Καλές οι κρέμες αλλά σαν το σεξ δεν έχει…

Είναι γνωστό ότι το καλό σεξ μπορεί να σου φτιάξει την ημέρα. Αυτό που δεν ξέραμε, αλλά που τώρα έχουμε και στοιχεία να το επιβεβαιώνουν, είναι ότι το σεξ κάνει τα ζευγάρια να “λάμπουν” ακόμα και 48 ώρες μετά την πράξη, ενώ συνδέεται και με το πόση ικανοποιητική και υπέροχη θεωρούν τη σχέση τους. Η έρευνα έγινε σε φρεσκοπαντρέμενα ζευγάρια που έκαναν σεξ 2 φορές την εβδομάδα, αλλά τα αποτελέσματα της αφορούν και τις μακροχρόνιες σχέσεις.

Τι σημαίνει “λάμπω μετά το σεξ”

Για αυτή την έρευνα ζητήθηκε από 214 “φρέσκα” ζευγάρια να καταγράψουν τη σεξουαλική δραστηριότητα τους, να έχουν δηλαδή ένα ημερολόγιο σεξ, καθημερινά για δύο εβδομάδες και άσχετα με το αν έκαναν σεξ ή όχι.
Για κάθε ημέρα –με σεξ ή χωρίς- κατέγραφαν το βαθμό ικανοποίησης από τη σχέση τους, από τον σύντροφο τους και από τον γάμο τους.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα των sex diaries, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τις δύο ημέρες μετά από το σεξ όλοι βλέπουμε τα πράγματα καλύτερα στη σχέση μας, συγκριτικά με τις άλλες ημέρες.

Ορμόνη, αγάπη μου

Η επιστημονική απάντηση σε αυτό το συμπέρασμα έχει το όνομα και την επίδραση μιας ορμόνης. Είναι η ορμόνη οξυτοκίνη, που βοηθάει στο να δεθεί συναισθηματικά ένα ζευγάρι. Πρόκειται για την ίδια ορμόνη που κάνει τη μαμά να δένεται με το νεογέννητο μωρό της. Αποκαλείται και η “ορμόνη της αγκαλιάς”.

Όμως, τα επίπεδα αυτής της ορμόνης μειώνονται μετά από 2-3 ημέρες, οπότε αν θέλεις μια ικανοποιητική σχέση, χρειάζεται συνεχώς να την “ερεθίζεις” ώστε να κυκλοφορεί διαρκώς στον οργανισμό του κάθε συντρόφου.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις σχέσεις

Πολύ απλά ότι το σεξ μπορεί να κρατήσει μια σχέση σε καλύτερο επίπεδο και ότι αυτή η σχέση μπορεί να δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στα μέλη της. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ακόμα κι το σεξ γίνεται μια φορά την εβδομάδα μπορεί να συμβάλει στο να είναι περισσότερο δεμένο το ζευγάρι και να περνάει καλύτερα στη σχέση ή στον γάμο.

Η έρευνα έγινε σε ετερόφυλα ζευγάρια που είχαν πρόσφατα παντρευτεί, όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα αποτελέσματα δε θα αλλάξουν σημαντικά όταν η έρευνα γίνει σε ζευγάρια του ίδιου φύλου αλλά και σε ετερόφυλα ζευγάρια που είναι αρκετά χρόνια μαζί.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.