Λένε ότι οι σωστές ερωτήσεις είναι αυτές που φέρνουν και τις καλύτερες απαντήσεις. Στο τελευταίο τεύχος του “Ο” η Oprah Winfrey κάνει ευθέως την ερώτηση με την πιο δύσκολη απάντηση. Τι θα σε έκανε πραγματικά ευτυχισμένο;

Μόλις το ορίσεις, θα βρεθείς ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό

Θα χρειαστεί να βάλεις την επιθυμία σου, και όχι το μυαλό σου, να δουλέψει. Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα χαρτί και ένα μολύβι και να ξεκινήσεις να γράφεις.Τι θέλεις να κάνεις;
-Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
-Τι είναι ευτυχία για εσένα;
-Πώς ονειρεύεσαι την κατάσταση όπου θα είσαι χαρούμενος με εσένα και με την αξεπέραστη αίσθηση ότι εκπληρώνεις τον σκοπό της ζωής σου;
-Τι είναι απολύτως σημαντικό για εσένα και την ευτυχία σου;

Κι αν έχεις όρεξη για δυνατές αλλαγές, απάντησε και στην ερώτηση
“Πώς βλέπω τον εαυτό μου σε πέντε χρόνια;”

Οι περισσότεροι ξεκινάμε τη λίστα μας με στόχους όπως θέλω ένα καινούργιο αυτοκίνητο, περισσότερα χρήματα, ένα μεγαλύτερο σπίτι, διακοπές διαρκείας, έναν σύντροφο ή έναν νέο σύντροφο.
Κάνε στον εαυτό σου – ή βάλε ένα καλό σου φίλο ή επαγγελματία- να σου κάνει κι άλλες ερωτήσεις ώστε να φτάσεις στην ουσία αυτού που θέλεις.
Θέλεις ασφάλεια, αλλαγή, σιγουριά, εξέλιξη, αναγνώριση, δύναμη, εσωτερική γαλήνη;

Μετά γράψε σε τι είσαι πραγματικά καλός. Βρες το μοναδικό σου ταλέντο.
Μπορεί να είσαι καλός στο μαγείρεμα, στη συζήτηση, στην άσκηση, στα διαδικαστικά, στη στρατηγική, στο να βοηθάς, στο να οργανώνεις, να θεραπεύεις, να φροντίζεις, να πουλάς, να ταξιδεύεις.

Ο Jack Canfield λέει να κάνεις μια λίστα με τα 20 πράγματα τα οποία σου αρέσει να κάνεις και, έπειτα, να σκεφτείς τον τρόπο να μετατρέψεις κάποια από αυτά σε τρόπο ζωής.

Οπότε, δες τις δυο λίστες σου και ανακάλυψε πού συνδυάζονται.

Έχοντας στα χέρια σου αυτές τις απαντήσεις, γράψε ποιο ταλέντο σου θα σε οδηγήσει στο να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, μια διαφορετική δουλειά, ένα καινούργιο σπίτι, νέους φίλους, τον κατάλληλο σύντροφο, νέες εμπειρίες ή περιπέτειες.

Bonus tip
Να συμπεριλάβεις στις λίστες σου τις επτά ακόλουθες πτυχές:
Εργασία και καριέρα
Οικονομικά
Αναψυχή
Διασκέδαση και ελεύθερος χρόνος
Υγεία και ευεξία
Σχέσεις
Προσωπικοί στόχοι και συνεισφορά στην κοινωνία,
προκειμένου να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη αλλά και ισορροπημένη ζωή,

Μην περιμένεις να έρθει από τον ουρανό η νέα σου δουλειά. Δούλεψε προς αυτόν τον στόχο. Στο άρθρο, “Χρήμα το μεγάλο ταμπού” η Μαίρη Μάρκου συστήνει να δουλέψουμε, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, προς τον οικονομικό μας στόχο για δυο περίπου χρόνια και τότε αυτός θα εκπληρωθεί… σαν από μόνος του. Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και με τους άλλους στόχους σου.

Κι αν τα δυο χρόνια σου φαίνονται πολλά σκέψου πόσα χρόνια είσαι ήδη εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση που δεν σου αρέσει και δεν σε εξυπηρετεί και πόσο αν δεν αναλάβεις συναισθηματική, νοητική και πρακτική δράση θα είσαι στο ίδιο σημείο με το ίδιο αίσθημα εγκλωβισμού για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Αν θέλεις να νικήσεις χρειάζεται πρώτα να ξεκινήσεις,

λέει ο Tony Robbins.

Μόλις βρεις τι θέλεις να κάνεις και ποιο ταλέντο σου θα είναι το καύσιμο για να φτάσεις στον στόχο σου, βάλε σε λειτουργία το προσωπικό, εσωτερικό σου… GPS.
Μην παιδεύεις και μην μπερδεύεις το μυαλό σου με λεπτομέρειες.
Εσύ καθόρισε το πού θέλεις να πας και το GPS σου θα βρει το πώς.
Και θυμήσου ότι για να λειτουργήσει το GPS χρειάζεται πρώτα να ξέρει πού είσαι και στη συνέχεια να του υποδείξεις το πού θέλεις να πας. Αλλιώς, θα γυρίζεις γύρω γύρω άσκοπα.

Χρειάζεται, λοιπόν, να ξέρεις δυο πράγματα: πού βρίσκεσαι και πού επιθυμείς να φτάσεις.
Το όραμα σου χρειάζεται να είναι μια λεπτομερής περιγραφή του πού επιθυμείς να φτάσεις.
Περίγραψε με κάθε λεπτομέρεια πώς είναι ο προορισμός σου αλλά κυρίως και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Αν δεν το αισθανθείς, αν δεν σε κινητοποιήσει η επιθυμία του να το ζήσεις, αν δεν “καίγεσαι” να το ζήσεις δε θα γίνει πραγματικότητα στον βαθμό που το θέλεις

Δούλεψε με όλες σου τις δυνάμεις για μια ζωή όπως σου αξίζει πραγματικά να τη ζεις! Είμαστε μαζί σου!

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.