Εσύ τι βλέπεις;

Υπολογίστηκε ότι μόνο το 1% βλέπει καθαρά αυτό που απεικονίζεται στο συγκεκριμένο σκίτσο. Εγώ ανήκω στο 99% που δεν είδε κάτι αρχικά. Όμως διαβάζοντας την εξήγηση και ανακαλύπτοντας το τι πραγματικά απεικονίζεται, αναρωτιέμαι πως δεν το είδα στην αρχή. Δεν είναι καν κρυμμένο…

Τα βήματα

Δες λοιπόν την εικόνα και προσπάθησε να καταλάβεις τι δείχνει. Προσπάθησε για κάποια λεπτά, και αν δε βγάζεις νόημα ή ακόμα κι αν κατέληξες σε μια απάντηση, κάνε μια ακόμα κίνηση. Κάλυψε τη μισή εικόνα, το κομμάτι με τις έντονες σκιές, με το χέρι σου ή με ένα χαρτί. Ή δες την εικόνα από μεγαλύτερη απόσταση. Και η απάντηση θα σου αποκαλυφθεί.

Ναι, είναι ένας -φτωχός και μόνος;- cowboy.
Το 99% των ανθρώπων δε το βρίσκουν. Το 1%  βλέπει τον cowboy αμέσως. Αυτοί χαρακτηρίζονται ως δημιουργικοί άνθρωποι. Είναι όσοι έχουν αρκετή φαντασία και σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα. Έχουν αναπτύξει, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δραστηριότητα σε σημεία του εγκεφάλου τους που δεν έχουν αναπτύξει άλλοι. Έτσι όταν προσπαθούν αν βρουν άκρη ή να απαντήσουν σε ένα πρόβλημα, ψάχνουν σε περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου τους για λύσεις.
Τι γίνεται όμως αν δεν το βρήκες; Μην αισθάνεσαι άσχημα. Το ότι είδες μια μουτζούρα, ένα ποντίκι ή μια νυχτερίδα δεν είναι λίγο. Απλά σημαίνει ότι χρησιμοποιείς τη λογική περισσότερο από τη φαντασία σου, όταν χρειάζεται να λύσεις ένα γρίφο, να δεις μια εικόνα ή να βρεις λύση σε ένα πρόβλημα. Η λογική είναι ένα δυνατό όπλο. Αν θέλεις όμως να διευρυνθεί η αντίληψη σου, προσπάθησε σιγά σιγά να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα, να βλέπεις και δίπλα σε αυτό που σου λένε να κοιτάξεις, και να βγάζεις ένα συνολικό συμπέρασμα.

image-explained

Ελπίζουμε να πέρασες καλά και εάν θέλεις να βρεις τον τρόπο να σκέφτεσαι out of the box, μπορείς να διαβάσεις και αυτό.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.