Αν η καλοσύνη είναι το νέο σέξι, τότε η συμπάθεια είναι το νέο φλερτ. 8 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σε συμπαθήσουν αυτοί που θέλεις ώστε να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, καλύτερη και τελικά πιο διασκεδαστική.

Είναι δύσκολο να πεις γιατί συμπαθείς κάποιον. Μπορεί να οφείλεται στο χαμόγελο του, στο πόσο άνετα νιώθεις κοντά του ή γιατί σου θυμίζει κάποιον που ήδη συμπαθείς. Οι επιστήμονες μελετούν εδώ και χρόνια τι κάνει έναν άνθρωπο συμπαθητικό και εδώ θα βρεις κάποια από τα συμπεράσματα τους.

Αυτούς τους 8 τρόπους – θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και… 108 καθώς το NLP είναι γεμάτο από τέτοιου είδους ασκήσεις- είναι σημαντικό να τους δοκιμάσεις όχι για να εξαπατήσεις κάποιον, αλλά με πρόθεση να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.
Οπότε όταν νιώσεις ότι χρειάζεται να “ξεκολλήσεις” λίγο και να δώσεις μια νέα ώθηση στην κοινωνική ή φιλική σου ζωή, βάλε σε εφαρμογή κάποια από τα παρακάτω κόλπα.

Καθρέφτη καθρεφτάκι μου

Υπάρχει μια τεχνική που λέγεται “Γίνε ο καθρέφτης του άλλου”. Αν λοιπόν θέλεις να επικοινωνήσεις με κάποιον και δεν το έχεις καταφέρει με όσα ήδη έχεις κάνεις, φρόντισε να “καθρεφτίσεις” τις κινήσεις του, ακόμα και τον τον τόνο της φωνής του. Δηλαδή κάθισε όπως κάθεται ή κάνε μια κίνηση που κάνει και ο ίδιος ενώ μιλάτε. Αν μιλάει δυνατά ή γελάει δυνατά, κάν’ το κι εσύ. Υπάρχει βέβαια μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μιμούμαι και στο κοροϊδεύω, οπότε φρόντισε να μην την υπερβείς χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική υπερβολικά.

Τυχαίο; Δε νομίζω

Οι άνθρωποι τείνουμε να συμπαθούμε πρόσωπα τα οποία μας είναι οικεία. Οπότε αν θέλεις να προσεγγίσεις κάποιον καλό είναι να φροντίζεις να συναντιέστε σε κοινές δραστηριότητες. Ακόμα κι αν δεν συζητήσετε κάτι συγκεκριμένο, η συχνή οπτική επαφή θα φέρει την οικειότητα που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδοχή ίσως και τη φιλία.

Πες μια καλή κουβέντα

Στο βιβλίο “The happiness project” αναφέρεται το εξής: οι άνθρωποι σε ταυτίζουν με αυτό που λες για κάποιον άλλον. Αν, για παράδειγμα, λες σε κάποιον ή για κάποιον πόσο έξυπνος ή όμορφος είναι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες μείνεις στη μνήμη του κι εσύ ως έξυπνος και όμορφος.
Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να σταματήσεις να παίρνεις μέρος σε συζητήσεις στις οποίες ειπώνονται άσχημα πράγματα για άλλους. Δε θέλεις να μείνεις με αυτή τη σφραγίδα, έτσι δεν είναι;

Φιλικός και ικανός

Φιλικός σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σημαίνει, μη απειλητικός. Μια συγκροτημένη συμπεριφορά σε συνδυασμό με ένα ζεστό χαμόγελο και μια ωραία σύντομη συζήτηση, μπορούν να σε κάνουν άμεσα συμπαθή καθώς θα προκαλέσεις μόνο θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους δίπλα σου. Αν μάλιστα καταλάβει κάποιος ότι είσαι και ικανός εξαιτίας της εκπαίδευσης ή του επαγγέλματος σου, τότε κερδίζεις έξτρα πόντους στη συμπάθεια.

Δε χρειάζεται να είσαι τέλειος

Οι έρευνες λένε ότι οι άνθρωποι θα σε συμπαθήσουν περισσότερο αν αποκαλύψεις κάποια ελαττώματα σου, αλλά μόνο αν πρώτα πιστέψουν ότι είσαι κατά βάση ικανός. Δες τι έγινε σε ένα πείραμα. Έδειξαν σε φοιτητές σκηνές από ένα παιχνίδι γνώσεων. Οι παίκτες που απαντούσαν σωστά αλλά έκαναν και μια αστοχία -π.χ. να ρίξουν τον καφέ πάνω τους- βαθμολογήθηκαν από τους φοιτητές ως περισσότερο συμπαθητικοί από εκείνους που ήταν απολύτως άψογοι ή από αυτούς που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις.

Άγγιξε… τυχαία

Είναι γνωστό το πείραμα του… σερβιτόρου. Οι σερβιτόροι που αγγίζουν έστω και φευγαλέα τον πελάτη, τελικά κερδίζουν μεγαλύτερο φιλοδώρημα. (Αρκεί να αγγίξουν τον πελάτη που τελικά θα πληρώσει, χιχι). Οπότε να θυμάσαι ότι το άγγιγμα όταν δεν είναι υπερβολικό μπορεί να φέρει το αίσθημα της οικειότητας πιο σύντομα.

Χαμογέλα

Το να χαμογελάς πρώτα απ’ όλα θα κάνει καλό σε εσένα και στη διάθεση σου. Σύμφωνα με τα πειράματα, το να χαμογελάς ανεξάρτητα από το ποια είναι στάση του σώματος σου -ανοιχτή ή κλειστή- φέρνει άμεσα αποτελέσματα στο πόσο συμπαθής γίνεσαι. Επιπλέον, με το να χαμογελάσεις σε κάποιον την πρώτη φορά που θα συναντηθείτε, δημιουργεί περισσότερες πιθανότητες στο να σε θυμάται στο μέλλον.

Μίλα μου

Ένα μυστικό προκειμένου να νιώσει κάποιος καλά μ’ εσένα, είναι να τον αφήσεις να εκφραστεί, να μιλήσει, να μοιραστεί μαζί σου μια εμπειρία ή μια ιστορία του. Οι έρευνες δείχνουν ότι έχοντας μια τέτοιου είδους συζήτηση και επαφή, θα αφήσεις πολύ καλύτερη εντύπωση από ότι αν μιλούσες ο ίδιος συνέχεια. Οπότε, κρατήσου και άκου.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.