Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες… ένοχες απολαύσεις και μια από αυτές είναι να βλέπω Kardashians. Πρόσφατα, βλέποντας το επεισόδιο στο οποίο η Κόρντει και η Κλόε σκέφτονται να λανσάρουν μια σειρά με αθλητικά, η Κλόε μιλάει για την αναποφασιστικότητητα της Κόρτνει και σχολιάζει “Θέλω να τη βοηθήσω να βρει το πάθος της. Μόλις το βρει, θα αφοσιωθεί”.
Η Κλόε Καρντάσιαν είπε μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχω ακούσει (αυτή τη στιγμή κάποιος φιλόσοφος πέφτει από την καρέκλα του). Ότι χρειάζεται να βρούμε το πάθος μας για να κάνουμε θαύματα.

Πρόσφατα, διαβάζοντας το βιβλίο #GirlBoss της Σοφίας Αμορούζο, μου έκανε εντύπωση πώς η ίδια μεταμορφώθηκε μόλις βρήκε το πάθος της.

Από μια παραβατική, αντιδραστική, ζόρικη, ανήσυχη έφηβη έγινε εκατομμυριούχος όταν βρήκε τι θέλει να κάνει και το έκανε με τον τρόπο που της ήταν πιο εύκολος. Ήθελε να πουλάει vintage ρούχα και να το κάνει μέσω ίντερνετ γιατί δεν ήταν καλή στην πρόσωπο με πρόσωπο εξυπηρέτηση.

Το βρήκε, το έκανε, αφοσιώθηκε και μπαμ, η επιτυχία, η εξέλιξη, η αναγνώριση, τα εκατομμύρια ήρθαν μέσα σε επτά περίπου χρόνια μεταμορφώνοντας της ζωή της.

Το πάθος γεμίζει τις μπαταρίες σου

Ξέρεις, όταν ζεις το πάθος σου τίποτα δεν σε κουράζει. Τα πιτσιρίκια μπορούν να παίζουν με τις ώρες απόλυτα αφοσιωμένα σε αυτό που κάνουν. Ξεχνάνε να φάνε, να κοιμηθούν, δεν επικοινωνούν. Αφοσιώνονται σε αυτό που τους δίνει απόλυτη ευχαρίστηση τη συγκεκριμένη στιγμή. Όταν ερωτευόμαστε δεν θέλουμε να κοιμηθούμε, να φάμε, να ξεκουραστούμε. Γινόμαστε… Lovarians και Kisserians, ζούμε μόνο με αγάπη και φιλιά!!!

Πάντα αυτό που μας κουράζει δεν είναι τα πράγματα που κάνουμε αλλά αυτά που σκεφτόμαστε πριν, κατά τη διάρκεια και αφού τα κάνουμε. Ησωματική κούραση φεύγει με έναν καλόν ύπνο. Η ψυχολογική όμως δεν φεύγει όσο και να κοιμηθείς, όσο και να χτυπηθείς.

Είμαι κι εγώ σε μια φάση αναζήτησης του τι με παθιάζει. Η αλήθεια είναι ότι το θέμα της ευεξίας, της διατροφής και της μετάδοσης της πληροφορίας με παθιάζουν πραγματικά. Το ότι είμαι vegan με έκανε να βάλω στο μικροσκόπιο πολλές από τις διατροφικές μου προτιμήσεις.

Οι συνήθειες την αδειάζουν…

Ακόμα και τώρα μου κάνει εντύπωση που ενώ οι άνθρωποι είμαστε ένα τόσο έξυπνο είδος δεν αφιερώνουμε ούτε ένα λεπτό για να σκεφτούμε τι πραγματικά μας αρέσει και τι πραγματικά κάνει καλό στον οργανισμό μας.

Και ότι δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο πιέζουμε τον οργανισμό μας.
Σήμερα, πηγαίνοντας με τη μαμά μου σε έναν γιατρό, μια κυρία που περίμενε μαζί μας μας περιέγραφε πόσο καταστράφηκε το στομάχι της και το έντερο της μετά από μια πολύ ισχυρή αντιβίωση που πήρε.

Μα, έτρωγε πράγματα που ο οργανισμός της δεν τα άντεχε για πολλά χρόνια. Έτσι με ένα μικρόβιο και μια αντιβίωση “κανόνι” ο οργανισμός της την άφησε στη μοίρα της.

Πιστεύουμε ότι πάντα θα είμαστε υγιείς, δυνατοί, με τέλεια πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, ανοσοποιητικό, έντερο, αρθρώσεις, μύες, μέση.

 

Ζούμε σαν να μην υπάρχει μεθαύριο, με την κακή έννοια,

και τρώμε, καθόμαστε, αγχωνόμαστε, στεναχωριόμαστε, μισούμε, κουτσομπολεύουμε, περιοριζόμαστε, μαλώνουμε, αυτομαστιγωνόμαστε, τεμπελιάζουμε, πίνουμε, δηλητηριαζόμαστε.

 

Με όποιον επιτυχημένο -ή ευτυχισμένο- κι αν συζητήσεις, όποια βιβλία κι αν διαβάσεις, από του Tony Robbins μέχρι του Deepak Chopra, θα ακούσεις αυτό ακριβώς:

Βρες το πάθος σου και αφοσιώσου σε αυτό.
Εκεί βρίσκεται το ταλέντο σου μέσω του οποίου θα προσφέρεις στον κόσμο.

Αν δεν μπορείς να το εντοπίσεις καθαρά, παρατήρησε πού υπάρχει η μικρότερη αντίσταση όταν κάνεις κάτι. Ακολούθησε τον δρόμο της ελάχιστης προσπάθειας που λέει και ο Deepak Chopra, και σύντομα θα ξέρεις.

“Αν παρατηρήσετε τη φύση να εργάζεται, θα δείτε πως καταβάλει ελάχιστη προσπάθεια. Το χορτάρι δεν προσπαθεί να μεγαλώσει, απλώς μεγαλώνει. Τα ψάρια δεν προσπαθούν να κολυμπήσουν, απλώς κολυμπούν. Τα λουλούδια δεν προσπαθούν να ανθίσουν, απλά ανθίζουν. Τα πουλιά, δεν προσπαθούν να πετάξουν, απλά πετούν. Τέτοια είναι η εγγενής τους φύση. Η Γη δεν προσπαθεί να γυρίσει γύρω από τον άξονα της… Και είναι στη φύση των ανθρώπων να εκπληρώνουν τα όνειρα τους εύκολα και αβίαστα.”

 

από το κεφάλαιο, Ο νόμος της ελάχιστης προσπάθειας
Deepak Chopra Οι επτά πνευματικοί νόμοι της επιτυχίας
Εκδόσεις Έσοπτρον

Φιλιά

Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.