Αν πηγαίνεις στα Wagamama ήδη ξέρεις ότι κολλάς με τα πιάτα του. Αν είσαι vegan ή αν θέλεις να δοκιμάσεις πώς είναι ένα vegan μενού, στο Wagamama θα κάνεις το vegan test που θέλεις και θα ξετρελαθείς.
Η ποιότητα είναι αξεπέραστη και η ποσότητα είναι μεγάλη!
Πίστεψε με, κανείς ποτέ δεν έφυγε από τα Wagamama πεινασμένος ή απογοητευμένος.
Καιρό τώρα παραπονιέμαι, σχεδόν γκρινιάζω, ότι δεν έχουμε ένα vegan εστιατόριο στα βόρεια προάστεια. Με κάποιον τρόπο, όμως, αυτό που θέλω υπάρχει καθώς
μόλις ξεκίνησε το vegan menu στα αγαπημένα Wagamama. το οποίο επιμελήθηκε ένας διάσημος βρετανός vegan chef.
Έτσι, μπορείς τώρα πια και στα δύο Wagamama στην Αθήνα,
στην Κηφισιά και στο Golden Hall,
να επιλέξεις ανάμεσα από 3 ορεκτικά, 5 κυρίως, 3 επιδόρπια, 5 χυμούς ενώ υπάρχουν και 2 επιλογές από vegan κρασί.
Το επιδόρπιο είναι συγκλονιστικό και το φτιάχνουν ειδικά για τα Wagamama οι Vegan Ferries.
Το σημαντικό, ειδικά για όσους είμαστε vegan, είναι ότι όλη η παρασκευή των φαγητών γίνεται σε καθαρά από ζωικά παράγωγα σκεύη και ότι τα υλικά δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάτι ζωικό.
Επίσης, υπάρχει πιστοποίηση για κάθε πρώτη ύλη ότι είναι vegan.
Και αυτό, είτε είναι κάποιος vegan είτε όχι, δείχνει αυτό που θέλουμε όλοι: Σεβασμό στις επιλογές μας.
Αν δεν έχεις ξαναπάει στα Wagamama ίσως αυτά που θα διαβάσεις στο μενού να σου φαίνονται… ασιατικά.
Ναι, οι γεύσεις είναι από εκείνη την πλευρά του πλανήτη μας όμως είναι τόσο ισορροπημένες και νόστιμες που δεν θα σε απογοητεύσουν.
Ξεκίνησε το γεύμα σου οπωσδήποτε με τα edamame. Είναι τα φασόλια σόγιας που σου δίνουν μεγάλη ποσότητα ασβεστίου αλλά και πρωτεΐνης.
Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση δοκίμασε και τα vegan yasai gyosa που είναι γευστικά ντάμπλινγκ λαχανικών που τα βουτάς σε μια πεντανόστιμη σάλτσα.
Στα κυρίως, εγώ δοκίμασα και ξετρελάθηκα με το Kare Burosu Ramen.
Πικάντικος ζωμός λαχανικών, όπως τον φτιάχνουμε στο σπίτι, tofu, ανάμικτα μανιτάρια, udon νουντλς και γαρνίρεται από σπανάκι baby, καρότο, chillies και κόλιανδρο και είναι πασπαλισμένο με μείγμα επτά μπαχαρικών. Θα σε προειδοποιήσουν ότι είναι ένα πικάντικο πιάτο.
Αν αγαπάς τα καυτερά, όπως εγώ, δοκίμασε το οπωσδήποτε και η γεύση του θα σου κολλήσει στο μυαλό.
Για ένα πλήρες vegan απολαυστικό και χορταστικό γεύμα,
μπορείς να επιλέξεις ως πρώτα πιάτα τα dumplings στον ατμό με λαχανικά ή τα stir fried πράσινα λαχανικά και έναν χυμό Blueberry Spice (μπλούμπερι σπάις) με καρότο, τζίντερ και βατόμουρο
Αν δεν αγαπάς τα καυτερά, δοκίμασε το Udon νουντλς ή νουντλς ρυζιού, μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά, φασολάκια σόγιας και τηγανητά κρεμμυδάκια. Το δοκίμασε ο μη vegan φίλος Μέμος και κόλλησε μαζί του.
Για επιδόρπιο, θα βρεις σορμπέ μάνγκο και λεμόνι βασιλικό αλλά να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τη γευστική και απόλυτα χορταστική νέα vegan tart με τραγανό μπισκότο από ξηρούς καρπούς και υπέροχη κρέμα φρέσκων φρούτων που φτιάχνουν αποκλειστικά και καθημερινά για τα Wagamama οι αγαπημένες Vegan Fairies.
Θα βρεις 2 Wagamama στην Αθήνα. Στο Golden Hall και στην Κηφισιά Κασσαβέτη 3.
από την Καίτη Φαρμάκη
