από την Καίτη Φαρμάκη

Αυτή η Νέα Σελήνη και Ολική Ηλιακή Έλλειψη θα μπορούσε να έχει τίτλο “Το Δαχτυλίδι”. Αν ήταν μια τηλεοπτική σειρά και θα είχαμε νέα επεισόδια καθημερινά για τους επόμενους έξι μήνες τουλάχιστον. Όπως και κάθε σειρά που είναι επιτυχημένη έτσι και αυτή έχει ήρωες που παιδεύονται, που εξελίσσονται, που κλαίνε, που συναντάνε ανθρώπους “κλειδιά” αλλά και “λύκους”, παγίδες και που βιώνουν απρόσμενες ανατροπές.


Η έκλειψη στις 26 Δεκεμβρίου είναι ευνοϊκή και με πολλές ευκαιρίες αν καταλάβουμε το σενάριο της ζωής μας και δουλέψουμε σοβαρά. Αντίθετα με άλλες εκλείψεις η συγκεκριμένη δίνει πολλές ευκαιρίες για ένα γλυκό Happy End!

Κάθε Νέα Σελήνη είναι και μια νέα αρχή! Η έκλειψη Νέα Σελήνη στις 26 Δεκεμβρίου είναι δακτυλιοειδής. Δηλαδή η Σελήνη είναι μικρότερη από τη διάμετρο του Ήλιου και έτσι περνώντας από μπροστά του αυτό που βλέπεις είναι ένα φωτεινό δαχτυλίδι γύρω από τη Σελήνη.

Το δαχτυλίδι είναι ένα δώρο, μια επιβράβευση για κάτι που κατάφερες, ένα σύμβολο αφοσίωσης.
Είναι όμως και μια δέσμευση που σύντομα μπορεί να σε πάει εκεί που θέλεις αλλά και να δεσμέυσει και να σε καταπιέσει.
Το σενάριο της ζωής σου το γράφεις εν μέρει και εσύ οπότε ξεκίνα να σκέφτεσαι στρατηγικά και θετικά. 

Το “Δαχτυλίδι” φέρνει πολλά δώρα σε πολλούς, καθώς είναι μια ευνοϊκή έκλειψη, όμως ανοίγοντας όλο χαρά το δώρο σου μπορεί να σε περιμένει μια έκπληξη. Άραγε θα χαρείς ό,τι κι αν κρύβεται κάτω από το χαρούμενο περιτύλιγμα;

Πού θέλεις να ανήκεις, πόσο ψηλά θέλεις να σκαρφαλώσεις;

 

Σε ποιον τομέα θέλεις να κάνεις μια νέα αρχή όσον αφορά τους στόχους και την καταξίωση σου;

 

Είσαι έτοιμος να δουλέψεις όχι μόνο σκληρά αλλά και με στρατηγική;

 

Η κατάκτηση της κορυφής, ακόμα και αν την προσεγγίσεις με ελικόπτερο, θέλει πάντα στρατηγικό σχέδιο, ακριβή μηχανήματα, σωστό χάρτη και σοφούς χειρισμούς.

Καθώς αυτό το διάστημα υπάρχουν πέντε πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο του Αιγόκερω
η απαισιοδοξία, η απαξίωση, η υπερβολική φιλοδοξία, η σκληρότητα προς τον εαυτό μας και τους άλλους είναι η παγίδα που θα χρειαετί να αποφύγουμε συνειδητά και ακόμα να χρειαστεί να παλέψουμε με τη φυσική μας τάση προς όλα αυτά τα συανσιθήματα και τις καταστάσεις.

Από την έκλειψη που γίνεται στις 26 Δεκεμβρίου επηρεάζονται κυρίως:

 

Αιγόκεροι γεννημένοι 24 – 28 Δεκεμβρίου

 

Καρκίνοι γεννημένοι 23 – 27 Ιουλίου

 

Ζυγοί γεννημένοι 25 – 29 Οκτωβρίου

 

Κριοί γεννημένοι 22 – 26 Μαρτίου

 

και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες ανάμεσα στις 2-6 μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Κριός

Ένα πολύ πιθανό σενάριο είναι ότι θα έχεις την ευκαιρία μέσα στους επόμενους μήνες να αναλάβεις κάτι καινούργιο στη δουλειά που θα σου δώσει την ευκαιρία να ανέβεις στην ιεραρχία και να δείξεις τις ικανότητες σου. Ο κακός λύκος σε αυτό το θαυμάσιο σενάριο είναι οι έξτρα υποχρεώσεις, η κούραση, ο εκνευρισμός αλλά και ο πόλεμος με κάποιους ανώτερους ή με ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι μήνες θα σου δώσουν πολλές ευκαιρίες για να εξελιχθείς, να ανέβεις στην ιεραρχία και να αποδείξεις τι μπορείς να καταφέρεις. Σημαντικές ευθύνες περιμένουν στη γωνία για να τις αναλάβεις ενώ παράλληλα θα κάνεις και σημαντικές γνωριμίες.
Προσοχή όλο αυτό το διάστημα στα οικονομικά σου, στα χρέη σου και σε όλο το δυναμικό σου που το κρατάς καταπιεσμένο.

Ταύρος

Η έκλειψη του Δεκεμβρίου είναι σαν να δουλεύει για εσένα. Μέσα στους επόμενους μήνες θα φέρει ευκαιρίες για να εξαπλωθείς και για να ανοίξουν οι ορίζοντες σου με προτάσεις και επαφές από το εξωτερικό και άνθρωπους με έναν νέο τρόπο σκέψης που θα θέλεις να απορροφήσεις κάθε τους λέξη.
Η παγίδα της έκλειψης θέλει να πιάσει από δυο μεριές: από την υπεραισιοδοξία και από τον φανατισμό. Να θυμάσαι πως ό,,τι πιστεύεις δεν είναι απαραίτητα και το σωστό ή ο μόνος τρόπος για να γίνουν τα πράγματα. Απόφυγε τον φανατισμό και την ιδεοληψία, άνοιξε το μυαλό σου, κάνε σεμινάρια, δούλεψε στην επιμόρφωση σου, ανοίξου σε νέες τακτικές και ετοίμασε τον εαυτό σου για την εξέλιξη που ανοίγεται μπροστά σου. Θέματα με δικαστήρια και συμβόλαια μπορούν να έχουν μια καλή κατάληξη. Οι ευκαιρίες είναι πολλές ειδικά για τους γεννημένους έως και τις 27 Απριλίου.

Δίδυμοι

Η τελευταία έκλειψη του 2019 δεν θα σου αλλάξει τη ζωή όμως μέσα στο 2020 θα γίνουν τρεις εκλείψεις που θα σε αφορούν και θα σε επηρεάζουν άμεσα. Έτσι με την έκλειψη του Δεκεμβρίου έχεις την ευκαιρία να καθαρίσεις όλο σου το είναι από πνευματικά, ψυχικά και υλικά σκουπίδια, από χρέη και από κάθε είδους βάρη. Δεν είναι μια εύκολη δουλειά αλλά αν αποφασίσεις έξυπνα θα την κάνεις τώρα με το καλό γιατί θα αναγκαστείς να την κάνεις αργότερα με το άγριο…
Είναι μια καταλυτική έκλειψη και σε ερωτικό/σεξουαλικό επίπεδο οπότε φρόντισε να καθαρίσεις και να πάρεις τις πιο σωστές αποφάσεις και σε αυτόν τον τομέα ώστε να ανανεώνεις μοναδικά την ενέργεια σου.
Δάνεια, διατροφές, κληρονομιές και γενικότερα τα οικονομικά που διαχειρίζεσαι με άλλους θα έχουν εξελίξεις μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η διαίσθηση σου ξυπνάει. Να την εμπιστευτείς.

Καρκίνος

Αν ήθελες με πάθος μια αλλαγή, έναν νέον αέρα στις προσωπικές σου σχέσεις και τις συνεργασίες, τότε οι ευχές σου γίνονται πραγματικότητα και μάλιστα με έναν έντονο και καταλυτικό τρόπο.
Η έκλειψη γίνεται μέσα στον τομέα του γάμου, των πιο στενών σχέσεων και των πιο στενών συνεργασιών. Έτσι, έρχονται προτάσεις και καταστάσεις για τις οποίες θα χρειαστεί να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν σε έναν νέο δρόμο.
Θα χρειαστεί να κάνεις μικρά και συνετά βήματα και επίσης να βάλεις επάνω σου μια ταμπέλα που θα λέει “Δεχόμεθα μόνο σοβαρές προτάσεις”.
Όλες οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω και σε περιμένουν. Μην πιστεύεις ότι όλα θα γίνουν σαν να πηγαίνεις μια βόλτα στην εξοχή την άνοιξη. Μάλλον θα μοιάζει με μια βόλτα σε ένα χιονισμένο τοπίο που θα πρέπει να επενδύσεις σε εξοπλισμό, ειδικούς, κόπο και στρατηγική ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Και να θυμηθείς φτάνοντας στην κορυφή με τους συνεργάτες ή τον σύντροφο σου να απολαύσεις τη μοναδική θέα που για χάρη της παιδεύτηκες, είναι η αλήθεια, αρκετά!

Λέων

Με κάθε Νέα Σελήνη κάνεις κι εσύ μια νέα αρχή στη ζωή σου πόσο μάλλον μάλλον τώρα που η Νέα Σελήνη έρχεται πακέτο με την έκλειψη. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για να κάνεις μια νέα αρχή στη διατροφή, την άσκηση και γενικά στον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα αλλά και την κατάσταση του σώματος και της υγείας σου. Θα σε βοηθήσει πολύ να κάνεις τώρα μια νέα αρχή σε αυτόν τον τομέα γιατί σύντομα θα χρειαστεί να δουλέψουν φουλ οι μηχανές σου ώστε να έχεις όλες τις δυνατότητες να τρέξεις τον δρόμο που ανοίγεται να μπροστά σου και να τον κατακτήσεις.
Πολύ πιθανό να έρθουν νέοι συνάδελφοι στον χώρο της δουλειάς σου, να έχεις νέα καθήκοντα ή νέο ωράριο στη δουλειά σου. Ένα κατοικίδιο πολύ πιθανό να έρθει στη ζωή σου και να την αλλάξει.

Παρθένος

Αν υπάρχει ένα ζώδιο που έχει πολλές πιθανότητες να έχει ερωτικές επιστροφές από το παρελθόν, αυτό είναι το δικό σου. Οπότε, μέσα στους επόμενους μήνες θα ενεργοποιηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την ερωτική σου ζωή και με τα φλερτ που τώρα θα δείξει αν θα γίνουν ή όχι σχέσεις.
Καθώς είσαι σε μια αρκετά δημιουργική φάση, ό,τι και να συμβεί με τους έρωτες καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να δείξεις τα πραγματικά σου ταλέντα και να τα προσφέρεις στον κόσμο.
Να θυμάσαι ότι ακόμα και τα πιο διασκεδαστικά ή ελαφρά πράγματα που θα κάνεις αυτό το διάστημα χρειάζεται να γίνονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Βέβαια εσύ ως Παρθένος ποτέ δεν υπήρξες επιπόλαιος όμως καλό είναι να έχεις αυτή την πληροφορία κάπου στο μυαλό σου για μελλοντική… χρήση.
Πολύ πιθανό ένα παιδάκι να έρθει στη ζωή σου ή να ασχοληθείς, με διάφορες αφορμές, με τα παιδιά που ήδη έχεις.

Ζυγός

Είναι μια μυστήρια έκλειψη αυτή για εσένα κυρίως γιατί όντς θα φέρει μια νέα αρχή και θα σε ωθήσει να ανοίξεις έναν νέο κύκλο στη ζωή σου ακόμα κι αν όλο αυτό θα γίνει μέσα από ευθύνες, κούραση και ένταση.
Στο επίκεντρο βρίσκονται τα οικογενειακά σου θέματα και ό,τι έχει να κάνει τις ρίζες και τη βάση σου. Πιθανώς κάτι να αλλάξει στο σπίτι σου, π.χ. κάποιος να έρθει ή κάποιος να φύγει. Ενδεχομένως να αλλάξεις σπίτι είτε γιατί το θέλεις είτε γιατί έτσι χρειάζεται. Ίσως να ξεκινήσεις και τη δική σου οικογένεια. Επίσης θέματα ακίνητης περιουσίας θα προκύψουν και εσύ θα χρειαστεί να ξεπεράσεις κάποιες παγίδες και να αποφύγεις να πάρεις παρορμητικές αποφάσεις. Μέσα στους επόμενους μήνες σίγουρα θα έχεις εξελίξεις που αφορούν στο σπίτι σου, ό,τι κι αν σημαίνει γα εσένα “σπίτι”.

Σκορπιός

Να μια ευνοϊκή έκλειψη για εσένα που θα σου δώσει την ευκαιρία να εκφραστείς, να επικοινωνήσεις, να συναντηθείς, να συμφωνήσεις. Πολλές πιθανότητες να κάνεις μια νέα αρχή στον εμπορικό ή στον τομέα της επικοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση και με πέντε πλανήτες στον Αιγόκερω ο λόγος σου θα χρειαστεί να είναι σοβαρός, μετρημένος, να μιλάς με στοιχεία και οπωσδήποτε να έχεις φιλόδοξη σκέψη και να την εκφράζεις. Πολύ πιθανό να έχεις μια αλλαγή στο μεταφορικό σου μέσον.
Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να κάνεις κυρίως μικρές διαδρομές για δουλειά από τις οποίες θα έχεις κέρδη υλικά ή άλλου είδους.
Τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουν οι σχέσεις με τα αδέλφια σου. Η μόνη προσοχή που χρειάζεται να δείξεις είναι στο πόσο απαισιόδοςξος ή σκληρός θα είσαι στη σκέψη, στις απόψεις και τον λόγο σου.

Τοξότης

Τα οικονομικά σου έχει βάλει στο στόχαστρο η έκλειψη στις 26 Δεκεμβρίου. Έτσι, μέσα στους επόμενους μήνες θα έχεις αλλαγές σε ό,τι αφορά στα χρήματα σου. Πιθανώς να έρθει σε εσένα κάτι έξτρα στο εισόδημα σου ή ίσως και κάτι να εκλείψει από τα όσα έχεις. Σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η κατάλληλο διάστημα για να κάνεις κινήσεις, οικονομικές ή άλλες, που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής.
Γενικά, κάθε απόφαση σου θα πρέπει να έχει σαν βάση της την ωριμότητα και όχι την υπεραισιοδοξία που σε χαρακτηρίζει εκ γενετής. Να προσέχεις πολύ μέσα στους επόμενους μήνες τα αποκτήματα σου, π.χ. από αυτοκίνητο μέχρι δαχτυλίδι.
Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη έκλειψη δεν σε επηρεάζει σε νευραλγικούς τομείς στη ζωή σου. Όμως μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν να χτυπάνε οι καμπάνες των εκλείψεων για το δικό σου ζώδιο. Οπότε τακτοποίησε τώρα σωστά τις υποθέσεις σου και κράτα γερά!

Αιγόκερως

Το σύμπαν έχει βάλει σκοπό να σε αλλάξει, να σε ταρακουνήσει και να σε βάλει σε ένα νέο πεδίο δράσης διαφορετικό από αυτό που ήξερες και στο οποίο κυριαρχούσες έως τώρα. Με την έκλειψη στο δικό σου ζώδιο ξεκινάει ένας ολοκαίνουργιος κύκλος στη ζωή σου. Ξεκαθαρίζεις σχέσεις και συνεργασίες και κυρίως ξεκαθαρίζεις τι θέλεις εσύ ο ίδιος από τη ζωή σου.
Τώρα είναι η εποχή για να αλλάξεις σκέψη, δράση, κύκλο, πιστεύω, ανάγκες και προσωπικότητα. Ναι, δεν είναι εύκολο όμως είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Αν έχεις γενέθλια αυτές τις ημέρες υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα αλλά και μια τεράστια πιθανότητα να χάσεις το παιχνίδι εξαιτίας της έντασης και της απαισιοδοξίας.
Όλοι οι Αιγόκεροι να ξέρετε πως ό,τι συμβαίνει αυτό τον καιρό θα επηρεάσει όχι απλά τα επόμενα χρόνια αλλά όλη την υπόλοιπη ζωή σας.

Υδροχόος

Δεν είναι εύκολο να γίνεται μια έκλειψη στο πιο κρυφό και σκοτεινό κομμάτι του ωροσκοπίου σου. Πολύ πιθανό να έχεις συνηθίσει αυτό το διάστημα να γίνονται πολλά πίσω από την πλάτη σου, να κάνεις εσύ πράγματα κρυφά, να κρατάς μυστικά ή να αναμοχλεύονται ψυχολογικά σου θέματα. Σε κάθε περίπτωση να προσέχεις θέματα υγείας.
Οπότε, σκέψου έξυπνα και δράσε στρατηγικά. Μέσα στους επόμενους μήνες ξεκαθάρισε, π.χ. με ψυχανάλυση, φόβους, ανασφάλειες, αδυναμίες, απωθημένα και ενοχές ώστε να είσαι ελεύθερος από δικά σου βαρίδια για να προχωρήσεις.
Πιθανώς να έχεις επιστροφές ατόμων από το παρελθόν και εκεί θα χρειαστεί να πάρεις σοβαρές και όχι επιπόλαιες αποφάσεις. Άραγε, θα τους πάρεις μαζί στο μέλλον σου;

Ιχθείς

Η έκλειψη του Δεκεμβρίου δεν θέλει καθόλου να σε ταλαιπωρήσει. Όπως όμως γίνεται με κάθε έκλειψη αν δεν δουλέψεις προς τη σωστή κατεύθυνση τότε αυτή θα σου δείξει τα λάθη σου και θα σου ζητήσεις να τα διορθώσεις και να τα πληρώσεις. Τώρα είναι το καλύτερο διάστημα για να ξεκαθαρίσεις τους στόχους σου και για να βάλεις καινούργιους σε μια πιο σοβαρή και μετρημένη βάση.
Οι φίλοι σου είναι στο επίκεντρο της έκλειψης και αυτό σημαίνει ότι θα έχεις ήπια μεν σοβαρά δε ξεκαθαρίσματα σε αυτόν τον τομέα. Παλιοί θα φύγουν από το κάδρο ενώ θα μπούνε νέοι ενώ ο έρωτας και η φιλία θα μπλεχτούν κάνοντας φίλους συντρόφους και συντρόφους φίλους. Τώρα είναι η ευκαιρία να βρεις και τους κατάλληλους συνοδοιπόρους και μέσα από ένα ομαδικό project να κάνεις έναν -τουλάχιστον- στόχο σου πραγματικότητα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα