Η Ευανθία είναι αναγνώστρια μας που την άγγιξε το άρθρο για τα γκρίζα μαλλιά της συντρόφου του Kenau Reeves, Alexandra Grant!
Και η Ευανθία, που κάποτε έβαφε τα μαλλιά της σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, έχει κάτι να μοιραστεί μαζί για την ομορφιά…

“Θέλω να σου εκμυστηρευτώ κάτι: Το χρώμα των μαλλιών σου λέει πολλά για σένα. Και, δυστυχώς, στη χώρα που γεννηθήκαμε το καστανό συνήθως δεν είναι αυτό που μας ταιριάζει. Μας “σκοτεινιάζει”, μας μεγαλώνει, εξαφανίζει τα καλύτερά μας χαρακτηριστικά. Χρειαζόμαστε κάτι πιο ανοιχτό, για να μας φωτίσει, έτσι δεν είναι;

Εκτός αν πας στη Δανία, για παράδειγμα, οπότε και το ίδιο χρώμα θα λέει κάτι τελείως διαφορετικό για σένα. Γιατί εκεί είναι η παλέτα των ξανθών χρωμάτων που σκουραίνει, μεγαλώνει και κάνει τις γυναίκες υποτονικές. Αν τώρα θέλεις να νιώσεις πραγματική αριστοκράτισσα, μπορείς να πας ένα ταξιδάκι στην Ινδία και θα νιώσεις… πριγκίπισσα!

Τα μαλλιά μου ξεκίνησα να τα βάφω μανιωδώς – κάθε 3 βδομάδες κι άλλο χρώμα, από πορτοκαλί μέχρι μπλε-μαύρο – γύρω στα δεκάξι, σε μια ηλικία που όλοι από τη φύση μας προβάρουμε εαυτούς κάθε μέρα στο σχολείο μέχρι να βρούμε τελικά ποιος θα γίνει δικός μας. Για οχτώ περίπου χρόνια το ουράνιο τόξο πέρασε αρκετές φορές από το κεφάλι μου ώσπου κάποια στιγμή μια σκέψη σαν σποράκι άρχισε να ανθίζει κάτω από το ουράνιο τόξο:
Θα έρθει στιγμή, σκέφτηκα, που λόγω εγκυμοσύνης θα πρέπει να σταματήσω να βάφω τα μαλλιά μου. Τότε θα πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου όσο καλύτερα μπορώ.

Και γιατί να μην τον προσέχω από τώρα;

Γιατί να μην με προσέχω πάντα, κάθε μέρα, για όλη μου τη ζωή; Γιατί πρέπει να αρχίσω να κουβαλώ μέσα μου κάποιον άλλο για να αποκτήσω ξαφνικά αρκετή αξία ώστε να με φροντίζω, να με προσέχω, να με αγαπώ; Σε μένα δεν χρωστώ και δεν θα χρωστώ τα πάντα;

Κι επειδή όλοι οι διακόπτες γυρίζουν την κατάλληλη στιγμή από την κατάλληλη σκέψη, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια έχω αποφασίσει ότι κυοφορώ… τον εαυτό μου! Τον εαυτό μου όπως θα είναι αύριο, τον επόμενο μήνα, του χρόνου… Κυοφορώ επίσης αυτόν τον εαυτό που, εύχομαι, πολλά-πολλά χρόνια αργότερα να έχει μαλλιά που θα μοιάζουν με γυαλιστερή ασημοκλωστή κάθε φορά που θα πέφτει το φως πάνω τους! Ναι, τέτοια όπως εκείνα που μέχρι πρότινος έπρεπε να τα βάφεις για να μην φαίνονται, ενώ τώρα ξαφνικά έχουν ξεκινήσει να γίνονται viral στο instagram. Δεν σου κρύβω ότι ανυπομονώ!

Και θα σου πω και κάτι ακόμα που μπορεί να μην έχει σημασία αφού πιθανότατα δεν σε  νοιάζει η γνώμη μιας άγνωστης που δεν σε έχει δει ποτέ: Το φυσικό σου, μάλλον, σου πηγαίνει περισσότερο απ’ όλα. Και σου το λέω εγώ γιατί από τους πραγματικά σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου, των οποίων η γνώμη είναι και η μόνη που μετράει, κανείς δε θα ασχοληθεί με το χρώμα των μαλλιών σου.

Δεν γνωρίζω τι χρώμα μαλλιών έχεις, αν τα βάφεις, αν σου αρέσουν, αν έχεις ξαφνικά εμπνευστεί από γυναίκες όπως η Alexandra Grant και σκέφτεσαι να σταματήσεις… Για να διαβάζεις όμως αυτό το site είμαι σίγουρη ότι φροντίζεις τον εαυτό σου και μέσα και έξω.

Κι επειδή έχει έρθει πια η εποχή σ’ αυτό τον πλανήτη που το χρώμα παύει να αποτελεί κριτήριο για οτιδήποτε, να θυμάσαι ότι το χρώμα που σου πάει καλύτερα είναι το χρώμα της ευεξίας και της χαράς σου. Να προσέχεις τον εαυτό σου!”

Αγάπη και Φως,
Ευανθία Κουρτμπουγιάννη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα