Η νοστιμιά του συναγωνίζεται την ευκολία με την οποία μπορείς να το φτιάξεις!
Το vegan cream cheese με θυμάρι θα το λατρέψεις εσύ, η γεύση σου και τα κράκερς σου.
Ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά και είναι ιδανικό για να γεμίσεις γεύση και ενέργεια!
Θα χρειαστείς μόλις επτά υλικά, ένα σκεύος και ελάχιστο κόπο.
Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από το VegNews και το So Vegan in 5cookbook.
Υλικά
- 2 1/2 κούπες ωμά κάσιους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά
- 1/2 κούπα κρύο νερό
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 2 κλωναράκια θυμάρι
Τι να κάνεις
Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τα κάσιους και τα καλύπτεις με ζεστό νερό. Τα αφήνεις να μουλιάσουν για 20 λεπτά. Σουρώνεις και πετάς το νερό.
Σε ένα μούλτι προσθέτεις τα κάσιους, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά, το κρύο νερό και το αλάτι.
Τα χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Δοκιμάζεις και προσθέτεις όποιο από τα υλικά χρειάζεται επιπλέον ώστε να γίνει το τυρί σου custom made για εσένα.
Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ.
Κόβεις το μισό από το θυμάρι και το ανακατεύεις μέσα στο μείγμα από τα κάσιους.
Με το υπόλοιπο θυμάρι γαρνίρεις το “τυρί” σου.
Αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να φτιάξεις συγκλονιστική vegan raw vegan φέτα”.μπορείς να πατήσεις εδώ!
Καίτη Φαρμάκη