11.12.2016

Αυτοί είναι οι στόχοι μου για το 2017: Δες πώς θα πετύχεις κι εσύ τους δικούς σου!

Είναι μια πραγματικότητα και μέσα μας πολύ καλά ίσως να την αναγνωρίζουμε όλοι! Τα Χριστούγεννα και γενικότερα η περίοδος των γιορτών είναι η καλύτερη ευκαιρία να ψάξουμε και να βρούμε μέσα μας την αφορμή και το κίνητρο να νιώσουμε καλύτερα, να χαμογελάσουμε και να περάσουμε όμορφες και αληθινές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάμε!

Τα Χριστούγεννα είναι όμως και μια άλλη πολύ καλή ευκαιρία να βάλουμε νέους στόχους, να κάνουμε νέα σχέδια για τη ζωή μας και να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας. Να αλλάξουμε τα λάθη που κάναμε τη προηγούμενη χρονιά και να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι ακριβώς αυτό που θα μας κάνει χαρούμενους στη καθημερινότητα μας! Ξέρω πως όλα αυτά ίσως να ακούγονται κάπως φιλολογικά. Λίγο πολύ, όλοι τα σκεφτόμαστε αλλά τις περισσότερες φορές δεν περνάμε στη διαδικασία υλοποίησης τους. Φέτος λοιπόν και ενώ όλα αυτά τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω μας έχουν καταφέρει να μας στερήσουν τη χαρά και το χαμόγελο, ας οργανωθούμε λίγο παραπάνω μήπως και καταφέρουμε να αντισταθούμε σε όλο αυτό!

Οργάνωσε τις σκέψεις σου και δες με αντικειμενικότητα τι είναι αυτό που σε ενοχλεί στον εαυτό σου. Αν το δεις εσύ, να είσαι σίγουρος πως θα το δουν και οι γύρω σου. Κάνε ένα σχεδιάγραμμα και βάλτο κάπου που να μπορείς να το βλέπεις κάθε μέρα και να σου θυμίζει τι στόχους έχεις βάλει για τη νέα χρονιά!

Επιτρέπονται οι υψηλοί στόχοι, τα όνειρα ακόμα και εκείνα που ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Π.χ. γράψε πως ένας στόχος για τη νέα χρονιά είναι να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά, να ξυπνάς το πρωί χωρίς μούτρα, να γίνεις καλύτερος και πιο συνεπής στη δουλειά σου, να χάσεις εκείνα τα κιλά που σου στερούν την αυτοπεποίθηση! Πίστεψε με η ικανοποίηση όταν βλέπεις πως κάποιος από τους στόχους σου εκπληρώνεται θα είναι τεράστια!

Για μένα η λίστα αυτή δεν έχει να κάνει με υλικά αγαθά και θα σου εξηγήσω το λόγο. Αν π.χ. θέλεις να πάρεις ένα άλλο αυτοκίνητο και δεν έχεις τα χρήματα να το κάνεις, η σκέψη και μόνο αυτή από μόνη της σου προκαλεί άγχος και άσχημα συναισθήματα. Μπορείς όμως, να βάλεις ως στόχο να δουλέψεις πιο πολύ, να βρεις και κάτι ακόμα που θα είναι δημιουργικό και θα σου αποφέρει παραπάνω χρήματα ώστε να καταφέρεις κάποια στιγμή να πάρεις το αυτοκίνητο που θέλεις!…

Διάβασε τη συνέχεια βλέποντας και τη λίστα της Ελένης.   εδώ , και στο www.elenitsolaki.gr  .

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.