Μια σπάνια συνάντηση γιγάντων

από την Καίτη Φαρμάκη

Δίας και Κρόνος: Οι δύο αυτοί σημαντικοί πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν τόσο απόλυτα που στα μάτια μας και στον ουρανό  η ένωση τους θα φαίνεται σαν ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι. Η τελευταία τέτοια σύνοδος στον Υδροχόο έγινε πριν από 800 χρόνια αλλά και τις ημέρες που γεννήθηκε ο Χριστός. Λέγεται ότι η σύνοδος τους ήταν το αστέρι που ακολούθησαν οι Μάγοι για για οδηγηθούν σε Εκείνον.

Το σημερινό Αστέρι είναι αφιερωμένο σε όσους ψάχνουμε τον δρόμο μας.
Με τα πόδια γερά στη γη και το βλέμμα στον ουρανό

ας ακολουθήσουμε το άστρο

που μας δείχνει ξεκάθαρα το σημαντικό στο οποίο είναι να φτάσουμε.

Η Σύνοδος αυτή συμβαίνει μια φορά κάθε 20 χρόνια, ωστόσο τη Δευτέρα 21/12, θα συμβεί η «Μεγάλη Σύνοδος» καθώς Δίας και Κρόνος θα έρθουν στο εγγύτερο σημείο που αναμένεται να έρθουν για τα επόμενα 60 χρόνια. Η επόμενη σύνοδος των γιγάντων θα γίνει στις 15 Μαρτίου του 2080!

Ο Δίας και ο Κρόνος είναι οι δυο πιο μεγάλοι πλανήτες του ηλιακού συστήματος και στην αστρολογία είναι το όριο ανάμεσα στους προσωπικούς πλανήτες – Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Αφροδίτη, Άρη – και τους υπερβατικούς πλανήτες – Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα.

Αστρονομικά 

Πότε; Μετά τη δύση του Ηλίου. Πού; Κοιτώντας χαμηλά στον δυτικό ορίζοντα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, οι δύο πλανήτες θα φαίνεται να χωρίζονται κατά λιγότερο από το ένα πέμπτο της διαμέτρου μιας πανσελήνου.

«Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν πάρα πολύ κοντά σε μια απόσταση μόλις 6 πρώτων λεπτών, δηλαδή το 1/10 της μοίρας. Είναι το 1/10 του πάχους του δαχτύλου μας, όταν έχουμε τεντωμένο το χέρι. Στον ουρανό είναι μία μοίρα. Δηλαδή οι πλανήτες θα βρεθούν σε απόσταση όσο το πάχος του νυχιού μας, μόλις θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης.

Το φαινόμενο θα είναι ορατό από όλον τον κόσμο, χωρίς τηλεσκόπιο, αρκεί να είναι νύχτα και να μην έχει σύννεφα.

«Η σύνοδος Δια Κρόνου θα είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Θα πρέπει, όμως, να βιαστούμε για να δούμε τον Δία και τον Κρόνο, γιατί δύουν σε 2,5 ώρες μετά τη δύση του Ήλιου. Τον Άρη μπορούμε να τον κοιτάξουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, γιατί την ώρα που δύει ο Ήλιος, αυτός μεσουρανεί. Όλα αυτά κοιτάζοντας προς νότο», εξηγεί.

Ο Δίας συμβολίζει την αλήθεια, η επέκταση, την αισιοδοξία, το άνοιγμα των ορίων.Ο Κρόνος είναι τα όρια, το κάρμα, ο περιορισμός, οι κανόνες. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης στον οποίον δίνουμε λόγο για το τι έχουμε πράξει, κι εκείνος ανάλογα ανταμείβει ή μας ξαναφέρνει στον δρόμο μας συνήθως με τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε ως δύσκολο και σκληρό.

Για όλους μας ξεκινάει μια νέα εποχή κατά την οποία αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τη φιλία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το διαδίκτυο, τη δικτύωση, την επιστήμη, τη ρομποτική, ελευθερία, ισότητα, ειρήνη αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Επιτέλους ανοίγει το μυαλό και περνάει από το Εγώ στο Εμείς!

  • Μάθε νέους τρόπους για να κάνεις τα πράγματα
  • Ανοίξου στην αλλαγή.
  • Αποδέξου τη διαφορετικότητα και τη δική σου και των άλλων.
  • Κατανόησε ότι όλοι είμαστε ένα.

Όμως, επειδή ο Υδροχόος είναι ένα απρόσωπο ζώδιο, κάπως αποστασιοποιημένο, φρόντισε να μην χάσεις την ανθρωπιά σου. Συνέχισε να αγαπάς τον άνθρωπο και όχι μόνο την ανθρωπότητα…

Η σύνοδος κορυφώνεται στις 21/12/2020 στις 20:21

Μπορείς σήμερα να ανάψεις ένα κεράκι σε μοβ ή λευκό χρώμα. Το μοβ είναι το χρώμα του Δία και θα σε βοηθήσει να έχεις το μέγιστο που μπορείς στο θέμα που θέλεις να έχεις εξέλιξη αλλά και μόνιμα αποτελέσματα που θα έρθουν μέσα από οργανωμένο σχέδιο και κόπο.

Μπορείς να ανοίξεις ένα Ρόδο της Ιεριχούς βάζοντας την ξεκάθαρη πρόθεση σου.

Μάθε για το Ρόδο της Ιεριχούς και την επίδραση του στις ευχές μας, πατώντας εδώ!

Δες σε ποιον τομέα του ωροσκοπίου σου υπάρχει η μηδενική μοίρα Υδροχόου και κάνε την ευχή σου ανάλογα με τον τομέα που επηρεάζεται. Αν δεν ξέρεις το ωροσκόπιο σου, διάβασε πιο πάνω εκτός από το ζώδιο σου και τον ωροσκόπο σου και βάλε την πρόθεση σου ανάλογα και με το ζητούμενο του ζωδίου του ωροσκόπου σου.

Μάθε για την πνευματική σημασία του Χειμερινού Ηλιοστάσιου, πατώντας εδώ!

Καθώς σήμερα ανοίγει ένας ολοκαίνουργιος κύκλος, Χειμερινό Ηλιοστάσιο, άρα μηδενική μοίρα του Αιγόκερω αλλά και σύνοδος Δία Κρόνου στη μηδενική μοίρα του Υδροχόου. Επίσης το άθροισμα της ημερομηνίας 21/12/2020 είναι ο αριθμός 1. Κάτι βρίσκεται στην απόλυτη αρχή του, στο απόλυτο ξεκίνημα του.

-Έτσι, βρες τον χρόνο, την ηρεμία και την έμπνευση να γράψεις σε ένα χαρτί όλα όσα επιθυμείς. Γράψε κυρίως για τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις!

-Γράψε το με θετικό τρόπο (πχ μην γράψεις δεν θέλω να είμαι μόνος αλλά θέλω να έχω σταθερή σχέση. Μην γράψεις δεν θέλω να είμαι άρρωστος αλλά θέλω να έχω υγεία κλπ)

-Μπορείς να μπεις στο www.dialogismos.gr και να κάνεις τον εξαιρετικό διαλογισμό μας για την Προστασία και την Αγάπη που θα δώσει μεγάλη φόρτιση σε όσα θέλεις να συμβούν. Είναι ένας από τις 3 δωρεάν διαλογισμούς μας, οπότε, κάνε εγγραφή στο dialogismos.gr και κάνε αυτόν τον ουσιαστικά βοηθητικό διαλογισμό.

Δες πώς σε επηρεάζει η σύνοδος Δία Κρόνου που κορυφώνετα στις 20:21 και στην 00:29 μοίρα του Υδροχόου! Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

Κριός

Ένας νέος κύκλος ζωής ανοίγει στον τομέα της φιλίας, των στόχων και της ομαδικής δουλειάς ειδικά για τους γεννημένους κοντά στις 20 Μαρτίου.

Ταύρος

Ένας νέος σημαντικός κύκλος ξεκινά ειδικά για τους γεννημένους κοντά στις 18 Απριλίου για επαγγελματικά θέματα και θέματα καριέρας.

Δίδυμοι

Μια όψη που ευνοεί σημαντικά τους γεννημένους κοντά στις 20 Μαΐου ειδικά σε θέματα σπουδών, εξωτερικού, εξέλιξης. Μια νέα φιλοσοφία αλλάζει τις ζωές σας.

Καρκίνος

Μια όψη που επηρεάζει τους γεννημένους κοντά στις 21 Ιουνίου σε θέματα που αφορούν κληρονομιές, δάνεια και βαθιά συναισθηματικά θέματα. Ανακαλύπτουν τη δύναμη τους.

Λέων

Από τα ζώδια που τα αφορά άμεσα η σύνοδος Δία Κρόνου. Επηρεάζονται οι γεννημένοι κοντά στις 22 Ιουλίου καθώς ανοίγει ένας νέος σημαντικός κύκλος σε θέματα που αφορούν στις πιο σημαντικές σχέσεις και ις πιο σημαντικές συνεργασίες.

Παρθένος

Μια νέα εποχή ξεκινά σε θέματα καθημερινότητας αλλά και υγείας, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους κοντά στις 22 Αυγούστου.

Ζυγός

Και οι Ζυγοί, ειδικά οι γεννημένοι κοντά στις 22 Σεπτεμβρίου, επηρεάζονται άμεσα από τη σύνοδο Δία Κρόνου ανοίγοντας έναν νέο κύκλο σε θέματα που αφορούν παιδιά και δημιουργικά σχέδια. Αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται και τη διασκέδαση.

Σκορπιός

Κάτι καινούργιο ξεκινάει στον σημαντικό τομέα του ωροσκοπίου που αφορά σπίτι, ακίνητη περιουσία και οικογένεια. Επηρεάζονται άμεσα οι γεννημένοι κοντά στις 23 Οκτωβρίου.

Τοξότης

Ένας νέος κύκλος που αφορά στην επικοινωνία, στα αδέλφια και στις μετακινήσεις ανοίγει για τους Τοξότες που έχουν γεννηθεί κοντά στις 22 Νοεμβρίου.

Αιγόκερως

Είναι μια σύνοδος που ανοίγει έναν νέο κύκλο σε ό,τι αφορά στα οικονομικά, στα έσοδα, στα έξοδα και σε ό,τι έχει αξία. Μια δυνατή όψη που τονώνει και την αυτοπεποίθηση. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι κοντά στις 21 Δεκεμβρίου.

Υδροχόος

Με αυτή την όψη ξεκινάει ένας νέος κύκλος ζωής ειδικά για τους γεννημένους κοντά στις 20 Ιανουαρίου. Αλλάζει ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους και ό,τι τους αφορά οπότε υπάρχει σημαντική εξέλιξη σε όλα τα θέματα.

Ιχθείς

Διαίσθηση, όνειρα και δυνάμεις που δεν ήξερες ότι έχεις μέσα σου. Ένας νέος κύκλος σε όλα αυτά τα θέματα ξεκινάει για τους Ιχθείς που ανακαλύπτουν έναν νέο συναρπαστικό κόσμο: τον εσωτερικό τους. Επηρεάζονται κυρίως οι γεννημένοι κοντά στις 19 Φεβρουαρίου.

Δες και αυτό το video της NASA για τον ουρανό του Δεκεμβρίου. Δες τη σύνοδο Δία Κρόνου στο 1:12

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα