Υπάρχει μια γλώσσα στην οποία δε χωράει το ψέμα, και αυτή είναι η γλώσσα του σώματος. Τι μπορεί να λέει ο τρόπος που αγκαλιαζόμαστε για τη σχέση μας; Σχέσεις πάθους, μίσους, φιλικές, σοβαρές και της στιγμής αποκαλύπτονται με μια και μόνο αγκαλιά.

hug-prostateutikos4

Ο προστατευτικός

Έρχεται από πίσω σου και σε αγκαλιάζει σταυρώνοντας τα χέρια στου στην κοιλιά σου. Είναι η αγκαλιά του προστατευτικού. Θέλει να προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και προστασία. Αυτή η αγκαλιά δείχνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση και ότι ο ένας νοιάζεται για τον άλλον. Με το να καλύπτει τα νώτα σου, δείχνει την πρόθεση του να προσφέρει προστασία.

hug-both

Η αμοιβαία αγκαλιά

Ο ένας αγκαλιάζει τον άλλον, βάζοντας τα χέρια του στην πλάτη του άλλου προσφέροντας διαβεβαίωση στήριξης σαν να λένε, εδώ είμαι εγώ για εσένα. Σε αυτή την αγκαλιά είναι ασφαλές να δείξεις πόσο ευάλωτος αισθάνεσαι. Η πλάτη είναι ένα ευαίσθητο σημείο στο οποίο δεν μπορείς να κοιτάξεις. Άρα το να υπάρχει κάποιος που την αγγίζει μπορεί να είναι σε αυτή την περίπτωση καθησυχαστικό και ένας τρόπος για να δείξεις ότι μπορείς να προσφέρεις άνεση σε αυτόν που αγκαλιάζεις.

hug-tapping

Η αγκαλιά με το ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη

Αυτή η αγκαλιά έχει να κάνει με φιλία και συντροφικότητα. Στην ουσία το χτύπημα στην πλάτη είναι το σημάδι άνεσης αλλά όχι και οικειότητας. Αυτή η αγκαλιά δεν έχει να κάνει με σχέση, με εγγύτητα ή εξέλιξη. Είναι μια φιλική κοινωνική αγκαλιά.

hug-slow-dance

Το μπλουζ

Θυμάστε που χορεύαμε μπλουζ στο γυμνάσιο; Αυτή αγκαλιά έχει να κάνει μόνο με το ειδύλλιο. Ο ένας αγκαλιάζει από τη μέση και ο άλλος βάζει τα χέρια στου στο λαιμό του συντρόφου. Αυτή η αγκαλιά είναι η τυπική αγκαλιά της αρχής της σχέσης. Όμως αν συνεχίζεις να αγκαλιάζεσαι με αυτόν τρόπο με τον/ τη σύντροφο σου, μπορεί να είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμα ζωντανός ανάμεσα σας.

hug-imiagalia

Η ημιαγκαλιά

Αυτού του είδους η αγκαλιά δείχνει ότι είστε συνεργοί στο… έγκλημα. Αγκαλιάζεστε με το ένα χέρι αφήνοντας την άλλη πλευρά ελεύθερη. Είναι η αγκαλιά που συνηθίζουν να κάνουν οι άνθρωποι που είναι ή φίλοι ή ανεξάρτητοι αρκετά. Εδώ, τα θέματα εμπιστοσύνης είναι λυμένα.

hug-kefalokleidoma

Το κεφαλοκλείδωμα

Είναι η αγκαλιά που σφίγγεις τόσο πολύ τον άλλον που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια κίνηση. Πλέκει ο ένας τα χέρια του γύρω από το πάνω μέρος του σώματος σαν να θέλει να εξαφανίσει τηη προοπτική τπυ χωρισμού. Αυτή η αγκαλιά έχει να κάνει με τη δέσμευση ή με την ανάγκη για δέσμευση. Όσο άβολη κι αν είναι αυτή η αγκαλιά είναι προτιμότερη από τη σκέψη του να απομακρυνυνθεί ο ένας από τον άλλον.

hug-gefiri

Το γεφύρι

Είναι η αγκαλιά με την οποία οι δύο άνθρωποι έχουν επαφή μόνο στο επάνω μέρος του σώματος, κρατώντας το κάτω μέρος όσο πιο μακριά από τον άλλον γίνεται, σχηματίζοντας μια καμπύλη. Συνήθως είναι η αγκαλιά μεταξύ δύο απλών γνωστών. Στην πραγματικότητα κανείς δε φαίνεται να θέλει κάτι παραπάνω από αυτή σχέση και το καλό είναι ότι ξέρουν και οι δύο.

hug-portofolakias

Ο πορτοφολάκιας

Είναι η αγκαλιά που ο ένας βάζει τα χέρια του στην πίσω τσέπη του άλλου. Πρόκειται για μια αγκαλιά που δείχνει άνεση, χαλαρότητα και πόσο ελεύθερα αισθάνεσαι με τον σύντροφο σου. Δε χρειάζεται να κάνεις πολλά για να πετύχει η σχέση. Είστε ήδη ένα δυνατό ζευγάρι.

hug-theia
Η λαβή της θείας

Είναι ο τρόπος που σε αγκάλιαζε η θεία σου όταν ήσουν μικρός. Με τα χέρια κάτω από τις μασχάλες σου, σου έκανε μια σφικτή αγκαλιά. Αν αγκαλιάζεσαι έτσι με τον/τη σύντροφο σου, τότε μπορεί να υπάρχει μια ανασφάλεια στη σχέση: ο ένας κρατάει τον σύντροφο του όσο πιο σφιχτά μπορεί ίσως για να τον εμποδίσει να του φύγει.

hug-matia

Κοίτα με στα μάτια

Σε αυτή την αγκαλιά δεν έχουν τόσο σημασία τα χέρια όσο τα μάτια. Κρατιέστε και στέκεστε με τέτοιον τρόπο ώστε να έχετε οπτική επαφή. Και ξέρετε τι λένε… ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Άρα και η ψυχική σας επαφή είναι εξαιρετική και η αγάπη που νιώθετε τη συγκεκριμένη στιγμή είναι βαθιά και σημαντική.

hug-koilia

Είναι δικός μου/δική μου

Είναι η αγκαλιά στην οποία ο ένας από τους δύο έχει το χέρι του στην κοιλιά ή το στέρνο του άλλου. Είναι μια ένδειξη ιδιοκτησίας. Σαν να δηλώνεις σε όσους σας βλέπουν ότι ο/η σύντροφος σου είναι δικός σου. Το ξέρεις εσύ, καιρός να το μάθουν και εκείνοι.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.