Αν δεν καταφέρνεις να διαχειριστείς τα οικονομικά σου, το πιο πιθανό είναι ότι αυτή την εποχή οι λόγοι είναι πέρα από εσένα. Υπάρχει όμως ο κανόνας του 50/30/20, που καλό είναι να τον ξέρεις, όποιο κι αν είναι το εισόδημα σου, ώστε να έχεις μία εικόνα του πώς να διαχειρίζεσαι τα έσοδα σου ώστε να καλύπτονται γενικά έξοδα, προσωπικά έξοδα αλλά και αποταμίευση.

50% για τα απαραίτητα

Εδώ μπαίνουν το ενοίκιο, το super market, η βενζίνη, εισιτήρια, ασφάλεια, λογαριασμοί για ρεύμα, τηλέφωνο, νερό. Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα για σπίτι, φαγητό, μεταφορικά και χρηστικά.

30% προσωπικά έξοδα

Εδώ περιλαμβάνονται έξοδα για εσένα. Για το netflix π.χ., για το γυμναστήριο, για τις εξόδους σου, τα ταξίδια σου, τις εκδρομές σου, τις κοινωνικές σου υποχρεώσεις ή για τα δώρα στον εαυτό σου. Αυτό το 30% δέχεται και τη μεγαλύτερη πίεση από την προηγούμενη ή από την επόμενη κατηγορία, αναλόγως σε ποια φάση της ζωής σου είσαι.

20% για αποταμίευση

Σε μία ιδανική οικονομική κατάσταση, αυτό είναι το ποσοστό από το καθαρό εισόδημα που καλό είναι να πηγαίνει στην αποταμίευση. Αν υπάρχουν δάνεια, το ποσό του δανείου αφαιρείται από αυτή την κατηγορία, λένε αυτοί που το έχουν μελετήσει.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

  • 10 συνήθειες για να νιώσεις ευτυχισμένος – A New Life (16/02/2017)

    […] Υπάρχουν πράγματα σε αυτή τη ζωή που είναι πέρα από τον έλεγχο σου. Αντί να ανησυχείς για το αν θα χρεοκοπήσουμε συνολικά, φρόντισε να έχεις τον έλεγχο των δικών σου οικονομικών. Όσο κι αν είναι το εισόδημα σου, κάνε σωστή διαχείριση και πάρε τον έλεγχο εκεί. Με λίγα λόγια, πέρασε από την παθητική στάση στην ενεργητική και από έρμαιο των περιστάσεων, κάνε κάτι καλό για να βγεις από τον φαύλο κύκλο. Αυτό αν δε σου δώσει χαρά, θα σου δώσει σίγουρα αυτοπεποίθηση. Διάβασε και τον κανόνα του 50/30/20 για τα οικονομικά σου, εδώ. […]

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.