Από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν πάρει μέρος στο Veganuary περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα. Το 2021 το Veganuary σπάει κάθε ρεκόρ καθώς ήδη συμμετέχουν σε αυτό 500 χιλιάδες άτομα από 192 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το να στραφείς στη vegan διατροφή για έναν μήνα δεν θα βοηθήσει μόνο τα ζώα, το περιβάλλον και το πορτοφόλι σου. Θα βοηθήσει κυρίως εσένα σε σώμα, πνεύμα και ψυχή!

Περισσότεροι από τους μισούς που συμμετείχαν στο Veganuary του 2020 πήραν μέρος για ηθικούς λόγους. Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι ο κόσμος μας πάει όλο και χειρότερα όμως αρκετοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι όλες οι ζωές αξίζουν και ότι ο πλανήτης μας είναι πολύτιμος για να μην τον προσέχουμε.

Τι είναι το Veganuary

Κάθε χρόνο για έναν μήνα άνθρωποι από όλον τον κόσμο γίνονται vegan! Γίνομαι vegan πρακτικά σημαίνει ότι δεν τρώω κρέας, ψάρι, τυρί, γάλα και οτιδήποτε ζωικό.
Δεν αγοράζω και δεν φοράω δερμάτινα, πούπουλα, μάλλινα και εφαρμόζω πρακτικές που είναι φιλικές προς τον πλανήτη και τις πηγές του όσο περισσότερο μπορώ.

Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως πολύπλοκο όμως είναι ακριβώς το αντίθετο.

Για έναν μήνα κάνεις τη ζωή σου περισσότερο απλή.
Επιλέγεις χορτοφαγική διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια. Μαθαίνεις ακόμα περισσότερα για την ανακύκλωση ενώ ενημερώνεσαι για το τι μπορείς να κάνεις πρακτικά για να πάρει μια ανάσα ο πλανήτης μας και εσύ μαζί.

Μέσα στον αυτόν οι μήνα όσοι έχουμε ακολουθήσει εδώ και καιρό τον vegan τρόπο διατροφής αλλά και ζωής θα επικοινωνούμε την εμπειρία μας ενώ μεγάλες αλυσίδες supermarket και τροφίμων προβάλουν όλα τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις ζήσεις το Veganuary σαν μια ωραία γιορτή και εμπειρία που θα τη χαρείς γευστικά, ηθικά αλλά και ψυχικά.

 

Το σίγουρο είναι ότι έχεις και θα έχεις  όλη τη βοήθεια αλλά και την έμπνευση που χρειάζεσαι!

‘Άλλαξε τον κόσμο από την κουζίνα σου” μας έλεγε πριν από κάποιους μήνες ο Joaquin Phoenix που είναι ambasador του Vegauary!

Θα πεινάσω, γιατρέ μου;

Το ότι θα ακολουθήσεις τη vegan διατροφή δεν σημαίνει ότι θα πεινάσεις. Αν θελήσεις burger, παστίτστιο ή οποιοδήποτε άλλο φαγητό υπάρχει τρόπος να το απολαύσεις vegan. Ήδη πολλά εστιατόριο έχουν vegan επιλογές στο μενού τους ενώ στα καταστήματα βιολογικών και στα supermarket βρίσκεις πολλές τέτοιες επιλογές έτοιμες, κυρίως στα κατεψυγμένα.

Αν αγαπάς το τυρί ή το γιαούρτι υπάρχουν επιλογές. Οι vegan σιοκολάτες θα σε ξετρελάνουν όπως και αρκετά vegan snacks, όπως μπάρες, τσις από κινόα, παγωτά και αμέτρητα ακόμα. Αν αγαπάς το μέλι θα βρεις μελάσα, αγαύη, πετιμέζι, χαρουπόμελο που θα σου δώσουν όλη τη γλύκα χωρίς να έχει βασανιστεί κανένα ζώο για να το απολαύσεις.

Γίνε vegan για έναν μήνα ή για μια εβδομάδα και θα καταλάβεις ο ίδιος πλέον ότι όλες οι θεωρίες που ακούς – ότι θα είσαι αδύναμος, θα σου λείψουν βιταμίνες ή γεύση- δεν είναι παρά αστείες.

Στην πραγματικότητα θα καθαρίσει το δέρμα σου, το αίμα και ο οργανισμός σου ενώ θα έχεις κάνει ένα βήμα προς τον ισορροπημένο και καλό εαυτό σου.

 

Εδώ, θα βρεις πολλές πολλές πληροφορίες

 

Τι έχει μια vegan στο ντουλάπι και στο ψυγείο της

Vegan μενού για μια εβδομάδα

Οι πιο απλές οδηγίες για να γίνεις vegan για μια εβδομάδα

Πάτησε πλάι ή κάτω το tag ΣΥΝΤΑΓΕΣ για υπέροχες vegan συνταγές!

Με αγάπη μεγάλη
Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα