Τα 5 πράγματα που σου κλέβουν τη χαρά και την ενέργεια σταθερά και καθημερινά

Ποιος δεν θέλει να είναι χαρούμενος και γεμάτος ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας;
Πώς γίνεται όμως. ενώ θέλεις να είσαι καλά, να κάνεις επιλογές που κλέβουν τη χαρά άρα και την ενέργεια σου;
Μην αναβάλεις την καλύτερη ζωή πιστεύοντας ότι θα τη συναντήσεις αύριο, την επόμενη εβδομάδα, το σαββατοκύριακο ή το καλοκαίρι.
Άλλαξε μικρά πράγματα στην καθημερινότητα σου και γέμισε τις ημέρες μου με ενέργεια, ισορροπία, δημιουργία και χαρά. Τι ξεχνάς να κάνεις για να ζεις καλά;

Ξεχνάς να πίνεις νερό

Είναι τόσο απλό! Κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε ξεχνάς να πιεις νερό μάλλον γιατί πίνοντας καφέ και αναψυκτικά πιστεύεις ότι ενυδατώθηκες.
Η αλήθεια είναι ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό για να μπορέσει να λειτουργήσει καλά και να σε τροφοδοτήσει ενέργεια. Υπολόγισε ότι χρειάζεται να πίνεις το 3% του σωματικού σου βάρους σε νερό για να καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού.

5 λόγοι για να ξαναγεμίσεις το μπουκάλι σου με νερό. Διάβασε τοπατώντας εδώ!

Ξεχνάς να φας

Το να μη φας ένα γεύμα γιατί είχες δουλειά, γιατί δεν πρόλαβες ή γιατί δεν πεινούσες, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να φας πολύ περισσότερο σε σνακ ή στο επόμενο γεύμα. Αν αυτή η τακτική είναι ο κανόνας στην καθημερινή σου ζωή, τότε τα αποτελέσματα φαίνονται στα κιλά, στην έλλειψη βιταμινών και στη διάθεσή σου.
Μία καλή λύση είναι να έχεις μαζί σου ξηρούς καρπούς, φρούτα, σταφίδες και ό,τι θα σου δώσει ενέργεια χωρίς να σε βαρύνει και να σε φορτώσει με βλαβερά λίπη και κενές θερμίδες.

Ξεχνάς να κοιμηθείς

Κάποιες φορές θέλεις αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς. Το ξέρεις ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα του κινητού, του υπολογιστή ή της τηλεόρασης; Το μπλε φως κλέβει τον ύπνο και δε σε αφήνει να ηρεμήσεις. Επιπλέον το να φας πολύ αργά, το να έχεις πιει ή το να μην έχεις φάει καθόλου μέσα στην ημέρα επηρεάζει το ζάχαρο, τον ύπνο σου και την ποιότητα ζωής σου.

Ξεχνάς να γυμναστείς ή να σταματήσεις τη γυμναστική

Ναι, τα άκρα αντίθετα πάντα προκαλούν θέματα. Το ανθρώπινο σώμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κινείται. Και όταν κινείται παράγει ενδορφίνες που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Το να μην γυμνάζεσαι σε κάνει νωθρό, ρίχνει το επίπεδο ενέργειας μαζί και τις ενδορφίνες και τη σεροτονίνη σου. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι στην ένταση που χρειάζεται κάνοντας μία ποικιλία ασκήσεων για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Θυμήσου όμως ότι το να γυμνάζεσαι πολύ, κουράζει το σύστημα σου καθώς οι μύες δεν βρίσκουν χρόνο για να ξεκουραστούν.

Ξεχνάς να κάνεις μια βόλτα τη φύση

Είναι σχεδόν αδύνατον να νιώθεις καλά και γεμάτος ενέργεια αν ξεχνάς να κάνεις έναν περίπατο στο πράσινο, μία βουτιά στη θάλασσα ή μία βόλτα στο βουνό. Η φύση, η ενέργεια της, οι μυρωδιές της οι ήχοι της και τα χρώματα της φύσης σε ηρεμούν, σε αποφορτίζουν, καθαρίζουν την αύρα σου και σε φορτίζουν θετικά. Οπότε, μην περιμένεις άλλο. Μπορείς να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη και να ζήσεις με χαρά από σήμερα.

Ξέχνα ό,τι μπορεί να σε κρατάει πίσω και σου κλέβει ενέργεια

  • Η αδυναμία του να λες όχι
  • Η τελειομανία
  • Η απαισιοδοξία
  • Η εργασιομανία
  • Οι υπερβολικά δύσκολοι στόχοι

Η βοήθεια

Βοήθησε τον εαυτό σου όπως μπορείς, αλλάζοντας τη διατροφή σου και λαμβάνοντας π.χ. περισσότερο μαγνήσιο, κάνοντας μία άσκηση που θα σε κάνει να κινητοποιηθείς, παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια, βάζοντας μία τάξη στο σπίτι σου ή διαβάζοντας μία ιστορία που θα σε εμπνεύσει.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

  • Ροδουλα (20/07/2019)

    Αυτό με το φαγητό το κάνω .Είναι πολλές φορές που δεν πεινάω και δεν τρώω την ώρα του μεσημεριανού και τρώω το απόγευμα είναι πολύ κακό?

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.