Η επιτυχία, η ομορφιά, η γοητεία και τα χρήματα δεν του έδωσαν την ευτυχία που ζητούσε από αυτή τη ζωή. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ μιλάει για τα σημαντικά μαθήματα που πήρε όταν μελέτησε τον βουδισμό και για το πώς κατόρθωσε τελικά να νιώσει αυτό που ήθελε: ευγνώμων και ελεύθερος!

Ποια είναι τα πιο σημαντικά μαθήματα από τη μελέτη σας στον βουδισμό;

Υπομονή. Υπομονή και γενναιοδωρία. Ο μόνος τρόπος για να είσαι ανοιχτός στον κόσμο είναι με το να δείχνεις ταπεινότητα στους δασκάλους σου, να είσαι έτοιμος να αποδεχτείς ότι είσαι αρχάριος στο μονοπάτι της διαφώτισης, επομένως έχεις σίγουρα μεγάλο δρόμο μπροστά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πρόθυμος να αναρωτηθείς “γιατί θυμώνω, γιατί επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώθει ανυπόμονος;”. Πρέπει να μάθεις να απελευθερώνεις όλους εκείνους τους μηχανισμούς άμυνας μέσα σου που μας μετρατρέπουν σε θυμωμένα τέρατα που διψούν για τη λεία τους. Δεν χρειάζεται να ζούμε ορμώμενοι από τα πρωτόγονα ένστικτα μας. Μπορούμε να φτάσουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο επίγνωσης και πνευματικότητας, το οποίο μας απομακρύνει από τις αυτοκαταστροφικές μας τάσεις.

Συνοπτικά, μπορείτε να μας πείτε τι μάθατε για τη ζωή έχοντας οικογένεια;

Μαθαίνεις να είσαι υπομονετικός και γενναιόδωρος, αλλά βασικά κατάλαβα το αίσθημα της χαράς. Η ζωή είναι χαρά και μας περιστοιχίζει. Συνήθως δεν δίνουμε σημασία σε αυτό, γιατί όλοι είμαστε απορροφημένοι με τις ζωές μας, αλλά πραγματικά η ευτυχία βρίσκεται παντού και ο βασικός πυρήνας της είναι η αγάπη. Και όταν μιλάμε για αγάπη, εννοούμε τη σύνδεση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, με τους ανθρώπους που συναντάμε καθημερινά. Έμαθα να εκτιμώ όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.