…και πες αντίο και στην κυτταρίτιδα

Ωραίο το καλοκαίρι όμως τελειώνει. Και αφήνει πίσω του υπέροχες αναμνήσεις αλλά και νεκρά κύτταρα, ξηρότητα, ξεφλούδισμα, α, και λίγη κυτταρίτιδα, γιατί το φαγητό ήταν πεντανόστιμο στο νησί. Τι μπορείς να κάνεις; Πάρε τη βούρτσα, διώξε νεκρά κύτταρα και τοξίνες και ετοιμάσου για ένα δέρμα απαλό που θα αξίζει πολλά χάδια.

Το dry brushing, όπως το λένε στο χωριό μας, ή Garshana όπως λέγεται στην αγιουρβέδα, είναι μια θαυμάσια τεχνική για να να ενεργοποιηθεί η λέμφος, να απομακρυνθούν οι τοξίνες και για να γίνει το δέρμα πιο καθαρό και απαλό από ποτέ. Ειδικά αν νιώθεις το δέρμα σου μπουχτισμένο από την άμμο, τα αντηλιακά και τον ήλιο, διάλεξε τη βούρτσα σου και μπες στο ντους για το επόμενο βήμα.

  • Λέγεται ξηρό βούρτσισμα γιατί το κάνεις με τη βούρτσα χωρίς καθόλου νερό.
  • Διάλεξε μια βούρτσα με λαβή ώστε να φτάσεις πιο εύκολα σε όλα τα σημεία του σώματος σου.
  • Είναι σημαντικό η βούρτσα που θα επιλέξεις να μην είναι πολύ σκληρή ώστε να μην τραυματιστεί το δέρμα σου.
  • Η ιδανική ώρα είναι το πρωί πριν από το ντους σου.
  • Καλό είναι να μην το κάνεις λίγη ώρα πριν από τον βραδινό σου ύπνο, γιατί η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος φέρνει ευεξία που δεν τη χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη ώρα.
  • Μην κάνεις μασάζ αν το δέρμα σου είναι ερεθισμένο από πριν, σκασμένο ή τραυματισμένο.
  • Βάζε λίγη πίεση εκεί που το δέρμα είναι ευαίσθητο – εσωτερικό των μπράτσων- και περισσότερη εκεί που το δέρμα είναι πιο ανθεκτικό -φτέρνες-.
  • Κάνε μασάζ σε ολόκληρο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, το στήθος, την ευαίσθητη περιοχή και την καρδιά.
  • Είναι σημαντικό όλες οι κινήσεις να έχουν φορά προς την καρδιά.

 

-Οι κινήσεις είναι σημαντικό να έχουν φορά προς την καρδιά καθώς με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η λέμφος που καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες του.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Το 1/3 από τις τοξίνες αποβάλλονται μέσω του δέρματος και το ξηρό βούρτσισμα βοηθάει στο να ανοίξουν οι πόροι και να φύγουν οι τοξίνες που συχνά εγκλωβίζονται.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοξίνες που έχουν εγκλωβιστεί στα λιποκύτταρα σου κοντά στην επιφάνεια του δέρματος άρα μακριά από ζωτικά όργανα. Με σωστή διατροφή, νερό που θα ξεπλύνει τον οργανισμό και ξηρό βούρτσισμα μπορείς να δεις πολύ καλά αποτελέσματα.

Η διαδικασία βήμα βήμα

-Μπαίνεις στην μπανιέρα ή στο ντους χωρίς ρούχα και ξεκινάς.

-Ξεκινάς να τρίβεις με τη βούρτσα το στεγνό δέρμα σου ξεκινώντας από τις πατούσες.

-Κάνε κυκλικές κινήσεις στο στομάχι και στις αρθρώσεις: ώμους, καρπούς, αστραγάλους, γοφούς.

-Συνεχίζεις τη διαδικασία, βουρτσίζοντας τις κνήμες πάντα προς τα επάνω και προς την καρδιά. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να φτάσεις στο στομάχι.

-Όταν φτάσεις στα χέρια, κάνε ανοδικές κινήσεις από τους καρπούς στους ώμους.

-Κάνε δυο και τρεις φορές βούρτσισμα σε κάθε περιοχή από την οποία περνάς.

-Συγχαρητήρια. Μόλις ολοκλήρωσες το ξηρό βούρτσισμα. Τώρα μπορείς να κάνεις μπάνιο ή ντους.

-Για να έχεις ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείς να κάνεις στο ντους εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού. Αυτό αυξάνει κι άλλο την κυκλοφορία του αίματος και “ξυπνάει” το δέρμα σου.

Καλό είναι να κάνεις αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα ή ακόμα και δυο φορές καθημερινά. Μέσα σε έναν μήνα θα δεις ικανοποιητική αλλαγή στο δέρμα και στην αποτοξίνωση σου.

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.