Ο διαλογισμός για κάποιους είναι μια εύκολη και για άλλους μια δύσκολη υπόθεση. Από τη στιγμή όμως που θα τον βάλεις στη ζωή και την καθημερινότητα σου, θα ξεκινήσεις να αισθάνεσαι διαφορετικά. Να σου πω όμως το νέο; Δεν είναι απλά μια αίσθηση. Θα νιώθεις διαφορετικά γιατί στο σώμα σου θα ξεκινήσουν να συμβαίνουν διάφορα καλά πράγματα. Μειώνεται το στρες, ενδυναμώνεται η μνήμη, βλέπεις καλύτερα, αισθάνεσαι πραγματικά ήρεμος. Διάβασε τις αποδείξεις και μην περιμένεις. Ξεκίνα με ένα ΩΜ!

Αυξάνεται το GABA σου, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ

Μπορεί να μην το έχουμε ούτε ακουστά όμως το GABA είναι ο νευροδιαβιβαστής Γ-αμινοβουτυρικό οξύ που όταν μειώνεται στον εγκέφαλο, γινόμαστε περισσότερο νευρικοί και ευάλωτοι στο στρες. Κάποια από τα γνωστότερα ηρεμιστικά, όπως το βάλιουμ για παράδειγμα, έχουν σκοπό να αυξήσουν τα επίπεδα του GABA στον οργανισμό. Γιατί να μην πετύχεις κάτι τέτοιο με διαλογισμό;

Η αμυγδαλή γίνεται XS

Η αμυγδαλή είναι ένα μέρος του εγκεφάλου που όντως μοιάζει με αμύγδαλο, θεωρείται μέρος του πρωτόγονου εγκεφάλου και μεγαλώνει όταν ερεθίζεται από το φόβο ή από το συναίσθημα. Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από 2,5 μήνες διαλογισμού, η αμυγδαλή ηρεμεί και μικραίνει σε διαστάσεις.

Επικοινωνείς με το άλλο σου μισό

… ημισφαίριο στον εγκέφαλο; Εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ότι δημιουργούνται νέοι οδοί επικοινωνίας ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, βοηθώντας έτσι στη μείωση και της αφηρημάδας.

Οι αισθήσεις σε φόρμα

Όσοι κάνουν αρκετό καιρό διαλογισμό, διαπιστώνουν ότι οι αισθήσεις τους λειτουργούν καλύτερα καθυστερώντας σημαντικά τη φυσική φθορά. Ακούνε, μυρίζουν, βλέπουν καλύτερα ενώ γεύονται ή αισθάνονται σε μεγαλύτερο εύρος.

Όπως στα 25 σου

Άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό, αποδείχθηκε ότι ο φλοιός του εγκεφάλου τους, ο οποίος κανονικά συρρικνώνεται με τα χρόνια, παραμένει στη ίδια κατάσταση που ήταν και στα 25 τους. Μπορεί να συμβεί το ίδιο και με το δέρμα, παρακαλούμε;

Ασυγκράτητη ντοπαμίνη

Η ντοπαμίνη συνδέεται με ό,τι σε κάνει ικανοποιημένο, ευτυχισμένο και χαρούμενο. Αυτό μπορεί να είναι ανάμεσα σε άλλα το φαγητό, το σεξ ή και ο διαλογισμός. Μια μορφή γιόγκα που εμπεριέχει και αρκετό και βαθύ διαλογισμό, μετρήθηκε ότι αυξάνει τη ντοπαμίνη κατά 65%. Το λες και υπέροχο!

Οι πτυχώσεις δεν είναι μόνο μόδα

Ο εγκέφαλος κάνει νέες πτυχώσεις όσο μαθαίνουμε νέα πράγματα. Έτσι, μέσα από διάφορες διεργασίες, κάνοντας διαλογισμό αυξάνεται ο αριθμός των πτυχώσεων στον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεσαι περισσότερο έξυπνος καθώς επεξεργάζεσαι καλύτερα την κάθε πληροφορία.

Η αυτοκτονία της νορεπιφερίνης

Μην τη λυπάσαι. Η νορεπιφερίνη είναι μια από τις τρείς βασικές ορμόνες του στρες. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα επίπεδα της νορεπιφερίνης σε ομάδες που κάνουν διαλογισμό, σε σύγκριση με ομάδες ανθρώπων που δεν κάνουν, είναι αρκετά πιο χαμηλά.

Οπότε τι περιμένεις; Ξεκίνα σήμερα κιόλας.

Αν δεν ξέρεις πώς να αρχίσεις, διάβασε εδώ. Αν θέλεις να δεις ένα βίντεο με το διαλογισμό του 1 λεπτού, πήγαινε εδώ. Αν θέλεις να μάθεις πώς να κάνεις διαλογισμό το πρωί, διάβασε εδώ.

Έχεις τη γνώση, οπότε μπορείς να ξεκινήσεις άνετα, καλΩΜΜΜΜ!

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.