Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να εγκαταλείψεις την αδράνεια και να κάνεις κάτι καλό για το σώμα σου.
Για καλή μας τύχη όμως, ο νόμος της αδράνειας δεν είναι περισσότερο δυνατός από τη φλόγα και τη δύναμη που έχει ο καθένας από εμάς μέσα του για να κάνει το σώμα του, το πνεύμα του και τελικά και τη ζωή του καλύτερη! Πάμε για yoga;

Η yoga είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους άσκησης σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κι όμως, δεν είναι απλά μια άσκηση. Ο Deepak Chopra, σε ένα podcast που άκουσα πρόσφατα, λέει ότι η yoga είναι η μόνη άσκηση που μπορεί να βοηθήσει αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά τον οργανισμό στο να λειτουργεί θαυμαστά. Ο ίδιος δεν έχει χάσει ούτε μια ημέρα τα 10 τελευταία χρόνια χωρίς να κάνει yoga έστω και για λίγα λεπτά!

Όταν ξεκίνησα yoga θυμάμαι τον τότε δάσκαλο μου να λέει πόσο με τις ασκήσεις της yoga τα όργανα του σώματος μου έρχονταν και λίγο περισσότερο στη σωστή τους θέση.

Η καθιστική ζωή, η λάθος στάση σώματος, η καθόλου ακόμα και η λάθος άσκηση κάνουν τον ανθρώπινο σκελετό να αλλάζει θέση στα κόκαλα του πιέζοντας τα όργανα μας. Επιπλέον, η αίσθηση ότι γίνεται  ένα εσωτερικό μασάζ στα όργανα είναι ανεπανάληπτη και ανακουφιστική κάθε φορά.

Αν νιώθεις δυσκίνητη,

χωρίς ενέργεια,

με μπλοκαρισμένη πλάτη και μέση,

με ένταση στους γοφούς σου ή στον αυχένα,

αν το άγχος σε καταβάλει όλο και πιο συχνά

και νιώθεις ότι σιγά σιγά… κονταίνεις,

πάρε άμεσα το στρωματάκι σου.

Μια τάξη κι ένας δάσκαλος yoga είναι εκεί έξω για εσένα και σε περιμένουν.

Η yoga είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να έρθουν και πάλι όλα στη θέση τους κάνοντας σε να ζεις μια ζωή… άπονη!

  • Με τη yoga αποκτάς περισσότερη ευλυγισία, γεγονός που μπορεί να σε θεραπεύσει ή να προλάβει πόνους της πλάτης.
  • Η yoga ειδικά σε συνδυασμό με τον διαλογισμό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών που είναι η αιτία για κάθε, μα κάθε, ασθένειαα ειδικά για τις πιο σοβαρές.
  • Γίνεσαι πολύ καλύτερα καρδιαναπνευστικά ενώ δυναμώνει και το μυικό σου σύστημα.
  • Η yoga μειώνει τα επίπεδα τους στρες στον οργανισμό.
  • Με το να κάνεις yoga συνδέεσαι με μια πρακτική και με τη σοφία χιλιάδων χρόνων.
  • Βοηθάς με την βαθιά και σωστή αναπνοή, τον ιδρώτα και τις ασκήσεις να διώξεις από πάνω σου τις τοξίνες.

Σε μια έρευνα του 2015, μελέτησαν γυναίκες που ξεκίνησαν yoga. Έκαναν yoga για 90 λεπτά κάθε εβδομάδα. 16 εβδομάδες αργότερα μπορούσαν να φτάσουν με τα χέρια τους τις πατούσες τους κατά 4 εκατοστά περισσότερο.

Παράλληλα, μετά από 16 εβδομάδες διαλογισμού μαζί με yoga υπήρξε μια μεγάλη πτώση των τιμών που συνδέονται με τις φλεγμονές στον οργανισμό.

Βασικά, το στρες μειώνεται και οι ορμόνες της ευτυχίας εκκρίνονται κάθε φορά που σηκώνεσαι από τον καναπέ ή από την καρέκλα και κάνεις κάποιου είδους άσκηση.
Απλά με τη yoga, περνάς κάπως καλύτερα!

Ευχαριστώ τη Βάλια Πάτσιου για τη φωτογραφία. Εύχομαι να σε εμπνεύσει απίθανα!

Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα