Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου στις 6:32 ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο και έτσι έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο για το 2021. Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου είναι εδώ και σου δίνει την ευκαιρία να γεμίσεις με ενέργεια και φως για να κάνεις πραγματικότητα όσα ονειρεύεσαι. Είναι η στιγμή της αφθονίας, της εσωτερικής μας φλόγας, της ευκαιρίας για ανάπτυξη, του φωτός που μπαίνει από παντού στη ζωή σου. Τι μπορείς να κάνεις για να μεγιστοποιήσεις το φως στη ζωή σου;

Αυτές είναι πέντε πρακτικές που τις προτείνει η Barbara Biziou Spiritual Coach & Ritual Researcher.
Μπορείς να τις κάνεις όλες, κάποια ή και μια από αυτές. Το σίγουρο είναι ότι θα σου δώσουν την ευκαιρία να ευθυγραμμιστείς με τη φύση, τους κύκλους τη ζωής, την ενέργεια που είναι διαθέσιμη για να κάνεις όσα θέλεις αλλά που δεν ξέρεις πώς να τη φέρεις στη ζωή σου.

Καλό θερινό ηλιοστάσιο με όλα τα καλά στις ζωές μας

Καθάρισε με το παλιό

Κάθισε ήρεμα για κάποιες στιγμές και σκέψου τα λάθη (πραγματικά ή στη φαντασία σου), τους φόβους, τα όσα μετάνιωσες, όσα σε έκαναν να νιώσεις στεναχώρια. Το παρελθόν πέρασε και τώρα ήρθε η ώρα να κάνεις χώρο για το καινούργιο.

Γράψε σε ένα λευκό χαρτί με κόκκινο στιλό ό,τι θέλεις να αφήσεις πίσω σου, ό,τι δεν σε εξυπηρετεί πια πνευματικά, σωματικά και ψυχικά. Και μετά, με κάθε κανόνα ασφαλείας, κάψε αυτό το χαρτί μέχρι να μείνει μόνο στάχτη του. Μπορείς να πεις “Η θεά της Φωτιάς καίει κάθε πόνο και μαζί ό,τι με βαραίνει και με κρατάει πίσω”.
Οταν οι στάχτες κρυώσουν μπορείς να τις σκορπίσεις στη γη ή να τις βάλεις κάτω από τρεχούμενο νερό και να νιώσεις -επιτέλους- περισσότερο ελεύθερη!

Παίξε σαν παιδί

Όταν ήσουν παιδί, πάντα τα καλοκαίρια ήταν η πιο αγαπημένη σου εποχή. Γιατί το καλοκαίρι είχε παιχνίδι, παρέα, κολύμπι, ποδήλατο, παγωτά, καρπούζι, ελευθερία. Όμως, γιατί να μην ξαναγίνει το καοκαίρι η εποχή της ελευθερίας σου έστω και για κάποιες στιγμές;

Μπορείς λοιπόν να χορέψεις, να παίξεις επιτραπέζια, να κάνεις ποδήλατο, να γελάσεις με την καρδιά σου.

Την τεχνική που ακολουθεί μπορείς να την κάνεις με μια πινιάτα ή και με ένα μπαλόνι.
Γράψε σε χαρτάκια
“Ευλογούμαι με χαρά”,
“Ευλογούμαι με αφθονία χρημάτων”,
“Ευλογούμαι με αγάπη”,
“Ευλογούμαι με υγεία”,
“Ευλογούμαι με καλούς φίλους”,
“Ευλογούμαι με ταξίδια”,
Ευλογούμαι με μια θαυμάσια εργασία”

και με ό,τι άλλο θέλεις.

Προσκάλεσε κάποιο άτομο ή φίλους και παίξτε με το μπαλόνι ή με την πινιάτα. Και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, σκάσε το μπαλόνι -αν δεν έχει σκάσει από μόνο του- ή σπάσε την πινιάτα και επίτρεψε στις ευλογίες να ελευθερωθούν και έρθουν όλες επάνω σας. Τι πιο ωραίο;

Γεύσου το καλοκαίρι

Η γεύση είναι μια από τις πέντε αισθήσεις μας. Οπότε αυτή είναι η κατάλληλη ημέρα για να γευτείς το καλοκαίρι. Φάε φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού, καρπούζι, πεπόνι, βερίκοκα, ροδάκινα, πιες νερό και ένα παγωμένο τσάι από βότανα. Γεύσου το καλοκαίρι κάνοντας και μια βόλτα στη φύση ή κάνοντας ένα μικρό πικ νικ στην παραλία μόνη ή με φίλους.
Ενσωμάτωσε… το καλοκαίρι σου.

Δημιούργησε το… μαγικό σου ραβδί

Η πιο κατάλληλη ημέρα για να γίνεις η… μαγισσούλα της ζωής σου!

Βρες ένα κομμένο κλαρί πεσμένο στο έδαφος και πάρε το στο σπίτι σου. Πώς θα το κάνεις το μαγικό σου ραβδί; Απλά! Μπορείς να του βάλεις λίγο χρώμα, κορδέλες, σύμβολα ή και κάποιον κρύσταλλο.

Για παράδειγμα, να βάλεις μια καρδιά για να αυξήσεις την παρουσία της αγάπης στη ζωή σου. Το κόκκινο χρώμα θα γειώσει άμεσα όσα ζητάς ενώ θα φέρει πάθος. Το πράσινο χρώμα έχει να κάνει με τη θεραπεία. Ένα σύμβολο φτερού θα τονώσει την πνευματικότητα σου. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου ελεύθερα.

Επιπλέον, μπορείς να βάλεις στην άκρη του έναν λευκό χαλαζία δεμένο με νήμα χαλκού
-εξαιρετικό αγωγό καθαρής ενέργειας- και να πολλαπλασιάσεις τη δύναμη του.

Μπορείς να σηκώσεις το μαγικό σου ραβδί στον ουρανό και να ζητήσεις από τον Ήλιο να το φορτίσει και να σε ευλογήσει με ενέργεια, πάθος και σκοπό.

Κάθε φορά που θα θέλεις ενέργεια ή κάτι να πετύχεις θα “συνομιλείς” με το μαγικό σου ραβδί για να σε βοηθήσει στην υλοποίηση. Ωραία ιδέα;

Τα καλοκαιρινά βότανα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρεις όλες τα ευεργετικές ιδιότητες από τα βότανα του καλοκαιριού. Μπορείς να κάνεις ένα τσάι αλλά μπορείς να φτιάξεις και ένα πουγκάκι που θα σε γεμίζει με την καθαρή γήινη ενέργεια του. Μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου ή σε κάποιο σημείο στο σπίτι σου. Μπορείς να βάλεις βότανα που έχεις ήδη ξεχωρίσει αλλά και κάποια από τα παρακάτω που είναι τα βότανα του καλοκαιριού.

  • Ο μάραθος φέρνει αυτοπεποίθηση
  • Το βαλσαμόχορτο φέρνει επιτυχίας
  • Η λεβάντα αγάπη, αρμονία, αγάπη στο σπίτι, πνευματική καθαρότητα
  • Η στελάρια φέρνει αγάπη
  • Το ρόδο ομορφιά και συμπόνοια

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ και είναι η εποχή να καταλάβεις τη δύναμη σου και να την τιμήσεις. Ήρθε η εποχή να χορέψεις, να τραγουδήσεις να τιμήσεις την ίδια τη ζωή.

Από τις 21 Ιουνίου ξεκινάει το καλοκαίρι όμως ταυτόχρονα ξεκινάει και να μικραίνει η ημέρα. Το γιν και το γιανγκ παντού στη φύση, παντού στη ζωή μας.

Γέμισε με φως. Και άπλωσε το!

 

Καλό Καλοκαίρι
Καίτη Φαρμάκη 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα