Η μεγάλη δύναμη των mudras

Η ενέργεια σου λειτουργεί σαν κύκλωμα. Αν, κάνοντας κάτι σημαντικό, δε φροντίσεις να “σφραγίσεις” το κύκλωμα τότε η ενέργεια θα φύγει και θα χαθεί μέσα από τα χέρια σου ή στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσα από ακροδάχτυλα σου.
Μάθε τα μυστικά και την τεχνική των mudras και κάνε την ενέργεια σύμμαχο σου!

Mudra στα σανσκριτικά σημαίνει “σφραγίζω” ή “σφραγίδα” και αφορά στον τρόπο που χρησιμοποιείς τα δάχτυλα των χεριών σου. Στον διαλογισμό, στη γιόγκα και σε κάθε ενεργειακή άσκηση με το να κάνεις mudras στέλνεις την ενέργεια σου σε συγκεκριμένα κανάλια για επιτύχεις συγκέντρωση, επικοινωνία, αναζωογόνηση
Έτσι, η ζωτική ενέργεια, το τσι -qi- δε διασκορπίζεται αλλά εξυπηρετεί αυτό που θέλεις να επιτύχεις.

Τα mudras δεν είναι για να επικοινωνήσεις με κάποιον άλλον άνθρωπο.
Είναι περισσότερο ένας τρόπος για να συνδεθείς με το σώμα σου και τον ανώτερο εαυτό σου και να επιτύχεις βαθύτερη συνείδηση και επίγνωση.

Υπάρχουν εκατοντάδες mudras που μπορείς να κάνεις και κάθε μια από αυτές δηλώνει και διαφορετικό κύκλωμα ενέργειας.
Αλλά πώς είναι δυνατόν να κινείται διαφορετικά η ενέργεια απλά επειδή αγγίζεις με διαφορετικό τρόπο τα δάχτυλά σου;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι η εξής: Θεώρησε τα δάχτυλα σου ως σύρματα που επικοινωνούν με τον εγκέφαλο σου. Με το να ενώνεις τα δάχτυλα σου με διαφορετικό τρόπο είναι σαν να κάνεις διαφορετικές συνδέσεις, να ερεθίζεις διαφορετικές περιοχές και έτσι να έχεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Εδώ θα δεις κάποιες από τις βασικές mudras. Χρησιμοποίησε τες για να πετύχεις ηρεμία, συγκέντρωση, ένωση, γνώση ακόμα και για να αισθανθείς πιο ελαφρύ το σώμα σου.

Η Gyan mudra είναι και η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής mudra.
Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεις το μυαλό σου, βελτιώνεις την καθαρότητα της σκέψης σου και συγκεντρώνεσαι. Αν χρειάζεται να θυμηθείς κάτι αυτή η mudra θα το φέρει στο συνειδητό σου πιο εύκολα. Αν διαλογίζεσαι πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, θα σε βοηθήσει να το αντιληφθείς καλύτερα.
Η βαθιά της σημασία είναι ότι συμβολίζει την ένωση με τον Κόσμο και με το Θεϊκό.
Απλά, ενώνεις τον δείκτη με τον αντίχειρα έχοντας τα υπόλοιπα δάχτυλα σου χαλαρά.

 

 

Την Dhyana mudra σίγουρα την έχεις δει σε πολλά αγάλματα του Βούδα.
Αν χρειάζεσαι συγκέντρωση, είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Έχει τη δύναμη να στρέψει την προσοχή σου εσωτερικά ενώ είναι η καλύτερη mudra αν διαλογίζεσαι πάνω σε ένα θέμα για το οποίο χρειάζεσαι πληροφορίες. Η συγκεκριμένη mudra φέρνει ηρεμία και εσωτερική ειρήνη.
Απλά, τοποθετείς χαλαρά το δεξί σου χέρι πάνω στο αριστερό και ενώνεις τους δυο αντίχειρες. Με τα χέρια και τους αντίχειρες δημιουργείται ένα οβάλ συμβολίζοντας ότι οι καλύτερες απαντήσεις και λύσεις βρίσκονται μέσα σου.

 

 

Η Prithvi mudra είναι η κατάλληλη αν θέλεις να γειωθείς αποτελεσματικά. Σε βοηθάει στις περιόδους που νιώθεις ανασφαλής ή χαμένος, που ζαλίζεσαι, που έχεις οικονομικά ή σεξουαλικά θέματα, που θέλεις να πατήσεις γερά στα πόδια σου, που χρειάζεται να δείξεις υπομονή.
Απλά, ενώνεις τον αντίχειρα με τον παράμεσο τεντώνοντας χωρίς ένταση τα υπόλοιπα δάχτυλα.

 

 

Με τη Surya mudra καταφέρνεις να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να βελτιώσεις την πέψη. Είναι μια καλή mudra αν αισθάνεσαι το σώμα σου βαρύ και αν θέλεις να ξεπεράσεις γρηγορότερα ένα κρύωμα ή για να ζεσταθείς.
Απλά, γείρε τον παράμεσο με τέτοιον τρόπο ώστε αντίχειρας να αγγίξει την κλείδωση του. Κράτησε τα υπόλοιπα δάχτυλα τεντωμένα αλλά χωρίς ένταση.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.