Μπορεί να μην μου αρέσουν τα βαριά φαγητά όμως κάτι ημέρες σαν τη σημερινή βλέπω κρεμώδη μακαρονάκια με μανιτάρια και λιώνω!!! Ευτυχώς για εμένα και τα γούστα μου, αυτή η συνταγή είναι και κρεμώδης και ζεστή και απολαυστική αλλά και αρκετά ελαφριά.
Από την Deliousella, η συνταγή για pasta με κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια! Μια εύκολη συνταγή που τελικά είναι και υγιεινή.
Κρεμώδης Pasta με ψημένο σκόρδο, miso, μανιτάρια πορτσίνι και silken τόφου
Πλούσια υφή και πραγματικά πεντανόστιμη
Υλικά
- 4 μερίδες μακαρόνια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα
- 1 γεμάτη χούφτα ψιλοκομμένα chives
- 1 γεμάτη χούφτα σπανάκι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψημένες
- 300 γραμμάρια silken tofu
- 15 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
- 1 κ.σ. καφέ πάστα miso
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Σε ένα κατάστημα με βιολογικά θα βρεις και silken tofu αλλά και κρέμα miso.
Εγώ τα βρήκα και σε μεγάλο e super market. Η σάλτσα miso δίνει πυκνότητα στη σάλτσα μας και μια αλμυρότητα ανεπαίσθητα γλυκιά. Μπορείς να παραλείψεις αυτό το υλικό και να βάλεις κάτι άλλο που θα το αντικαταστήσει επάξια όπως κρέμα καρύδας και λίγα ακόμα μπαχαρικά.
Το tofu δίνει στη συνταγή πρωτεΐνες αλλά και σώμα στην σάλτσα μας. Το silken tofu το βρίσκεις και στα μεγάλα super markets.
Εκτέλεση
Βάζεις τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ με 150 ml βραστό νερό, τα σκεπάζεις και τα αφήνεις για 10 λεπτά.
Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Μόλις βράσουν, πέταξε το νερό τους.
Σε ένα τηγάνι βάλε λίγο ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια και το αλάτι.
Σωτάρισε τα μανιτάρια για 5-10 λεπτά έως ότου γίνουν τραγανά.
Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτεις και τα βρασμένα μακαρόνια.
Βγάζεις τα αποξηραμένα μανιτάρια από το νερό που μούλιαζαν και κρατάς λίγο από το νερό τους.
Βάζεις τα μουλιασμένα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ μαζί με το σκόρδο, το tofu, το miso, το αλάτι και το πιπέρι.
Χτυπάς όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η σάλτσα ένα λαχταριστό και ομοιογενές μείγμα.
Όσο χτυπάς, προσθέτεις λίγο λίγο το νερό που κράτησες από τα μανιτάρια.
Προσθέτεις από το νερό όση ποσότητα χρειάζεται μέχρι να φτάσει η σάλτσα στην πυκνότητα που σου αρέσει.
Βάζεις και πάλι το τηγάνι στη φωτιά και ζέστανε ανακατεύοντας τα μακαρόνια, τη σάλτσα από το μπλέντερ, τα μαγειρεμένα μανιτάρια, τα chives και το σπανάκι.
Μαγειρεύεις για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να ζεσταθούν όμορφα όλα τα υλικά.
Δοκιμάζεις και προσθέτεις κάτι αν θέλεις και χρειάζεται.
Βάλε μια μεγάλη μερίδα στο πιάτο σου και Απόλαυσε!
Καίτη Φαρμάκη