8 μυστικά για να κάνεις την καλύτερη πρώτη εντύπωση

Έχεις μόνο μια ευκαιρία για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση. Είναι γνωστό ότι περίπου το 70% της επικοινωνίας μας γίνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, εκτός από τις λέξεις. Έχει σημασία η στάση του σώματος, το χαμόγελο ακόμα και ο τόνος της φωνής με τον οποίον απευθύνεσαι σε κάποιον.
Αν θέλεις να κάνεις την καλύτερη πρώτη εντύπωση στα επαγγελματικά σου αλλά και γενικότερα, εδώ θα βρεις 8 συγκεκριμένες συμβουλές για να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη.

Η διάθεση

Η καλή διάθεση παίζει σημαντικό ρόλο το πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Φρόντισε να είσαι τόσο όσο χρειάζεται ευχάριστος. Κανείς δε θα εκτιμήσει αν τον χτυπήσεις στην πλάτη με το καλημέρα σας, αλλά θα εκτιμήσει ένα χαμόγελο, ένα προσεγμένο ντύσιμο και μια σωστή χειραψία.

Η προετοιμασία

Καλό είναι πριν από σημαντικές συναντήσεις, να έχεις βρει λίγο χρόνο για να ανασυγκροτηθείς, για να τα βάλεις όλα σε μια σειρά στο κεφάλι σου, και το βασικότερο, για να αναπνεύσεις. Πάρε βαθιές ανάσες, από αυτές που φτάνουν μέχρι και την κοιλιά σου, βγάλε με την εκπνοή άγχος και αγωνίες, γέμισε ενέργεια και ξεκίνα.

Στάση σώματος

Η ανοιχτή στάση σώματος, ίσια πλάτη, ανοιχτό στέρνο, όχι σταυρωμένα χέρια, δείχνουν την πρόθεση σου να συνεργαστείς και δηλώνουν την καλή σου διάθεση. Οπότε μην σταυρώνεις χέρια ή πόδια, μην κρατάς φακέλους ή τσάντα μπροστά στο στέρνο σου και δείχνε τα χέρια σου. Με αυτούς τους τρόπους στέλνεις το μήνυμα ότι είσαι ανοιχτός και ειλικρινής στη συζήτηση.

Ακολούθησε

Όταν πηγαίνεις για μια συνάντηση στον χώρο κάποιου άλλου, καλό είναι να τον αφήσεις να προηγηθεί ώστε να σου δείξει πού θα πάτε. Ακόμη κι αν μπερδευτείτε στην αρχή, κάνε πίσω και επίτρεψε του να σε οδηγήσει. Είναι ένα δείγμα ευγενικής υποχώρησης.

Γίνε ακόμα καλύτερος, διαβάζοντας εδώ τις 16 κινήσεις υπέροχης αυτοπεποίθησης. 

Πλησίασε

Προσπάθησε να γείρεις ελαφριά προς το μέρος αυτού που μιλάει. Είναι μια κίνηση που δείχνει ότι προσέχεις αυτά που λέει

Πρόσεξε τα πόδια σου

Τα πόδια δείχνουν το πού θέλεις να πας. Κάποιες φορές το σώμα είναι προς το συνομιλητή αλλά τα πόδια σου στραμένα προς την έξοδο. Φρόντισε να σε… συντονίσεις, έχοντας τα πόδια σου προς αυτόν που μιλάει. Αυτό, στην παντοδύναμη γλώσσα του σώματος, δείχνει ότι είσαι αφοσιωμένος στη συνάντηση.

Μιμήσου

Πολύ εύκολα, προκειμένου να υπάρξει σύνδεση και επικοινωνία, μπορείς να μιμηθείς τη στάση σώματος του συνομιλητή σου. Αυτό κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία. Αν, για παράδειγμα, κάθεται πίσω στην καρέκλα του, κάθισε και εσύ ή αν κάνει μια συγκεκριμένη κίνηση με τα χέρια του, επανάλαβε τη. Μπορείς να αντιγράψεις ακόμα και τον τόνο ή τον ρυθμό ομιλίας του.
Μόνο πρόσεξε να μην περάσεις το όριο της διακριτικής μίμησης με την κοροϊδία.

Δώσε προσοχή

Δώσε προσοχή όχι μόνο σε αυτά που λες εσύ, αλλά στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Αυτό θα κάνει την καλύτερη εντύπωση από όλα. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι τείνουμε να αισθανόμαστε καλύτερα όταν μιλάμε οι ίδιοι και να συμπαθούμε περισσότερο αυτόν που μας ακούει.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.