Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι διάσημος ή όχι. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος ξεκινάει να τρώει πιο συνειδητά άρα και καλύτερα τόσο για τον ίδιο και την υγεία του όσο και για το περιβάλλον.

Την άνοιξη που μας πέρασε η ηθοποιός του Grey’s Anatomy, ναι αυτή που ήταν “ζευγάρι” με τον dr Sepherd, πήγε στη… γιατρό της! Η γιατρός της είναι μια διάσημη ογκολόγος που ασχολείται κυρίως με την υγεία του στήθους και που έγραψε το βιβλίο “Breasts: The owner’s manual”.

Η συγγραφάς dr. Kristin Funk, και γιατρός της Cheryl Crow και της Angelina Jolie όταν αντιμετώπισαν καρκίνο στο στήθος, αναφέρει στο βιβλίο της ότι ένας ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις τον καρκίνο στο στήθος, όπως και ένα πλήθος ακόμα από ασθένειες, είναι να γίνεις vegan αφαιρώντας οτιδήποτε ζωικό από τη διατροφή σου.

Μετά από την παρουσίαση του βιβλίου και από μια και συζήτηση που έγινε, η Ellen Pompeo έφυγε λέγοντας ότι θα γινόταν vegan. Και έγινε.
Μάλιστα μαζί της ξεκίνησαν τη vegan διατροφή ο σύζυγος και τα τρία παιδιά τους.

Τώρα, αρκετούς μήνες μήνες μετά δηλώνει ότι αισθάνεται καλύτερα από ποτέ.

“Δεν ήταν δύσκολη η μετάβαση στη vegan διατροφή. Βασικά, είναι πιο εύκολο από το να έχεις κρέας στην καθημερινότητα σου. Το κρέας χαλάει εύκολα ενώ οι φακές, τα φασόλια, τα δημητριακά απλά τα έχεις στο ντουλάπι και τα μαγειρεύεις, ενώ τα λαχανικά διατηρούνται άνετα για μια εβδομάδα.

 

Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τον πλανήτη μας – το θέμα με την υγεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η παχυσαρκία, ο διαβήτης τα πάντα… Η ασθένεια είναι μια τεράστια βιομηχανία κι αυτό το ξέρω πολύ πολύ καλά. Το μήνυμα του βιγκανισμού δεν είναι μόνο ότι βοηθάει τον καθένα προσωπικά να ζήσει καλύτερα, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε και τον πλανήτη.”

Τα παιδιά της δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να ακολουθήσουν τη vegan διατροφή καθώς η Pompeo βρήκε άμεσα λύσεις για οτιδήποτε μπορεί να τους έλειπε σαν γεύση. “Βασικά, ήταν διασκεδαστικό να το κάνουμε όλοι σαν οικογένεια” λέει ο σύζυγος της.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.