Τα επινεφρίδια είναι το γκάζι και το φρένο του οργανισμού. Καθώς ζεις με το γκάζι πατημένο σε μόνιμη βάση, τα επινεφρίδια δουλεύουν υπερβολικά, με αποτέλεσμα να νιώθεις κουρασμένος σχεδόν από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις. Διάβασε τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης και της κόπωσης των επινεφριδίων και αναρωτήσου: Αξίζει;

Επινεφρίδια σε νευρικό κλονισμό

Τα επινεφρίνια παράγουν ορμόνες που σε κάνουν γρηγορότερο, δυνατότερο και έτοιμο για δράση. Όταν όμως είσαι σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας του άγχους, του θυμού, των τσακωμών, της απογοήτευσης με κακή διατροφή και καθόλου σωματική άσκηση, τότε τα επινεφρίδια ξεκινούν να εξουθενώνονται. Και τότε η κούραση γίνεται μια μόνιμη κατάσταση. Να, ποια είναι τα βασικά συμπτώματα

Κούραση από το πρωί

Δεν είναι φυσιολογικό να ξυπνάς κουρασμένος ή να νιώθεις έντονη κούραση από το πρωί. Κανονικά, είμαστε φτιαγμένοι για να έχουμε ενέργεια από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ήλιου.

Καταρρέεις δυο ώρες μετά το φαγητό

Όταν τρως ένα γεύμα που δεν είναι ισορροπημένο, ο γλυκαιμικός δείκτης τρελαίνεται και έτσι περίπου δύο ώρες μετά το φαγητό, η ενέργεια σου πέφτει με γρήγορο ρυθμό, πεινάς, τρέμεις, δεν έχεις καθαρή σκέψη και χρειάζεται να φας κάτι -κυρίως με ζάχαρη- επειγόντως. Το να ζητάς όλο και περισσότερη ζάχαρη αλλά και αλάτι, είναι ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει με τα επινεφρίδια σου και τη λειτουργία τους.

Ο καφές με το… τσουβάλι

Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι όλο και περισσότερη βοήθεια από καφέ ή ενεργειακά ροφήματα για να έχεις ενέργεια, τότε κάτι δεν πάει καλά με τα επινεφρίδια σου. Σε κανονικές συνθήκες θα πρέπει να νιώθεις μια χαρά το πρωί και το μεσημέρι, και από αργά το απόγευμα και μετά να νιώθεις σταδιακά την κούραση.

Χαμηλή χαληστερόλη

Η αδρεναλίνη χρειάζεται τη χοληστερόλη για να παραχθεί. Αν η χοληστερόλη στο αίμα σου είναι χαμηλή έχεις ένα πρώτο δείγμα ότι τα επινεφρίδια δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Νεύραααα….

Εάν οι ορμόνες του στρες κυκλοφορούν αρκετά στον οργανισμό σου, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν φλεγμονές και στον εγκέφαλο. Έτσι, έρχονται αδύναμη μνήμη, κακή διάθεση ακόμα και άνοια.

Καμία όρεξη για σεξ

Όταν τα επινεφρίδια είναι τόσο απασχολημένα με το να παράγουν τις ορμόνες του στρες, τότε όλη
η χοληστερόλη πηγαίνει για τις ορμόνες του στρες αντί για τις ορμόνες του σεξ (την τεστοστερόνη και τα οιστρογόνα). Έτσι, οι ορμόνες του σεξ μειώνονται με αποτέλεσμα να μην έχεις καμιά όρεξη για σεξ, να μειώνεται η μυική σου μάζα, να αποδυναμώνονται τα κόκαλα, να μην έχεις καλή πνευματική λειτουργία. Αξίζει;

Τι μπορείς να κάνεις

 • Να ξεκουραστείς
 • Να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς στα γεγονότα
 • Ψυχοθεραπεία
 • Να κάνεις διαλογισμό
 • Να κάνεις περιπάτους στη φύση και κολύμπι
 • Το ginseng είναι ένα συμπλήρωμα που θα βοηθήσει αρκετά
 • Βιταμίνη C σε καθημερινή βάση
 • Βιταμίνες Β αλλά και μαγνήσιο
 • Νωρίς στο κρεβάτι για ύπνο
 • Καθημερινή άσκηση
 • Περισσότερα φρούτα και λαχανικά
 • Λιγότερος ή και καθόλου καφές και αλκοόλ

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.