4 τρόποι που θα βοηθήσουν να μειωθεί το κοιλιακό λίπος

Σε αντίθεση με το λίπος σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στο σώμα όπου το λίπος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα, το λίπος την περιοχή της κοιλιάς μπλέκεται με κάποια από τα πιο σημαντικά όργανα. Γι΄ αυτό και είναι πολλές φορές απαραίτητο να ξεκινήσεις δράσεις που θα κάνουν την περίμετρο της μέσης και της κοιλιάς να έρθουν σε πιο φυσιολογικά αλλά και σε πιο επίπεδα… επίπεδα.

DNA talks

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο –και εγώ για να το γράφω- μάλλον δεν έχεις κερδίσει και το λαχείο του DNA για επίπεδη κοιλιά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι ένα και δυο αλλά πέντε διαφορετικά γονίδια, έχουν το ρόλο τους στη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Μπορείς λοιπόν να ρίξεις το φταίξιμο στα γονίδια αλλά μέχρι ενός σημείου.

Αν η διάμετρος μέσης ή κοιλιάς αυξάνονται συνεχώς σε εκατοστά, ένα είναι το σίγουρο: ότι γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο τα γονίδια, αλλά κυρίως το φαγητό, το στρες, η έλλειψη άσκησης και ο τρόπος ζωής. Οπότε η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να αντιστρέψουν την επιρροή των γονιδίων.

Δείξε μου τους μύες σου

Σύμφωνα με έρευνες οι γυναίκες που έπαιρναν από τη διατροφή τους συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπόρεσαν ευκολότερα να αποχωριστούν την κοιλίτσα τους, σε σχέση με γυναίκες που απλά έκαναν δίαιτες με χαμηλότερες θερμίδες.

Οπότε μπορείς να επιλέγεις 25-30 γραμμάρια πρωτεΐνης καθημερινά για να πάρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Εντωμεταξύ, έχοντας περισσότερους μύες, αυξάνεται και ο μεταβολισμός και οι καύσεις που κάνεις. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για τον στόχο σου, είναι το να κάνεις βάρη. Ναι, φαίνεται κάπως βαρύ το να ασκείσαι με βάρη ή αντιστάσεις τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όμως αυτό μπορεί να σε αδυνατίσει περισσότερο ακόμα και από την αερόβια άσκηση. Οπότε, φτιάξε ανάλογα το πρόγραμμα και τη διάθεση σου.

Χρειάζεσαι ποιότητα…

(και) στη διατροφή σου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι χρειάζεται να αποχαιρετήσεις τα επεξεργασμένα τρόφιμα και να στραφείς με πάθος στα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι θα εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με βιταμίνες αλλά και φυτικές ίνες που θα σε βοηθήσουν αρκετά στο να δεις την περίμετρο της κοιλίτσας σου να μικραίνει όλο και περισσότερο. Επιπλέον κόβοντας τη ζάχαρη -και αυτή ανήκει στα επεξεργασμένα τρόφιμα- θα δουλέψει καλύτερα και το ορμονικό σου σύστημα.

Ορμόνες σε κρίση

Η κορτιζόλη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια κάθε φορά που αγχώνεσαι ή που δεν κοιμάσαι αρκετά, αποθηκεύεται στο σώμα σου ακριβώς στην κοιλιά. Αν θέλεις να έχεις ορμονική ισορροπία θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιμάσαι για 7-9 ώρες καθημερινά και να ασκείσαι τακτικά, αλλά όχι με σε έντονο ρυθμό.

Όλα αυτά σε συνδυασμό, μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις την κοιλιά σου περισσότερο επίπεδη, όχι μόνο για εφέτος αλλά για πολλά χρόνια ακόμη.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.