“Γίνε εσύ το φως για τους ανθρώπους γύρω σου”, λέει ο Woody Harrelson. Και αυτό είναι κάτι που το ξέρει καλά. Γιατί το έχει ζήσει και από τις δυο πλευρές, έχοντας δεχτεί αλλά και δώσει πολύ φως στη ζωή του.

Ο Woody Harrelson είναι vegan εδώ και 35 χρόνια περίπου. Όλα ξεκίνησαν στα 24 του στην αρχή της καριέρας του στο Hollywood. Βρισκόταν σε ένα λεωφορείο σκούπιζε την μύτη του που έτρεχε ενώ είχε ακμή σε όλο του το πρόσωπο. Τότε, μια άγνωστη κοπέλα του είπε κάτι που θα εξαφάνιζε αυτά τα συμπτώματα αλλά και που θα του άλλαζε τη ζωή τελικά.

“O βασικός λόγος που οι άνθρωποι αλλάζουμε, είναι οι άλλοι άνθρωποι. Ο καθένας εδώ μέσα μπορεί να γίνει το φως για έναν συνάνθρωπο του.”

Η κοπέλα στο λεωφορείο του είπε ότι όλα όσα είχε, μια μύτη που τρέχει και ένα πρόσωπο γεμάτο ακμή, πολύ πιθανό να οφείλονταν στη δυσανεξία στη λακτόζη.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του ο Woody Harrelson αποφάσισε όχι απλά να κόψει τα γαλακτοκομικά, αλλά να το πάει και ένα βήμα πιο μακριά, και να γίνει vegan. Τα συμπτώματα όντως υποχώρησαν λίγες ημέρες μετά. “Μέχρι τότε έτρωγα μεγάλες μπριζόλες και πολλά γαλακτοκομικά. Μου άρεσαν, πίστευα, αλλά μετά από κάθε γεύμα ένοιωθα πραγματικά χάλια¨.

“Το μήνυμα είναι απλό και είναι η Συμπόνοια. Σε ένα κόσμο που γυρίζει πέρα από κάθε έλεγχο, χρειάζεται να καταλάβουμε ότι όλοι συνδεόμαστε. Και χρειάζεται να ζήσουμε με αρμονία όλοι. Άνθρωποι και ζώα”.

Σήμερα, 35 σχέδον χρόνια μετά, ο Woody Harrelson το έχει πάει ακόμα ένα βήμα πιο μακριά.
Έχει βγάλει από τη διατροφή του το αλεύρι και τη ζάχαρη ενώ τρέφεται κυρίως με λαχανικά και φρούτα. “Κάθε φορά που τρώω ένα μαγειρεμένο γεύμα νιώθω τα επίπεδα της ενέργειας μου να πέφτουν, να κουράζομαι πιο εύκολα”.

Όλη του η οικογένεια ακολουθεί τον vegan τρόπο διατροφής ενώ στο σπίτι τους δεν υπάρχει κάτι συνθετικό ή πλαστικό. Παράλληλα, όλο το σπίτι τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια και φροντίζει να έχει όσο πιο μικρό οικολογικό αποτύπωμα μπορεί.
Η σύζυγός του έχει μια εταιρεία με vegan φαγητό ενώ ο ίδιος ο Woody Harrelsson είναι παραγωγός του ντοκιμαντέρ ‘Wicked Healthy World” για τον vegan τρόπο διατροφής και ζωής. Κάτι που ενώ ξεκίνησε δειλά τώρα αλλάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

“Κάθε φορά που τα παιδιά μου, οι τρεις κόρες μου, αρρωσταίνουν ξέρουν πια τι να κάνουν για να γίνουν άμεσα καλά.

Τρώνε σαλάτες και φρούτα και βγάζουν μαγειρεμένα ή επεξεργασμένα τρόφιμα από τη διατροφή τους.”

Πολλοί φίλοι του αλλά και συνάδελφοι του ηθοποιοί έχουν γίνει vegan όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για ηθικούς λόγους. Ο Liam Hemsworth όπως και η Thandie Newton είναι κάποιοι από αυτούς που ακολούθησαν τον vegan τρόπο ζωής βλέποντας τον να έχει μια θαυμαστή ποιότητα ζωής, μια φιλοσοφία συμπόνοιας σε συνδυασμό με περιβαλλοντική επίγνωση.

“Σαλάτα, αβπκάντο, ταχίνι, χούμους, κράκερς από αλεύρι σπόρων είναι το γεύμα του για το μεσημέρι. Όλα αυτά πρέπει να έχουν συμβάλει στο να μη δείχνει πάνω από 45”, γράφει στη εισαγωγή της συνέντευξης του δημοσιογράφος από το αμερικάνικο Instyle, για έναν άνθρωπο που ζει μια ζωή όπως του αρέσει!

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα