Μάθε τι δέντρο είσαι στην Κέλτικη αστρολογία και τίναξε τα κλαδιά σου με χαρά

Οι Δρυίδες ήταν Κέλτες ιερείς που ζούσαν και παρατηρούσαν τόσο καλά τη φύση, ώστε μπόρεσαν σοφά να συνδέσουν ημερομηνίες γέννησης με φάσεις της φύσης και με χαρακτηριστικά από συγκεκριμένα δέντρα. Είναι πολύ πιθανό να γελάσεις όταν μάθεις ότι είσαι Αφροξυλιά ή Άμπελος. Όμως το σίγουρο είναι ότι κάτι παραπάνω θα ανακαλύψεις γι’ αυτό το μυστήριο πλάσμα που είναι… ο εαυτός σου.

Σημύδα 24/12 – 20/1

Η σημύδα είναι το πρώτο δέντρο μετά το χειμώνα και συμβολίζει την ανανέωση αλλά και την αναγέννηση. Οι σοφοί Δρυίδες παρατήρησαν ότι τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, καθώς υπάρχει αρκετό σκοτάδι οι άνθρωποι βάζουν τα δυνατά τους για να βγουν στο φως. Όπως και το δέντρο σημύδα έτσι και εσύ, είσαι ανθεκτικός, επίμονος αλλά και ελαστικός. Θέλεις πάντα κάτι παραπάνω και πάντα θέλεις κάτι περισσότερο να επιτύχεις. Οι άλλοι σε ακολουθούν εύκολα και επηρεάζονται από τις απόψεις σου, καθώς βλέπουν ότι έχεις και την έμπνευση αλλά και τη δύναμη να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Είσαι ένας καλός αρχηγός και όταν έχεις κέφια, μπαίνεις και φωτίζει με την παρουσία σου το δωμάτιο και τη διάθεση των ανθρώπων. Ταιριάζεις με Άμπελο και Ιτιά.

Σορβιά 21/1 – 17/2

Στην Κέλτικη αστρολογία όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Σορβιάς είστε γεννημένοι ηγέτες. Μην ξεχνάς ότι έχεις όραμα, έχεις συγκεκριμένη φιλοσοφία για τη ζωή, υψηλά ιδανικά. και αρκετά πρωτότυπες ιδέες. Το σημαντικό όμως είναι ότι εσωτερικά συχνά… καίγεσαι από το πάθος που νιώθεις. Εδώ υπάρχει και κάτι που συχνά σε ταλαιπωρεί. Ενώ είσαι ένας άνθρωπος με πάθος, δεν το δείχνεις εύκολα κι αυτό μπερδεύει τόσο τους άλλους όσο και εσένα τον ίδιο. Το καλό είναι ότι παρά το πάθος σου, έχεις μια ψύχραιμη ματιά και αντιμετώπιση σε θέματα που θέλεις να λύσεις.  Να θυμάσαι ότι με την παρουσία σου και μόνο μπορείς όχι μόνο να επηρεάσεις αλλά και να μεταμορφώσεις καταστάσεις και ανθρώπους γύρω σου. Ταιριάζεις με Κισσό και Κράταιγο.

Φλαμουριά 18/2 – 17/3

Η ελευθερία στη σκέψη είναι αυτό που ήρθες να φέρεις σε αυτόν τον κόσμο. Έχεις φαντασία, ένστικτο, ταλέντο και συχνά βλέπεις τον κόσμο αγγελικά πλασμένο. Κάποιες φορές θέλεις να αποσύρεσαι και να απομακρύνεσαι από όλους, και αυτό το κάνεις γιατί χρειάζεσαι λίγη συγκέντρωση αφού το μέσα σου δεν ησυχάζει ποτέ. Η επαφή με τη φύση σε βοηθάει πολύ, όχι μόνο γιατί παίρνεις δυνάμεις, αλλά γιατί όταν βρίσκεσαι σε επαφή με τη φύση βρίσκεις καλύτερες ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα που σε απασχολούν. Είσαι καλλιτεχνική φύση και το καλύτερο σου είναι να εκφράζεσαι μέσα από την τέχνη. Έχεις την ικανότητα να αναεώνεσαι συνεχώς. Καλώς ή κακώς σπάνια σε επηρεάζει τι πιστεύουν οι άλλοι ειδικά για εσένα. Ταιριάζεις με Ιτιά και Καλαμιά.

Σκλήθρα 18/3 – 14/4

Σύμφωνα με την Κέλτικη αστρολογία, είσαι γεννημένος πρωτοπόρος. Ανοίγεις δρόμους και καθώς το πάθος είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει όλοι θέλουν να σε ακολουθούν και να είναι στην ομάδα σου. Η έντονη αλλά και ευχάριστη προσωπικότητα σου σε φέρνει κοντά με ανθρώπους που σου προσφέρουν την εκτίμηση τους. Έχεις αυτοπεποίθηση και πιστεύεις πολύ στις δυνατότητες σου και σε αυτό που θέλεις να κάνεις. Συνήθως είσαι αρκετά συγκεντρωμένος. Αυτό που σε αποσυντονίζει είναι η σπατάλη, είτε πρόκειται για χρόνο είτε για δυνάμεις και ενέργεια. Ταιριάζεις με Κράταιγο, Βελανιδιά και Σημύδα.

Ιτιά 15/4- 12/5

Αν ανήκεις στο ζώδιο της Ιτιάς, τότε κυβερνήτης πλανήτης σου είναι η Σελήνη και έτσι έχεις πολλά χαρακτηριστικά της. Δηλαδή είσαι εξαιρετικά δημιουργικός, ενστικτώδης, διαισθητικός – πολλά άτομα με έντονη διαίσθηση ανήκουν σε αυτό το ζώδιο- και ευφυής. Ξέρεις πολύ καλά πως όλα έχουν την ώρα τους όπως και ότι όλα κάνουν τον κύκλο τους. Η υπομονή είναι από τα δυνατά σου όπλα όπως και η μνήμη σου. Να ξέρεις ότι έχεις πολλές δυνατότητες και ότι ο μόνος που σε κρατάει από το να πετύχεις σπουδαία πράγματα είναι ο εαυτός σου. Φοβάσαι μήπως φανείς υπερβολικός ή μήπως σε χαρακτηρίσουν αλλαζόνα ή ακόμα και ψώνιο. Όμως μόνο αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να πετύχεις όσα θέλεις στη ζωή σου. Ταιριάζεις με Σημύδα και Κισσό.

Κράταιγος 13/5 – 9/6

Ο Κράταιγος στην Κέλτικη αστρολογία δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται. Εξωτερικά δίνεις μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα, ενώ μέσα σου είσαι τελείως διαφορετικός. Μπορεί να ζεις μια φαινομενικά κανονική ζωή όμως μέσα σου υπάρχει μια φλόγα που (σε) καίει κάθε λεπτό. Αν είσαι Κράταιγος έχεις μια φυσική περιέργεια για όλα τα πράγματα και τα ενδιαφέροντα σου είναι πολλά και διαφορετικά. Καθώς είσαι ένας εξαιρετικός ακροατής πολλοί σου ανοίγονται σε συζητήσεις ακόμα και χωρίς να το ζητήσεις. Το χιούμορ είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει ενώ αυτή η ελαφριά ειρωνεία που έχεις κάνει τους γύρω σου να διασκεδάζουν. Δεν κολλάς σε λεπτομέρειες, προτιμάς να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα. Αν και έχεις έντονη διαίσθηση, προτιμάς να μην της δίνεις μεγάλη σημασία. Ταιριάζεις με Φλαμουριά και Σορβιά.

Βελανιδιά 10/6 – 7/7

Είστε οι δυνατοί της Κέλτικης αστρολογίας. Τίποτα δεν μπορεί να σας ή να σε νικήσει. Αγαπάς την οικογένεια και απολαμβάνεις ό,τι έχει να κάνει με αυτήν. Συνήθως σου αρέσει να είσαι μέλος σε ομάδες και ένα από όσα σου δίνουν χαρά είναι το να βρίσκεσαι στο πλάι όσων σε έχουν ανάγκη. Πολλές φορές χρησιμοποιείς τις δυνάμεις σου για να γίνεις η φωνή αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν. Είσαι ένας άνθρωπος στοργικός και γενναιόδωρος. Πολλοί που ανήκουν στο συγκεκριμένο κέλτικο ζώδιο, γίνονται πολύ επιτυχημένοι δάσκαλοι. Η αλήθεια είναι ότι έχεις μια αυτοπεποίθηση που πείθει, όχι μόνο εσένα αλλά και τους άλλους, ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που σε κάνει να λειτουργείς καλά, είναι να νιώθεις πως έχεις τον έλεγχο της ζωής σου. Ταιριάζεις με Φλαμουριά, Καλαμιά και Κισσό.

Πουρνάρι 8/7 – 4/8

Το Πουρνάρι είναι κάτι σαν το βασιλιά της Κέλτικης αστρολογίας. Εάν είσαι γεννημένος τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου έχεις δυνατή σκέψη, ισχύ και ηγετικές ικανότητες. Εύκολα δοκιμάζεσαι σε διάφορες προκλήσεις ενώ ξεπερνάς τα εμπόδια με εντυπωσιακό τρόπο φέρνοντας και αποτελέσματα. Όταν αποτυγχάνεις, δεν κάθεσαι να το πολυσκεφτείς, απλά αναδιπλώνεσαι, διπλασιάζεις τις δυνάμεις σου και ξεκινάς πάλι. Πολλοί σε θαυμάζουν για αυτή σου τη δύναμη και την αποφασιστικότητα γι’ αυτό και πιστεύουν σε εσένα. Κάποιες φορές δίνεις την εικόνα του εγωιστή και του αλαζονικού αλλά μόλις σε γνωρίσουν καταλαβαίνουν ότι έχεις καλή πρόθεση, πολλές δυνατότητες και μια μεγάλη καρδιά. Το μυστικό για να είσαι καλά, είναι να μην επαναπαύεσαι και να προσπαθείς συνεχώς για το καλύτερο. Διαφορετικά μπορεί πολύ εύκολα να γίνεις νωχελικός, αδιάφορος και νωθρός. Οπότε, δράση! Ταιριάζεις αρκετά με Φλαμουριά και Αφροξυλιά

Φουντουκιά 5/8 – 1/9

Η ευφυΐα, η οργανωτικότητα και η αποτελεσματικότητα είναι τα δυνατά σου σημεία. Στην τάξη ήσουν ή είσαι ο καλύτερος μαθητής, ενώ η δυνατή σου μνήμη σου σε κάνει να ξεχωρίζεις. Ακριβώς επειδή έχεις υψηλή αντίληψη, όταν αποφασίζεις να κάνεις κάτι, προετοιμάζεσαι σωστά, προσέχεις όλες τις λεπτομέρειες και τα κάνεις όλα σωστά και όπως πρέπει για να φέρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Μόνο που κάποιες φορές με όλη αυτή την εμμονή στη λεπτομέρεια, χάνεις αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις. Οπότε φρόντισε να βλέπεις και τη μεγάλη εικόνα για να μπορέσεις να εξελιχθείς. Σου αρέσουν οι κανόνες αλλά προτιμάς να τους φτιάχνεις από το να τους ακολουθείς. Ταιριάζεις με Κράταιγο και Σορβιά.

Άμπελος 2/9 – 29/9

Το γεγονός ότι έχεις γεννηθεί την εποχή της φθινοπωρινής ισημερίας, κάνει την προσωπικότητα σου ευμετάβλητη και απρόβλεπτη. Είσαι ένας άνθρωπος γεμάτος αντιφάσεις ενώ πολύ συχνά είσαι αναποφάσιστος. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις την ικανότητα να βλέπεις και τις δυο όψεις μιας κατάστασης. Υπάρχουν πάντως κάποια πράγματα για τα οποία είσαι σίγουρος: για την αγάπη σου για τις γεύσεις, το φαγητό, τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα. Είναι πιθανό να κάνεις ακόμα και καριέρα σε αυτούς τους τομείς. Έχεις γοητεία και κομψότητα που δύσκολα περνάνε απαρατήρητες, γι’ αυτό και ακούς συχνά κοπλιμέντα. Μπορείς και εκφράζεσαι ελεύθερα, μην ξεχνάς ότι το κρασί που απελευθερώνει τη γλώσσα προέρχεται από το αμπέλι. Αυτό που χρειάζεται να διορθώσεις είναι η τάση να σπαταλάς το χρόνο σου χωρίς να κάνεις κάτι που θα σε εξελίξει. Αυτό που θέλεις απαραίτητα να έχεις για να προχωρήσεις μπροστά με αυτοπεποίθηση, είναι συναισθηματική ασφάλεια, η οποία όμως δεν έρχεται και τόσο εύκολα αν δεν προσπαθήσεις. Ταιριάζεις με Ιτιά και Φουντουκιά

Κισσός 30/9 – 27/10

Δεν υπάρχει πρόβλημα ή δυσκολία που να μην μπορέσεις να αντιμετωπίσεις. Άλλωστε ο αειθαλής κισσός μπορεί να αναρριχηθεί και να βρεθεί τελικά ψηλότερα από τα πάντα. Έχεις ένα πολύ δυνατό μυαλό, όμως αυτό που σε χαρακτηρίζει είναι η βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις στους άλλους. Καθώς έχεις γεννηθεί σε μια περίοδο που ο Ήλιος είναι σε πτώση, η ζωή δεν υπήρξε πάντα εύκολη για εσένα. Όμως αυτό είναι που τελικά σε κάνει ακόμα πιο δυνατό και αποτελεσματικό καθώς τελικά και δυσκολίες γυρίζουν υπέρ σου. Η βαθιά σου πίστη σε κάτι ανώτερο, σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Ενώ είσαι ευγενικός με τους άλλους δεν μπορείς να κρύψεις μια διάθεση που έχεις στο να πειράζεις τους συνομιλητές σου. Ένα δυνατό σου σημείο είναι ότι γοητεύεις άνετα όσους συναναστρέφεσαι, ενώ προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε κοινωνικό κύκλο και κατάσταση. Ταιριάζεις με Φλαμουριά και Βελανιδιά.

Καλαμιά 28/10 – 24/11

Στην Κέλτικη αστρολογία είσαι αυτός ο οποίος μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό και που μπορεί να  μεταδώσει σοφία στους επόμενους. Σε ό,τι κι αν συμβαίνει, ψάχνεις και ανακαλύπτεις την ουσία και το κρυμμένο νόημα. Αγαπάς το να ακούς και το να διηγείσαι ιστορίες. Πάντως, αν δεν είσαι αρκετά δυνατός χαρακτήρας, αυτή σου η συνήθεια μπορεί να οδηγήσει σε κουτσομπολιό και σκάνδαλα. Όμως το ταλέντο σου να φτάνεις στην ουσία των πραγμάτων και να αγαπάς τις ιστορίες σε κάνει καλό δημοσιογράφο, αρχαιολόγο, συγγραφέα. Αγαπάς τους ανθρώπους και στον καθένα μπορείς και ανακαλύπτεις κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Μπορείς να γίνεις αρκετά χειριστικός αφού ξέρεις πώς να φερθείς σε κάποιον προκειμένου να πετύχεις αυτό που θέλεις. Όμως, καθώς είσαι καλής ποιότητας άνθρωπος, τις περισσότερες φορές οι light… μηχανορραφίες σου δε βλάπτουν κανέναν. Ταιριάζεις με Καλαμιά, Φλαμουριά και Βελανιδιά.

Αφροξυλιά 25/11 – 23/12

Αν έχεις γεννηθεί την εποχή της Αφροξυλιάς τότε μάλλον ήσουν ή είσαι ένα πολύ… άγριο νιάτο. Πολλές φορές χρειάζεσαι λίγη περισσότερη ένταση στη ζωή σου για να νιώσεις καλά. Συνήθως, όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο περνάνε αρκετά από τα νεανικά τους χρόνια αναλώνοντας το χρόνο τους σε πράγματα χωρίς ουσία. Καθώς τη συγκεκριμένη εποχή ο ήλιος είναι πιο… ακριβοθώρητος από ποτέ, μαθαίνεις και εσύ να μην είσαι “ανοιχτό βιβλίο”. Σου αρέσει να έχεις και τις δικές σου στιγμές μακριά από τον κόσμο και τα φώτα. Σου αρέσει να σκέφτεσαι πολύ και σε βάθος τα πράγματα και συχνά επιλέγεις να λες την αλήθεια ακόμα και με σκληρό τρόπο. Με όλα αυτά θα νόμιζε κάποιος ότι είσαι ένας απόλυτα εσωστρεφής άνθρωπος. Όμως, κάνεις και εδώ τη διαφορά! Μπορείς να είσαι ένας εξωστρεφής, ζωντανός, ειλικρινής άνθρωπος, που εύκολα βοηθάει όσους έχουν ανάγκη. Ταιριάζεις με Σκλήθρα και Πουρνάρι.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.