10 ντοκιμαντέρ που θα σου αλλάξουν τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή

Για να δω σειρά στο Netflix, ή οπουδήποτε, θα πρέπει να έχουν γκρεμιστεί κάποιοι φούρνοι. Όμως το Netflix δεν είναι μόνο σειρές! Είναι και ντοκιμαντέρ που τα βλέπω με μεγάλη προσήλωση και ευχαρίστηση.
Τα ντοκιμαντέρ που σου προτείνω θέλω να τα δεις. Θα σου αλλάξουν τη ζωή, όχι τόσο γιατί θα σοκαριστείς από όσα δεν ήξερες, -αν και συμβαίνει κι αυτό- αλλά κυρίως γιατί θα εμπνευστείς ώστε να ζήσεις, επιτέλους, μια πιο εμπνευσμένη ζωή.

Minimalism

Έχω γράψει γι’ αυτό αναλυτικά και μπορείς να το διαβάσεις πατώντας εδώ! Η ουσία του Minimalism είναι πώς να ζήσεις καλύτερα με λιγότερα.

Πρόκειται για την ιστορία δυο φίλων που αποφάσισαν ότι δεν χρειάζονταν χρέη και υπερβολικά πολλά πράγματα, από ρούχα μέχρι προϊόντα τεχνολογίας. Είχαν γράψει και ένα βιβλίο που το παρουσίαζαν σε κοινό που σπάνια περνούσε τα 10-20 άτομα.
Ξαφνικά, σε ένα γύρισμα της τύχης, ήρθε μια παρουσίαση τους σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο και διέδωσε το μήνυμα του μινιμαλισμού. Και το περίεργο είναι ότι όλοι αρχίσαμε να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Ο Joshua Fields Millburn ζούσε πραγματικά το αμερικάνικο όνειρο. Ήταν κοντά στα 30, είχε ετήσιο μισθό με έξι ψηφία, ένα υπέροχο σπίτι με περισσότερες τουαλέτες από όσους έμεναν στο σπίτι και μια υπέροχη ζωή. Ξαφνικά, μέσα σε έναν μήνα πεθαίνει η μαμά του μετά από ολιγόμηνη ασθένεια και χωρίζει με τη σύζυγο του. Πηγαίνει να αδειάσει το σπίτι της μαμάς του και εκεί καταλαβαίνει το μέγεθος όλων όσων μπορεί να κρατήσει ένας άνθρωπος.

 

The Game Changers

 

Αν πιστεύεις ότι επειδή γυμνάζεσαι/ζεις/αναπνέεις/εργάζεσαι/έχεις κοινωνική ζωή είναι αναγκαίο να τρως κρέας αλλιώς κάτι πολύ κακό θα σου συμβεί, τότε χρειάζεται να τρέξεις, να ανοίξεις την τηλεόραση, να δεις το The Game Changers και να δεις μια πεποίθηση να καταρρέει.
Αθλητές με εντυπωσιακές επιδόσεις, Ολυμπιονίκες, επαγγελματίες παίκτες σε σκληρά αθλήματα είναι χορτοφάγοι αλλά έχουν αποδόσεις που γράφονται στην ιστορία.
Το Game Changers ασχολείται με τη χορτοφαγική διατροφή και καταρρίπτει τον έναν μύθο μετά τον άλλον ακολουθώντας την αφήγηση και την ιστορία του James Wilks, ενός εκλεκτού εκπαιδευτή των Ειδικών Δυνάμεων και πρωταθλητή του Ultimate Fighter, καθώς ταξιδεύει στον κόσμο αναζητώντας την αλήθεια σχετικά με το κρέας, την πρωτεΐνη και τη δύναμη και παρουσιάζοντας αληθινές ιστορίες εξαιρετικών επαγγελματιών αθλητών όπως και την πρωτοποριακή επιστήμη πίσω από τα οφέλη της φυτικής διατροφής σε δραστηριότητες υψηλών απαιτήσεων.
Σε παραγωγή των James Cameron, Arnold Schwarzenegger και Jackie Chan και σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Louie Psihoyos που εξερευνά την εκρηκτική άνοδο της φυτικής διατροφής στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Δες το Game Changers και ειδικά το σημείο με το τεστ στους τρεις αθλητές στο κολέγιο για το πώς φαίνεται το αίμα τους μετά την κατανάλωση μπέργκερς και όχι μόνο.
*Μην χάσεις και το κομμάτι με τη στύση. Οι άνδρες που το είδαν κάτι άλλαξαν στη διατροφή τους και δεν… έχασαν.

Ημερολόγια Καλοσύνης/ The Kindness Diaries

2 σεζόν, 26 επεισόδια

Ο Leon Logothetis είναι ένας βρετανός με ελληνική καταγωγή που ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη με μια σακαράκα και χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ χρήματα! Στηρίζεται στην καλοσύνη των ξένων για να βάλει βενζίνη, για να φάει ή για να κοιμηθεί σε ένα κρεβάτι.
Τα καταφέρνει πάντα;
Ιστορίες αληθινές, άνθρωποι καθημερινοί και γεγονότα που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι κάτι πάει καλά σε αυτόν τον κόσμο. Και όλα αυτά σε ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό σε πολλές από τις πιο συγκλονιστικές χώρες του πλανήτη μας.

The Goop Lab

6 επεισόδια

Είναι η πολυσηζητημένη σειρά της Γουίνεθ Πάλτροου. Θέματα ταμπού που επειδή ασχολείται με αυτά η αθώασατανική Γουίνεθ γίνονται πιο mainstream. Παραισθησιογόνα μανιτάρια, αυτοΐαση, γυναικεία απόλαυση και οργασμός, το κυνήγι της νεότητας, μεταφυσικά, διαίσθηση. Καλογυρισμένη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά.
Μάθε περισσότερα, πατώντας εδώ!

Earthlings

Ένα κλασικό, πλέον, ντοκιμαντέρ με τον Χοακίν Φοίνιξ στην αφήγηση! Πραγματικά, μάλλον είναι το ντοκιμαντέρ με τη μεγαλύτερη επίδραση στο να ξεκινήσει κάποιος αλλαγές στη ζωή και τη διατροφή του. Λίγο να έχεις πάρει είδηση τι συμβαίνει στον πλανήτη, αυτό το ντοκιμαντέρ θα σου ανοίξει τους ορίζοντες και θα σου αλλάξει τη ζωή.
Earthlings σημαίνει γήινοι. Όταν ακούς “γήινοι” το μυαλό σου δεν πηγαίνει αμέσως στους ανθρώπους; Κι όμως! Γήινοι είναι όλοι όσοι πατάμε τα πόδια μας, όλοι όσοι ζούμε στον πλανήτη γη. Όποια μορφή κι αν έχουμε. Αυτό συμπεριλαμβάνει ανθρώπους αλλά και ζώα που για κάποιο λόγο δεν σκεφτόμαστε, ούτε καν, ότι συγκατοικούμε στη γη. Ένα ντοκιμαντέρ που θα ανοίξει τους ορίζοντες σου.

Forks over knives

“Το ντοκιμαντέρ που θα σου σώσει τη ζωή” είναι η φράση κλειδί του ντοκιμαντέρ.
Μέσα με 1 ώρα και 36 λεπτά θα μάθεις για τη διατροφή όσα δεν έχεις μάθει, επειδή κανείς δεν σου τα είπε, ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι ένα από πρώτα ντοκιμαντέρ που ασχολήθηκαν με τη διατροφή, με τα μεταλλαγμένα, με την εντατική κτηνοτροφία, την κατασπατάληση των φυσικών πόρων και τις επιπτώσεις στον οργανισμό μας. Θυμάμαι ακόμα έναν φίλο μου να μου συζητάει για ώρα όσα είδε, ένιωσε αλλά και αποφάσισε να αλλάξει στη ζωή του όταν είδε το Forks oner Knives. Ζει καλύτερα τώρα, να ξέρεις!

Fat Sick and nearly Dead

Με 45 κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό του βάρος, γεμάτος με στεροειδή και με ένα αυτοάνοσο να χειροτερεύει μέρα με τη μέρα ο Joe Cross βρέθηκε στην άκρη του γκρεμού χωρίς καμία ελπίδα. Είδε στον καθρέφτη έναν άνθρωπο 140 κιλών με μια τεράστια κοιλιά και όχι μόνο. Όπως λέει ο ίδιος το ένα πόδι ήταν ήδη στον τάφο και το άλλο του πόδι ακολουθούσε.
Στο Fat Sick and nearly Dead βλέπουμε τον Joe Cross να προσπαθεί να ξαναγίνει καλά. Αφού δοκίμασε όλες τις συμβατικές θεραπείες και τόνους από φάρμακα και χάπια στράφηκε στην τελευταία του εναλλακτική: στην ικανότητα του σώματος να αυτοθεραπευτεί. Άλλαξε το junk food με χυμούς λαχανικών και ξεκίνησε ένα οδικό ταξίδι με έναν αποχυμωτή στο πορτμπαγκάζ και με την υπόσχεση να πίνει χυμούς για τις επόμενες 60 ημέρες. Στο ταξίδι των 5.000 χιλιομέτρων είχε έναν και μόνο στόχο: να ξεφορτωθεί τα χάπια και να εγκαινιάσει έναν νέο τρόπο ζωής. Στο ταξίδι του μιλάει με περισσότερους από 500 ανθρώπους συναντά τον οδηγό φορτηγού, Phil που ζυγίζει 190 κιλά! Και ο Phil ξεκινάει μια αλλαγή στον τρόπο που ζει με εντυπωσιακό θάρρος, επιμονή και αποτελέσματα.
Στο Fat Sick and nearly Dead τελικά βλέπεις κυρίως την ιστορία δυο ανθρώπων από δυο διαφορετικούς κόσμους που συνειδητοποίησαν ότι ο μόνος που μπορεί να τους σώσει είναι ο εαυτός τους!

How to live mortage free / Χωρίς Δάνειο με τη Sarah Beeny


1 σεζόν
6 επεισόδια

Η δαιμόνια μεσίτρια και τηλεπαρουσιάστρια Sarah Beeny συναντά έξυπνους ιδιοκτήτες ακινήτων που μοιράζονται μαζί μας πραγματικές ιστορίες μιας ζωής χωρίς δάνεια.
Πραγματικά, δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχει γυριστεί και δεύτερη σεζόν με κάποια ακόμα επεισόδια. Στο How to live mortage free από τα πρώτα λεπτά εξετάζεται η πεποίθηση ότι πρέπει να αποκτήσουμε ένα σπίτι, ακόμα κι αν χρειαστεί να χρεωθούμε μέχρι τον λαιμό για τα επόμενα 30 χρόνια καταστρέφοντας την ηρεμία μας και θυσιάζοντας τα όνειρα μας για μια ζωή γεμάτη εμπειρίες.
Το να μη δεσμευτείς με ένα στεγαστικό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις σπίτι να μείνεις. Απλά χρειάζεται να σκεφτείς έξυπνα και σαν τη Sarah Beeny που δίνει λύσεις και ιδέες σε έξι ανθρώπους που ζήτησαν τη βοήθεια της.
Μια σειρά που θα σε κάνει να δεις το στεγαστικό σου δάνειο αλλιώς με τη Sarah Beeny να είναι πανέξυπνη και αφοπλιστικά άμεση. Δημιουργικές λύσεις και νέες ιδέες για να ζήσεις κάτω από μια στέγη, και μάλιστα καλή, και κυρίως Χωρίς Δάνειο!

I’m not your Guru

με τον Tony Robbins
115 λεπτά
Αυτό το ντοκιμαντέρ ήταν η αιτία που μπήκα στο Netflix το 2016! Και με αποζημίωσε! Και το Netflix και το I’m not your Guru! Παρακολουθούμε τα παρασκήνια και όσα συμβαίνουν στο σεμινάριο “Date With Destiny” το οποίο παρακολούθησαν 2.500 άτομα. Ο Robbins, ο μεγαλύτερος, ίσως, ομιλητής παρακίνησης της εποχής μας ξεδιπλώνει την προσωπικότητα του και την μεγαλύτερη ικανότητα από όλες: να εμπνέει και να σε κινητοποιεί, ακόμα και μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, για να ξεπεράσεις επιτέλους άχρηστες περιοριστικές πεποιθήσεις και να προχωρήσεις σε μια ζωή γεμάτη νόημα, ευτυχία και επιτυχίες.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates / Στο μυαλό του Bill Gates

3 επεισόδια

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ (“Μια Άβολη Αλήθεια”) διεισδύει στο μυαλό της ιδιοφυΐας που λέγεται Bill Gates και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Παρακολουθούμε την ιστορία του Bill Gates από τα παιδικά του χρόνια, ήταν ένα υπερχαρούμενο μωρό αλλά και δεν ήταν ένα εύκολο παιδάκι, και τον παρακολουθούμε στην εντατική προσπάθεια του να βοηθήσει στην επίλυση των μεγαλύτερων προβλημάτων, ειδικά σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. έναν Από τα πρώτα κιόλας λεπτά θα καταλάβεις γιατί ο Bill Gates γράφει ιστορία τόσο σε οικονομικό όσο και σε φιλανθρωπικό επίπεδο δίνοντας πίσω μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Ένα ξεχωριστό μυαλό με ευγενή προσανατολισμό.

Enjoy!
Καίτη φαρμάκη 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα