Τα πρώτα 10 χρόνια της παραμονής μου στον πλανήτη Γη τα πέρασα στο Όουεν Σάουντ του Οντάριο. Θυμάμαι πολύ καλά τη ζεστή καλοκαιρινή μέρα που ένα μέλος της οικογένειας μου με πήγε στο Πάρκο Χάρισον, όπου υπήρχε μια υπέροχη πισίνα. Τα μεγαλύτερα παιδιά ανέβαιναν τη σκάλα και πηδούσαν από την πιο ψηλή σανίδα. Περνούσαν τέλεια. Θέλοντας να με αποδεχτούν τα μεγαλύτερα παιδιά, ανέβηκα κι εγώ διστακτικά αυτή τη σκάλα – διστακτικά αλλά την ανέβηκα.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τον τρόμο που κυρίευσε το μυαλό και το κορμί μου μόλις κοίταξα κάτω. Η υποστήριξή τους δε βοήθησε καθόλου. Αποκλείεται να πηδούσα από εκείνη τη σανίδα. Κατέβηκα τη σκάλα.

Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που θυμάμαι ότι βρέθηκα αντιμέτωπος με το Φράγμα του Τρόμου. Όχι μόνο έχασα τη διασκέδαση και την έξαψη που θα κέρδιζα πηδώντας, αλλά έχασα και λίγο από τον αυτοσεβασμό μου.

Αν το σκεφτείτε, θα θυμηθείτε την πρώτη φορά που ήρθατε πρόσωπο με πρόσωπο με το Φράγμα του Τρόμου. Είτε το ξεπεράσατε και βαδίσατε προς την ελευθερία είτε γυρίσατε πίσω στα δεσμά σας, παγιδευμένοι από τους φόβους σας.

Συνέχισα να κάνω πίσω σε ό,τι φοβόμουν μέχρι τα είκοσι έξι μου, Έπειτα, με την ενθάρρυνση ενός αγαπημένου μου προσώπου,είπα “Φτάνει” και από τότε είμαι ελεύθερος.

Το Φράγμα του Τρόμου εμφανίζεται μπροστά μας κάθε φορά που επιχειρούμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή μας σε μια περιοχή που δεν έχουμε ταξιδέψει ξανά.

Πουλούσα επιχειρήσεις στον Καναδά, στις ΗΠΑ και στην Αγγλία για χρόνια και δεν μπορούσα καν να φανταστώ πόσες φορές θα καθόμουν στο ίδιο τραπέζι με άντρες και γυναίκες που είχαν φτάσει σε αυτό το φράγμα, ήθελαν να προχωρήσουν, αλλά δεν μπορούσαν. Ήταν άνθρωποι που θα μπορούσαν να πετύχουν και το ήθελαν, αλλά δεν το έκαναν.

Μήπως το Φράγμα του Τρόμου κρατά εσάς ή την επιχείρηση σας πίσω; Κάντε ό,τι έκανα και σπάστε το. Δεν θα το μετανιώσετε.

Η δόξα βρίσκεται στην προσπάθεια μας να φτάσουμε τον στόχο μας και όχι στο να τον πετύχουμε.

Επιχειρήστε το αδύνατο, ώστε να βελτιώσετε τη δουλειά σας.

 

από το βιβλίο “Απόλυτη επιτυχία”
Βασικές αρχές από τον κορυφαίο Life Coach
του Bob Proctor
που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.