Είμαι η Shakila και είμαι ολιστική θεραπεύτρια πάνω από 20 χρόνια. Ακόμα όμως κι αν ασχολούμαι με τις θεραπείες, υπάρχουν ημέρες που η πίεση είναι αρκετή και χρειάζεται να αντιμετωπίσω το στρες και το άγχος όπως όλοι μας. Εδώ, μοιράζομαι μαζί μας τι κάνω για να αποφορτιστώ από το στρες και να ξανασυνδεθώ με την ισορροπία και την αισιοδοξία.


Πρόκειται για απλές τεχνικές που μπορούν να ενταχθούν εύκολα στο καθημερινό μου πρόγραμμα και που έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες για εμένα. Σίγουρα θα βοηθήσουν κι εσένα!

Πάρε τη βοήθεια των κρυστάλλων

Μπορείς να έχεις μαζί σου, προφυλαγμένο σε ένα πουγκί, έναν ορυκτό Κιτρίνη, ένα πλάσμα της Γης που βοηθάει πολύ να αποφορτιστούμε από την ένταση και μας κρατά προστατευμένους.
Κάθε φορά που αισθάνεσαι την ένταση να σου χτυπά την πόρτα, κράτησε τον στα χέρια σου και νιώσε πως απορροφά όλη την πίεση που υπάρχει μέσα σου.
Όταν νιώσεις ότι έχεις απελευθερωθεί, κράτησε τον για λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό, εκείνη τη στιγμή ή όταν μπορέσεις, στέγνωσε τον και φύλαξε τον ξανά στο πουγκί σου.

Με τη δύναμη του οραματισμού

Πάρε μία βαθιά εισπνοή. Οραματίσου ότι όλη η ένταση που βιώνεις μαζεύεται στην κοιλιακή περιοχή. Τώρα, κάνε μία δυνατή εκπνοή νιώθοντας ότι η ένταση φεύγει όχι μόνο από τα πνευμόνια και το στόμα σου αλλά και από τα ακροδάχτυλα των χεριών και των ποδιών σου.
Με κάθε δυνατή εκπνοή διώχνεις κάθε πίεση έξω από το σώμα!

Αρωματοθεραπεία

Ρίξε μία με δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στην εσωτερική πλευρά του καρπού σου.
Τρίψε απαλά τους δύο καρπούς μεταξύ τους και πάρε μία βαθιά εισπνοή αφήνοντας τη λεβάντα να σε γεμίσει νιώθοντας ότι καταπραΰνει τα πάντα. Εκπνέοντας, νιώσε ακόμα πιο ανάλαφρη.
Επανάλαβε τουλάχιστον για τρεις φορές την εισπνοή και την εκπνοή.

Art therapy

Πάρε μία κόλλα χαρτί και άφησε το στυλό να τρέξει επάνω της. Μην προσπαθήσεις να ζωγραφίσεις κάτι συγκεκριμένο – απλά βγάλε την έντασή σου μέσα από το σχέδιό σου. Κάνε το με πάθος και άφησε την πίεση να βγει από μέσα σου όπως βγαίνει το μελάνι από το στυλό.
Μόλις νιώσεις ότι έχεις αποφορτιστεί, τσαλάκωσε το χαρτί, ή αν το νιώθεις, σκίσε το και πέταξε το. Είναι βέβαιο ότι θα νιώσεις καλύτερα.

Η δήλωση που απελευθερώνει

Την παρακάτω δήλωση μπορείς να την εντάξεις στον διαλογισμό σου όμως μπορείς να την πεις, και κυρίως να της επιτρέψεις να σε δονήσει, κάθε φορά που νιώθεις ότι τη χρειάζεσαι. Είναι δυνατή, είναι αποτελεσματική και είναι στη διάθεση σου κάθε στιγμή.
Μπορείς να την πεις ψιθυριστά αλλά και όσο πιο δυνατά μπορείς.

«Η ζωή μου είναι όμορφη σε όποιες συνθήκες κι αν βιώνω αυτή τη στιγμή.
Ανακαλύπτω το καλύτερο στοιχείο στην κατάσταση,
συνδέομαι με αυτό
και αφήνω τη θετική ροή να με κατακλύσει.
Δέχομαι τις νέες, τέλειες πιθανότητες στη ζωή μου και αποδέχομαι το υπέροχο να με αγκαλιάσει.»

Ελπίζω αυτές οι απλές τεχνικές να μπορέσουν να βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα και να σε υποστηρίξουν, ώστε να μη σε παρασύρει μία καθημερινή κατάσταση. Όπως είδες κι εσύ, πρόκειται για απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να μπορέσεις να συνδεθείς με την αισιοδοξία και να συνεχίσεις την ημέρα σου γεμάτη θετική ενέργεια!

Shakila Ιωάννα Μπράτη
Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια – Καθηγήτρια Κρυσταλλοθεραπείας – Συγγραφέας –
Life Coach – Shamanic Earth Keeper – Καθοδηγήτρια Κύκλων Γυναικών

FB: /ShakilaCrystalTherapy
e-mail: Shakila@shakila.gr

 www.shakila.gr

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.