Ή αλλιώς η συνταγή “βρε, τι πάθαμε”

Η συνταγή είναι από το Instagram του Vegolab και με έκανε στις 7 το πρωί που την είδα να θέλω να πάρω το πιρούνι μου και να ξεκινήσω να τρώω!
Μεταφέρω τη συνταγή
και όποιος/όποια την κάνει πρώτος ενημερώνει!

Υλικά για 1-2 μερίδες

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα
  • 1 κ.γ. αποξημαμένο μαϊντανό ή 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 120 ml ζωμός λαχανικών
  • 1/4 κ.γ. vegemite ή 1 κ.γ. σόγια σος
  • 4 κ.σ. φυτικό γιαούρτι φυσική γεύση
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγος μαϊντανός

Εκτέλεση

Βάζεις το τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά.

Σε λίγο νερό σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.

Προσθέτεις τα μανιτάρια και το σκόρδο. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό ακόμα.

Μαγειρεύεις για 6 λεπτά και μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ.

Προσθέτεις τον μαϊντανό και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνεις για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει για 5 λεπτά ή μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.

Βγάζεις το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας

και προσθέτεις το φυτικό γιαούρτι ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα.

Συνοδεύεις τα καταπληκτικά αυτά μανιτάρια με πουρέ πατάτας, ρύζι, μακαρόνια ή κινόα.

Enjoy!
Καίτη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα