Γνωρίστηκαν το 2103 αλλά μόλις το 2018 έγιναν ζευγάρι όταν συμπρωταγωνίστησαν σε μια ταινία. Μαζί με τις καρδιές τους ενώθηκε και η συμπόνοια, η φιλοσοφία τους και ο τρόπος ζωής τους. Είναι και οι δύο vegan και μάλιστα πολύ ενεργοί σε ό,τι έχει να κάνει με το δικαίωμα των ζώων στη ζωή.

Η Rooney και ο Joaquin πριν από κάποιους μήνες πήραν μέρος σε μια πορεία που έγινε στο Hollywood και είχε να κάνει με το δικαίωμα των ζώων στη ζωή.

Ήταν μια διαδήλωση-κηδεία όπου είχαν στα χέρια τους πτώματα μικρών ζώων που συμβόλιζαν τα τρισεκατομμύρια των ζώων που θανατώνονται κάθε χρόνο για το φαγητό, τη βιομηχανία μόδας αλλά και για σκοπούς έρευνας ακόμα και διασκέδασης.
Ένα από τα πλακάτ που υπήρχε στην πορεία έγραφε:
“Έτσι, εμείς, το ανθρώπινο είδος, φερόμαστε στα ζώα. Θέλεις να είσαι μέρος αυτού;”

Ο Joaquin Phoenix, 44, είναι vegan εδώ και 40(!) χρόνια. Πήρε την απόφαση όταν πήγε ως παιδάκι με την οικογένεια του για ψάρεμα. “Έπιαναν ψάρια και τα πετούσαν στην άκρη της βάρκας. Θυμάμαι να αντιδρώ πολύ έντονα σε αυτήν την εικόνα. Ένοιωθα την αδικία και τον πόνο. Αυτό με έκανε να θυμώσω, να γίνω δύσπιστος και να φοβάμαι για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι.”

Η Rooney Mara είναι επίσης vegan, όπως και η αδελφή της Kate. Πήρε την απόφαση να γίνει vegan και να βγάλει από τη διατροφή της ζωικά και γαλακτοκομικά, χωρίς να τη σκεφτεί ούτε λεπτό.

Η Rooney Mara έχει και μια σειρά από ρούχα τη Hiraeth. Την έφτιαξε όταν έψαχνε να βρει ρούχα που να είναι φτιαγμένα με σεβασμό τόσο προς τα ζώα όσο και προς τον άνθρωπο.

“Στη γρήγορη βιομηχανία μπορείς να βρεις παπούτσια από ψεύτικο δέρμα που να είναι πραγματικά οικονομικά. Όμως, δεν ξέρω πού φτιάχνονται και αν είναι όντως cruelty free και στους ανθρώπους που παίρνουν μέρος στη διαδικασία κατασκευής τους”, είπε στη Vogue πέρυσι.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα