Αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και τόσο κακό το ότι ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος 3-4 φορές τον χρόνο. Μας δίνει την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε πολλά, να κλείσουμε εκκρεμότητες, να επιστρέψουν άνθρωποι στη ζωή μας για να μείνουν ή για να ξαναφύγουν οριστικά πια. Ναι, έχει ο ανάδρομος Ερμής και τις δυσκολίες του. Όμως, αν μάθεις τα μυστικά του δεν θα σε δυσκολέψει ποτέ πια.

Τα ίσια ανάποδα

-Ο ανάδρομος Ερμής είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να αγοράσεις ό,τι θέλεις από δεύτερο χέρι. Αυτοκίνητο, υπολογιστή, κινητό, ρούχα, έπιπλα, τα πάντα.

-Αν θέλεις να πουλήσεις εσύ κάτι που το έχεις χρησιμοποιήσει, επίσης μπορείς πιο εύκολα να το… ξεφορτωθείς.

-Με ανάδρομο Ερμή βρίσκεις πράγματα που έχεις χάσει εκεί που δεν το περιμένεις.

-Αν παίζεις σε διπλό ερωτικό, επαγγελματικό ή κοινωνικό ταμπλό, να ξέρεις ότι μπορεί από δικό σου λάθος κάτι να αποκαλυφθεί.

Με ανάδρομο Ερμή, γίνονται οι περισσότερες λάθος αποστολές μηνυμάτων άρα και οι περισσότερες αποκαλύψεις και παρεξηγήσεις.

-Είναι ευκαιρία να βάλεις τα χαρτιά σου σε μια τάξη, να συλλέξεις έγγραφα που χρειάζεσαι, να κλείσεις εκκρεμότητες, να τακτοποιήσεις συρτάρια, ντουλάπες, γραφεία, βιβλία.  Όσο ο Ερμής είναι σε ορθή πορείς δεν προλαβαίνεις να σχοληθείς με αυτά. Τώρα όμως, σχεδόν επιβάλλεται…

-Αυτό που ίσως δεν ξέρεις, είναι ότι αν έχεις ανάδρομο Ερμή στο γενέθλιο ωροσκόπιο σου, ο τρέχων ανάδρομος δεν σε επηρεάζει τόσο αρνητικά όσο τους άλλους. Μπορείς να κάνεις σχεδόν όλα όσα δεν μπορούν οι άλλοι -να υπογράψεις, να αγοράσεις, να συμφωνήσεις-  και μάλιστα με επιτυχία.
Οπότε ενημερώσου για το αν ο Ερμής είναι ανάδρομος ή ορθόδρομος και κάνε αυτο που θα σε βγάλει κερδισμένο.

-Η αλήθεια είναι ότι όντως οι επικοινωνίες δεν πηγαίνουν καλά με τον ανάδρομο Ερμή.
Καλό είναι να μην κάνεις πολύ ακριβές αγορές ειδικά σε προϊόντα τεχνολογίας, γιατί κάτι θα χαλάσει ή να πέσει η τιμή του, οπότε και θα βρεθείς να κοιτάζεις αμήχανα αυτό που αγόρασες.

–Καλό είναι να μην υπογράψεις κάτι σημαντικό, αν και γνωρίζω ανθρώπους που υπέγραψαν την πρόσληψη τους με ανάδρομο Ερμή, κι αν εξαιρέσεις κάποιες αλλαγές που έγιναν εν καιρώ, δεν αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα.

Καλό είναι να υπογράφεις ειδικά με τον Ερμή σε καλή θέση και με καλή διάθεση, αλλά αν δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, όρμα! Πολύ πιθανό να χρειαστεί να διορθώσεις κάτι στην πορεία. Η πρώτη φορά θα είναι;

-Ο ανάδρομος Ερμής φέρνει φίλους από τα παλιά στη ζωή σου. Ένας συμμαθητής που είχατε χρόνια να βρεθείτε, ένα reunion, μια πρόταση που την είχες ξεχασμένη, ένας φίλος που είχε εξαφανιστεί επιστρέφουν σαν τα χελιδόνια!

-Η περίοδος του ανάδρομου Ερμή είναι μια καλή ευκαιρία για να λυθούν παλιές παρεξηγήσεις αλλά και να δημιουργηθούν καινούργιες από την ασυνεννοησία.

-Είναι μια καλή εποχή για να συλλέξεις πληροφορίες για θέματα που θέλεις να ερευνήσεις και να ασχοληθείς.

-Μήπως γενικά σκέφτεσαι τα πάντα υπερβολικά; Αν θέλεις να σταματήσεις αυτή την κακή συνήθεια, να η ευκαιρία. Δώσε στη λογική σου μια άδεια, αξίζει να το προσπαθήσεις, και διάβασε λογοτεχνία, ποίηση, επιστημονική φαντασία και οτιδήποτε θα οδηγήσει το μυαλό σου μακριά από τη λογική.

-Ευκαιρίες για όλα τα παραπάνω μας δίνονται αρκετές κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς, καθώς ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και επανεξετάζουμε τα θέματα μας, για 3-4 φορές το χρόνο. Είναι η χρυσή εποχή για να βάλουμε σε τάξη όποια εκκρεμότητα πρακτική, συναισθηματική, πνευματική έχουμε!

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.