Είναι μια μεγάλη τάση σε ολόκληρο τον κόσμο να γεμίζουμε τα σπίτια μας με φυτά για πρακτικούς αλλά και για ενεργειακούς λόγους. Υπάρχει όμως ένα δωμάτιο στο οποίο καλό είναι να μην έχουμε φυτά. Ποιο είναι αυτό και ποιος είναι ο λόγος που το feng shui σε συμβουλεύει να αφήσεις τις γλάστρες σου έξω από την πόρτα;

Κάθε φυτό είναι ένα ζωντανό σύστημα που αναπτύσσεται συνεχώς. Μεγαλώνει, ανθίζει, βγάζει φύλλα, αναπνέει αναγεννάται ή και μαραίνεται. Έχει δράση, ανάπτυξη και έναν κύκλο ζωής. Όλη αυτή η ενέργεια καλό είναι να μην υπάρχει στο δωμάτιο στο οποίο ξεκουράζεσαι και κοιμάσαι. Καλό είναι λοιπόν να μην έχεις φυτά στην κρεβατοκάμαρα σου.

Σκέψου ότι τα φυτά είναι υπερβολικά yang (δραστήρια) σε ένα δωμάτιο που χρειάζεται να είναι yin (ήσυχο). Το feng shui υποστηρίζει ότι τα φυτά σε μια κρεβατοκάμαρα συντελούν στα προβλήματα του ύπνου. Έτσι, αν έχεις μεγάλα φυτά στην κρεβατοκάμαρα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με μικρότερα ή αν σου αρέσει να υπάρχει στο δωμάτιο σου μια αίσθηση φύσης μπορείς να βάλεις κάποιον πίνακα ή ταπετσαρία που θα την απεικονίζει.

Μπορείς να αναπληρώσεις το στοιχείο του ξύλου, που είναι απαραίτητο για λόγους ισορροπίας σε κάθε δωμάτιο, χρησιμοποιώντας οργανικά βαμβακερά σεντόνια, μια λάμπα Ιμαλαΐων ή αν θέλεις οπωσδήποτε λουλούδια, ένα μπουκέτο για κάποιες ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κρυστάλλους που αγαπάς και να τους έχεις στην κρεβατοκάμαρα σου. Τι ωραία ιδέα!!!

Υπάρχουν και οι μικρές εξαιρέσεις…
Αν ήδη έχεις φυτά στην κρεβατοκάμαρα σου αλλά κοιμάσαι σαν πουλάκι, δε χρειάζεται να κάνεις κάποια αλλαγή. Κάποια φυτά θεωρούνται ευεργετικά ειδικά αν είναι τοποθετημένα στη γωνία του πλούτου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του και στον πλουτισμό σου.

Αν είσαι απόλυτος άνθρωπος το στοιχείο του ξύλου στην κρεβατοκάμαρα θα φέρει ευελιξία, καλοσύνη, ανάπτυξη και θεραπεία στη ζωή σου. Επίσης, κάποιος που έχει θλίψη ή και κατάθλιψη μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κάποια φυτά ή το στοιχείο του ξύλου στην κρεβατοκάμαρα για να νιώσει καλύτερα.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.