Οι κρίσεις πανικού είναι πλέον τόσο συχνές που τις συζητάμε στις παρέες όπως παλαιότερα συζητούσαμε τα… αισθηματικά μας. Παλάμες που ιδρώνουν, ρηχή αναπνοή, καρδιά που χτυπάει, σιγουριά ότι πεθαίνεις τουλάχιστον. Τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις, να αντιμετωπίσεις αλλά και να κόψεις τον αέρα στις κρίσεις πανικού;

Οι κρίσεις πανικού έρχονται όταν ο οργανισμός είναι σε κατάσταση στρες και δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να το εξωτερικεύσει με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η προδιάθεση αλλά και κάποιοι ακόμα παράγοντες, όπως η καφεΐνη και η ζάχαρη, μπορούν να φέρουν μια κρίση πανικού πιο γρήγορα.

Οι ειδικοί λένε ότι οι κρίσεις πανικού δεν μπορούν να επιφέρουν κάποιο σοβαρό θέμα υγείας. Βέβαια, αν το σκεφτείς κάπως καλύτερα το να ζεις με τον φόβο του πότε θα ξαναεμφανιστούν σού προκαλεί τόσο στρες που μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει διάφορα.

Το ήξερες ότι ο εγκέφαλος και το έντερο είναι φτιαγμένα από το ίδιο εμβρυακό υλικό;
Άρα ο τρόπος που ζεις αλλά και τρέφεσαι επηρεάζει τόσο έντερο όσο και τον εγκέφαλο.

Οπότε, πάρε τις κρίσεις πανικού σαν ένα σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σου.
Πιάσε το κουβάρι, ξετύλιξε το, βρες την άκρη του, ξεγέλασε το αν χρειαστεί, και άφησε αυτές τις κρίσεις πίσω σου.
Έχεις μια ζωή να ζήσεις!

Πάρε βαθιές αναπνοές

Εύκολο να το λες αλλά δύσκολο να το κάνεις. Είναι όμως απαραίτητο εκείνη την ώρα να βάλεις τα δυνατά σου και να αναπνεύσεις βαθιά και με διάρκεια. Το πόσο άμεσα θα αναπνεύσεις κανονικά και βαθιά θα καθορίσει απόλυτα και τη διάρκεια της κρίσης.

Απόφυγε καφέ και ζάχαρη

Η διατροφή έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και σε αυτή την περίπτωση. Χρειάζεται να αποφύγεις ό,τι ερεθίζει το νευρικό σου σύστημα και κυρίως την καφεΐνη και τη ζάχαρη. Η διαφορά που θα δεις θα είναι σημαντική.

Πάρε μαγνήσιο

Λέγεται ότι το μαγνήσιο είναι το φυτικό Xanax. Οπότε βάλε το μαγνήσιο στη διατροφή σου, και ως συμπλήρωμα και από τρόφιμα, για άμεσα αποτελέσματα. Διάβασε εδώ :“Μαγνήσιο. Κι αν σου λείπει;”.

Κοιμήσου

Η έλλειψη ύπνου μπορεί ακόμα και να προκαλέσει κρίσεις πανικού σε έναν ήδη ταλαιπωρημένο οργανισμό. Οπότε προσπάθησε να κοιμηθείς. Το μαγνήσιο θα σε βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Το είπε και ο Βασίλης Καλλίδης πρόσφατα. “Εγώ σώθηκα. Επειδή είμαι νευρόσπαστο, παίρνω μαγνήσιο πριν από τον ύπνο. Ηρεμεί τα νεύρα.Το παίρνεις πριν από τον ύπνο σου και το σώμα σου ξεκουράζεται. Δεν είμαι ειδικός αλλά είναι σαν να κοιμάσαι διπλά.”

Γιόγκα, άσκηση, περπάτημα, τραγούδι

Το ξέρεις ότι όλοι χρειαζόμαστε κάτι ώστε να σηκώνεται το καπάκι της κατσαρόλας και να βγαίνει ο ατμός; Βρες τον δικό σου τρόπο. Μπορεί να είναι η αποτελεσματική γιόγκα, ίσως να είναι το τρέξιμο ακόμα και το καθημερινό 30λεπτο περπάτημα. Οτιδήποτε θα σε κάνει να ιδρώσεις και να εκτονωθείς θα λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Τοκ Τοκ; Ποιος είναι; Ο ψυχολόγος

Πηγαίνοντας σε έναν ειδικό θα έχεις πολύ γρηγορότερα αποτελέσματα. Είναι σαν να ανεβαίνεις ένα βουνό μόνος σου και ξαφνικά να βλέπεις ένα lift μπροστά σου. Θα σε βοηθήσει να φθάσεις πιο γρήγορα και με ασφάλεια εκεί που θέλεις. Σε μια καθημερινότητα χωρίς τις κρίσεις πανικού.

Φιλοσόφησε το

Τη στιγμή που θα καταλάβεις για ποια πράγματα αξίζει να αγχώνεσαι και για ποια όχι,
για ποια πράγματα αξίζει να πληγώνεσαι και για ποια όχι,
ποια πράγματα αξίζει να κουβαλάς και ποια όχι,
θα λυθούν πολλά θέματα στη ζωή σου, μαζί και οι κρίσεις πανικού.

Διάβασε εδώ: Oprah Whinfrey: Δεν είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς αυτό το φορτίο ολομόναχος

από την Καίτη Φαρμάκη

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.