, πάτησε εδώ!

Ζήτησε: 

  • Να απομακρυνθούν τα εμπόδια.
  • Να απομακρυνθεί η λύπη, η ανικανότητα, το στρες, η ασθένεια και ό,τι σε ταλαιπωρεί.
  • Να αποδεχτείς το σώμα σου και τον εαυτό σου.
  • Να σταματήσεις να κάνεις σενάρια.
  • Να καθαρίσει η αύρα σου καθώς το τρεχούμενο νερό μαζί με τα ιόντα του προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.
  • Τέλος, αφέσου και νιώσε την πληρότητα που φέρνει μια τέτοια στιγμή.

 

Σήμερα το βράδυ, δοκίμασε αυτόν τον διαλογισμό, τακτική, τρέλα, χαζομάρα. Χαρακτήρισε το όπως θέλεις αλλά κάν’ το. Αφού λειτούργησε σε εμένα, σίγουρα θα λειτουργήσει και σε εσένα.

από την Καίτη Φαρμάκη

Διάβασε ακόμα: 5 ιδέες για να κάνεις το μπάνιο σου μια υπέροχη εμπειρία

Γιατί να δοκιμάσεις τα άλατα Epsom

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.