…και να φανταστείς ότι για χρόνια το απέφευγα

Ακυρώνω ραντεβού, ακυρώνω συναντήσεις, ακυρώνω φαγητά, αφήνω δουλειές στη μέση, φοράω τα αθλητικά μου για να πάω στο ραντεβού μου. Ζω έρωτα με το spinning, δε χάνω εύκολα ραντεβού μαζί του και κάθε φορά αναρωτιέμαι γιατί το είχα διαγράψει από τη λίστα μου.

Πριν από δυο μήνες περίπου, πηγαίνω Κυριακή μεσημέρι στο γυμναστήριο και, χωρίς να το έχω προγραμματίσει, αποφασίζω ότι δε θέλω να κάνω διάδρομο. Κοιτάζω το πρόγραμμα και σε ένα τέταρτο θα ξεκινούσε spinning. Σκέφτομαι “Μα, spinning; Χάθηκε να έχει χορό ή γιόγκα; Αφού δεν μου αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ το spining.”. Νεύρα, λέμε...

Όντως δεν μου άρεσε καθόλου το spinning που το είχα δοκιμάσει μια φορά πριν από 10 χρόνια και είχα τότε αποφασίσει τότε ότι δεν μου ταιριάζει. Καμιά φορά το μυαλό “κλειδώνει” σε μια πεποίθηση και αν δεν τύχει να την επανεξετάσουμε, την κουβαλάμε για μια ζωή χάνοντας πολλά καλά.

Αποφασίζω να πάω έτσι για να δω πώς είναι. Βρίσκω πολύ κόσμο να περιμένει, περιμένω κι εγώ, ανοίγει η πόρτα και ορμάμε. Κάθομαι σ’ ένα ποδήλατο και προσπαθώ να καταλάβω πώς να το ρυθμίσω. Βλέπω τον φίλο μου Μάκη να έρχεται και να κάθεται στο διπλανό ποδήλατο. Αυτός ο άνθρωπος πάντα είναι δίπλα μου όταν τον χρειάζομαι. Ρυθμίζω το ποδήλατο μου και ξεκινάμε!

Έκσταση! Από τα πρώτα λεπτά αρχίζω να αναρωτιέμαι “Μα γιατί δεν το έχω δοκιμάσει τόσον καιρό;”. Μουσική δυνατή, φώτα χαμηλωμένα, ένταση που όλο και ανεβαίνει, ιδρώτας που αρχίζει να ρέει. Βλέπω τοξίνες, νεύρα, κούραση και λίγη κυτταρίτιδα να φεύγουν τρέχοντας από το κορμάκι μου. Ταυτόχρονα τραγουδάω και σταματάω μόνο στις ανηφόρες. Μια χαρά ψυχοθεραπεία.

Όσο παλεύω με τις ανηφόρες, με την αντίσταση και τα ανοίγματα σκέφτομαι και το πρόγραμμα μου για να δω που το χωρέσω το spinning στο πρόγραμμα μου. Δε θα ξαναχαθώ μαζί του.

Την πρώτη φορά δεν τα κατάφερα όλα τέλεια. Έκανα μέχρι εκεί που μπορούσα στα δύσκολα κομμάτια ενώ ο Μάκης δίπλα μου τα έδινε όλα και μου φώναζε “Έλα χόρεψε το, λέμε” κάνοντας με να γελάω. Οι παλμοί μου ανέβαιναν μέχρι και τους 150, το ξέρω γιατί πάντα φοράω και παλμογράφο.

*Μην σκέφτεσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις. Μπορείς να ρυθμίσεις την αντίσταση και επίσης μπορείς να το πας και πιο χαλαρά. Κανείς δε θα σε παρεξηγήσει. Ο καθένας κοιτάζει τη δική του ανηφόρα.

 

*Όχι, δε μυρίζει άσχημα ιδρώτας ή κάτι άλλο. Δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά.

 

*Θα ιδρώσεις πολύ αλλά δε θα σκάσεις από τη ζέστη. Ο κλιματισμός είναι όσο χρειάζεται δυνατός.

 

*Να ξέρεις γίνονται πολλές γνωριμίες σε τέτοια μαθήματα. Η ένταση και ο ενθουσιασμός σε κάνουν να γίνεσαι πιο γοητευτικός και γοητευτική και να βλέπεις αντίστοιχα έτσι και τους άλλους.

 

*Μια φορά, για μισή ωρίτσα έβλεπα το πωπουδάκι του μπροστινού μου. Είχε κατέβει η φόρμα του λίγο παρακάτω από όσο έπρεπε και είχαμε αποκαλύψεις. Με την -άγνωστη- διπλανή μου αλλάξαμε βλέμματα έκπληξης. Όχι, δεν του είπαμε. Τον αφήσαμε αεράτο μέχρι τέλους.

 

*Καλό είναι να φοράς κολάν και μια μπλούζα εφαρμοστή που δε θα σε εμποδίζει σε τίποτα. Μια αθλητική μπλούζα μου με μανικάκι δεινοπάθησε, καθώς με τον ιδρώτα και την επαφή με ενοχλούσε και την τραβολογούσα.

Κοίτα τι έγινε δυο μήνες μετά: Κάνω spinning τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Οι παλμοί μου δεν ανεβαίνουν συχνά πλέον πάνω από τους 140. Και ναι, αδυνάτισα. Αλλά ταυτόχρονα κάνω και διατροφή με τον Γιάννη Μαυρίδη ο οποίος μου έλεγε ότι η εκρηκτικότητα του spinning βοηθάει πολύ τον μεταβολισμό. Η ενέργεια μου ανεβαίνει κάθε φορά. Φαντάσου ότι δε βαριέμαι να φύγω από το σπίτι για να πάω στο γυμναστήριο όπως νιώθω συνήθως.

Το δύσκολο είναι ότι το spinning είναι ίσως το πιο δημοφιλές μάθημα στο γυμναστήριο αλλά τα ποδήλατα είναι πολλά αλλά και συγκεκριμένα σε αριθμό. Έτσι, πηγαίνω τουλάχιστον 20 λεπτά πριν κάθε φορά -ούτε στο ΙΚΑ πχια- και περιμένω λίγο περισσότερο. Πήγα μια Κυριακή και δε βρήκα ούτε σέλα, πόσο μάλλον ποδήλατο διαθέσιμο. Από τότε, ζω λίγο me time έξω από την αίθουσα spinning περιμένοντας.

Κάθε Κυριακή μετά το spinning, ένα χαμάμ και ένα κρύο μπανάκι στο γυμναστήριο με κάνουν το πιο ευτυχισμένο πλάσμα στο Μαρούσι, μη σου πω και σε Χαλάνδρι-Κηφισιά.

Σε φιλώ και είναι ωραίο να βρίσκουμε πράγματα που μας δίνουν ενέργεια και χαρά
Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.