Τα 7 πράγματα που κάνουν καθημερινά τα ζευγάρια που αντέχουν στον χρόνο

Δουλειές ή αναδουλειές, άγχος ή βαρεμάρα, συμφωνία ή ασυμφωνία, κόσμος ή μοναξιές. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να απομακρυνθείς από τον σύντροφό σου προτού καν το καταλάβεις. Όμως το νόμισμα έχει δύο όψεις. Έτσι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνει σε καθημερινή βάση, είτε έχεις διάθεση είτε όχι, για να μη χαθεί η επαφή και για να μη σβήσει η φλόγα.

Ο κοινός σκοπός

Κανένα ζευγάρι στην ιστορία των σχέσεων δεν μπόρεσε να μακροημερεύσει αν δεν μοιραζόταν έναν κοινό σκοπό. Αυτός ο σκοπός μπορεί να είναι η οικογένεια που έφτιαξαν ή που θα φτιάξουν αλλά μπορεί να είναι και η εξέλιξη, η μόρφωση ή και η διασκέδαση. Ο κοινός σκοπός είναι αυτός που ουσιαστικά κρατάει μαζί τα ζευγάρια. Συνειδητοποιώντας ποιος είναι ο δικός σας σκοπός, έχετε κάνει τη μισή διαδρομή.

Φιληθείτε

Όταν ρώτησαν την Τζούλια Ρόμπερτς πώς έχει μείνει παντρεμένη με τον ίδιο άντρα για τόσα χρόνια που αντιστοιχούν με γάμο ενός αιώνα στο Χόλιγουντ, απάντησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ή να φύγει από το σπίτι εκείνη ή ο άντρας της χωρίς να φιληθούν. Οι ειδικοί λένε ότι αρκεί ένα φιλί 30 δευτερολέπτων καθημερινά για να διατηρηθεί η οικειότητα και να κρατηθεί το πάθος ζωντανό.

Επικοινώνησε

Οι άντρες από τον Άρη, συχνά θέλουν να κλείνονται στη σπηλιά τους όταν αντιμετωπίζουν ένα θέμα, κάνοντας τις γυναίκες από την Αφροδίτη να αγχώνονται ακόμα πιο πολύ. Όσο κι αν δεν έχεις όρεξη προσπάθησε να επικοινωνήσεις αυτό που σου συμβαίνει και πες πώς θέλεις να σε αντιμετωπίσουν όσο περνάς αυτή τη δύσκολη φάση. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σε σεβαστούν χωρίς να ανησυχούν πια υπερβολικά.

Συντονιστείτε

Δεν είναι δύσκολο να συντονιστείς με τον σύντροφό σου. Προσπάθησε να μιμηθείς τον τόνο της φωνής του, να χρησιμοποιήσεις λέξεις που χρησιμοποιεί και εκείνος, υιοθέτησε την ίδια στάση σώματος. Κάθε μια από αυτές τις τεχνικές NLP, μπορεί να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας ακόμα και τις πιο δύσκολες επικοινωνιακά ημέρες.

Μίλα μου όμορφα

Μπορείς καθημερινά να λες κάτι καλό για τον εαυτό σου πρώτα από όλα, και μετά για τον σύντροφό σου. Ξεκίνα με μια καλημέρα και με το πόσο όμορφος, καλός, σέξι, αποτελεσματικός, τρυφερός, κομψός, εργατικός, αφοσιωμένος, ανατρεπτικός ή ενδιαφέρον είναι. Αν δεν συνηθίζεις να μιλάς ή να μιλάτε μεταξύ σας έτσι, το πιο πιθανό είναι να νομίζει ότι κοροϊδεύεις. Όμως το να μιλάτε όμορφα μεταξύ σας και να τονίζετε τα θετικά σας στοιχεία μόνο συντονισμό, συνεννόηση, σύνδεση και αγάπη μπορεί να φέρει.

Γελάστε παρέα

Το μόνο καλύτερο από το να γελάς μόνος σου είναι να γελάς παρέα με τον σύντροφό σου. Όπως υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να μαλώσετε, έτσι υπάρχουν κι άλλοι τόσοι και για να γελάσετε. Με το γέλιο απελευθερώνονται ορμόνες της ευτυχίας και αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Δείτε παρέα μια κωμωδία, μοιραστείτε αστεία στο facebook, αναπαράγεται αστείες ατάκες και στιγμές που σας φέρνουν χαρά. Ένα γέλιο την ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Οραματίσου

Έχω μια φίλη που όταν περνούσε δύσκολες στιγμές με τον σύζυγό της, κάθε βράδυ έκλεινε τα μάτια της και ζητούσε να γίνει ο άντρας της ο καλύτερος σύντροφος που θα μπορούσε να γίνει. Ταυτόχρονα οραματιζόταν εκείνη και τον σύντροφο της να κάνουν ευχάριστα πράγματα μαζί και να είναι ευτυχισμένοι. Δεν ξέρω πώς θα πήγαινε η σχέση τους χωρίς -και- αυτόν τον παράγοντα αλλά σύντομα η κρίση ξεπεράστηκε και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.