Ναι, θα κλάψεις…

Ο Prince Εa, είναι ράπερ, ποιητής και κινηματογραφιστής. Είδα τυχαία αυτό το video που δημιούργησε και σκέφτηκα να το μοιραστούμε. Η εικόνα με τη μουσική και τον λόγο, κινητοποιεί περισσότερο από το κείμενο μόνο του όμως το μετέφρασα για να είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Χαρείτε το ή μάλλον Ζήστε το.

“Δεν είναι ο θάνατος, αυτό που φοβούνται οι περισσότεροι άνθρωποι.
Φοβάσαι το να φτάσεις στο τέλος της ζωής σου μόνο για να διαπιστώσεις ότι ποτέ δεν έζησες πραγματικά.

 

Έγινε μια έρευνα, μια έρευνα σε νοσοκομεία σε 100 ηλικιωμένους που έφθαναν πολύ κοντά στον θάνατο. Τους ζητήθηκε να αναλογιστούν για το τι έχουν μετανοιώσει περισσότερο στη ζωή τους.

 

Σχεδόν όλοι δε μίλησαν για πράγματα που έκαναν, αλλά για πράγματα που δεν έκαναν.
Τα ρίσκα που ποτέ δεν πήραν και τα όνειρα που δεν κυνήγησαν.

 

Σε ρωτώ, τα τελευταία σου λόγια θέλεις να είναι “μακάρι μόνο να είχα…” Εϊ εσύ, ξύπνα.

 

Γιατί υπάρχεις; Η ζωή δεν είναι απλά μόνο να ζεις, να περιμένεις για το Σαββατοκύριακο και να πληρώνεις το ενοίκιο. Όχι, όχι, δεν ξέρω πολλά. Αλλά ξέρω αυτό: ότι κάθε άτομο σε αυτή τη γη έχει ένα χάρισμα.

 

Και απολογούμαι στη μαύρη κοινότητα αλλά δεν μπορώ πια να προσποιούμαι.

 

O Martin Luther King;
Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε ποτέ ένα όνειρο… Ήταν το όνειρο που είχε αυτόν τον άνθρωπο.

 

Βλέπεις, οι άνθρωποι δεν διαλέγουν τα όνειρα τους, τα όνειρα διαλέγουν τους ανθρώπους. Έτσι η ερώτηση που σου κάνω τώρα είναι: “Έχεις το θάρρος να αρπάξεις το όνειρο που σε επέλεξε;” Που σε θέλησε, που σε άρπαξε; Ή σκέφτεσαι να το αφήσεις να σε προσπεράσει και να φύγει;

 

Ξέρεις, έμαθα κάτι για τα αεροπλάνα πριν από λίγες ημέρες, που με άφησε έκπληκτο. Μιλούσα με έναν πιλότο και μου είπε ότι οι επιβάτες πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα χαλάνε όταν πετάνε. Αλλά μου είπε ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο επικίνδυνο για το αεροπλάνο να βρίσκεται στο έδαφος. Είπα, τί; Γιατί όταν βρίσκεται στο έδαφος, σκουριάζει γρήγορα.
Χαλάει και σκουριάζει πολύ πιο γρήγορα από όσο όταν βρίσκεται στον αέρα.

 

Καθώς έφευγα, είπα ναι, έχει δίκιο. Γιατί τα αεροπλάνα είναι φτιαγμένα για να ζουν στον ουρανό, όχι για να βρίσκονται στο έδαφος. Έτσι και ο άνθρωπος. Είναι φτιαγμένος για να ζει το όνειρο που έχει μέσα του. Έτσι ίσως το πιο λυπηρό που μπορεί να συμβεί σε κάποιον, είναι το να ζει συνέχεια στο έδαφος χωρίς ποτέ να έχει απογειωθεί.

 

Βλέπετε, οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε τον κλέφτη που θα μπει το βράδυ στο σπίτι και θα μας τα πάρει όλα. Αλλά υπάρχει ένα κλέφτης μέσα στο μυαλό σου, που κυνηγάει τα όνειρα σου. Αυτός ο κλέφτης λέγεται “αμφιβολία”

 

Αν τη δεις, κάλεσε την αστυνομία, και κράτησε τη μακριά από τα παιδιά γιατί θέλει να σκοτώσει. Γιατί έχει σκοτώσει περισσότερα όνειρα από όσα έχει σκοτώσει η ίδια η αποτυχία. Έχει διάφορες όψεις, θα σε μολύνει σαν ιός, αφήνοντας σε τυφλό, κομμάτια. Ή μισό…

 

Το “μισό” είναι επικίνδυνο. Ξέρεις τί είναι το “μισό”; Υπάρχουν άνθρωποι που μισο-θέλουν να αλλάξουν καριέρα, που μισο-θέλουν να αριστεύσουν, που μισο-θέλουν να γυμναστούν. Τα πράγματα όμως είναι απλά. Αν μισο-θέλεις κάτι, θα μισο-έχεις τα αποτελέσματα που ονειρεύεσαι.

 

Ποιό είναι το όνειρο σου; Τί ανάβει τη φλόγα σου; Δεν γίνεται να μισο-θέλεις κάτι. Χρειάζεται να το θέλεις με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου. Θα παλέψεις γι’ αυτό; Ναι, θα το κάνεις. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Θα πέσεις πολλές φορές αλλά ποιός μετράει; Μόνο θυμήσου ότι δεν υπάρχει πουθενά, ένα εύκολο να το ανέβεις, βουνό.

 

Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή, να ξέρεις υπάρχουν πολλά απότομα και κοφτερά βράχια στη διαδρομή να προσπεράσεις. Θα νοιώσεις πίεση και θα απογοητευθείς. Αλλά να σου πω κάτι; Ο Steven Spielberg απορρίφθηκε 3 φορές από τη Σχολή Κινηματογράφου. Τρείς φορές αλλά συνέχισε.

 

Η Oprah απολύθηκε από το κανάλι που δούλευε, γιατί έκριναν ότι δεν έκανε για την τηλεόραση. Όμως αυτή συνέχισε. Οι κριτικοί είπαν ότι η Beyonce δεν μπρούσε να τραγουδήσει κι αυτό την έριξε στην κατάθλιψη. Όμως συνέχισε…

 

Η προσπάθεια και η κριτική είναι προαπαιτούμενα για να φθάσεις στη νίκη, στο μεγαλείο. Αυτός είναι νόμος του σύμπαντος και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτόν.
Γιατί ο πόνος είναι μέσα στη ζωή. Αλλά εσύ μπορείς να διαλέξεις το είδος του πόνου που θα βιώσεις. Είτε τον πόνο που φέρνει η διαδρομή προς την επιτυχία, είτε τον πόνο του να μετανοιώνεις.

 

Θέλεις τη συμβουλή μου; Μην το σκέφτεσαι δεύτερη φορά.

 

Σου έχει δοθεί το δώρο που λέγεται Ζωή.

Μην το σπαταλάς. Δεν καθορίζεσαι από το παρελθόν σου. Αντίθετα, ξαναγεννιέσαι κάθε λεπτό. Άρπαξε την ευκαιρία να ξαναγεννηθείς τώρα.

 

Κάποιες φορές πρέπει να κάνεις ένα άλμα. Και θα καταλάβεις ότι όντως έχεις φτερά μόλις πετάξεις.
Καλύτερα να προσπαθήσεις προτού τελειώσει ο χρόνος γιατί δεν υπάρχει επανάληψη στο δώρο της ζωής.

 

Ξέρω ότι ακούγομαι σαν να κάνω κύρηγμα μιλώντας με πάθος, αλλά αν δεν εκμεταλευθείς το δώρο σου, δεν θα προδώσεις μόνο τον εαυτό σου αλλά και όλον το κόσμο.

 

Έτσι, τι καινούργιο έχεις θάψει στο μυαλό σου; Ποια ιδέα;
Ποια θεραπεία; Ποια ικανότητα έχεις μέσα σου που θες να το φέρεις στον σύμπαν (universe);

Uni σημαίνει ένα, verse σημαίνει τραγούδι. Έχεις το δικό σου ρόλο να παίξεις σε αυτό το τραγούδι

 

Έτσι, άρπαξε αυτό το μικρόφωνο, και να είσαι γενναίος. Τραγούδησε με την καρδιά σου στη σκηνή της ζωής. Δεν μπορείς να πας πίσω και να κάνεις ένα καινούργιο ξεκίνημα. Αλλά μπορείς να ξεκινήσεις τώρα και να κάνεις ένα καινούργιο τέλος.”

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.