Είναι εύκολο να ζήσεις καλύτερα

Μικρό, μεγάλο, άδειο, γεμάτο, συντηρητικό ή έξαλλο δεν έχει σημασία. Το σπίτι σου είναι ο χώρος που σε αντιπροσωπεύει περισσότερο από κάθε άλλον. Τι μπορείς να διορθώσεις στη διακόσμηση για να αισθανθείς καλύτερα μέσα στο σπίτι σου και για να κυλήσουν τα πράγματα στη ζωή σου πολύ πολύ καλύτερα;

Κρεβάτι, καναπές, καρέκλα

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ο σύγχρονος λογικός νους, όμως θα αισθάνεσαι πολύ πιο ασφαλής αν έχεις τον έλεγχο της εισόδου στο σπίτι σου. Αιτία είναι η αμυγδαλή στον εγκέφαλο η οποία συνδέεται και με το ένστικτο επιβίωσης. Είτε πρόκειται για την είσοδο της σπηλιάς τα προϊστορικά χρόνια είτε για την πόρτα στο σπίτι σου, καλό είναι να έχεις τα μάτια σου σε αυτήν για να αισθάνεαι πιο ασφαλής. Φρόντισε από τον καναπέ ή από το κρεβάτι σου να έχεις τον έλεγχο της εισόδου.
Αν θέλεις να το… τερματίσεις αλλά και να μην αλλάξεις το πού βλέπι ο καναπές σου, το φενγκ σούι λέει ότι ένας καθρέφτης που θα αντικατοπτρίζει την είσοδο και θα σου δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της πόρτας, είναι μια καλή λύση.

Καθάρισε όπως ποτέ πριν

Καθάρισε τα πάντα. Σίγουρα έχει τύχει και σε εσένα να έχεις όλο το σπίτι σε καλή κατάσταση και σε ένα δωμάτιο να είναι σαν να έχει πέσει… βόμβα. Μπορεί οι ντουλάπες, η αποθήκη ή το γκαράζ να χρειάζονται επιγόντως τακτοποίηση και αέρα. Αν θέλεις να κάνεις κάτι υπέροχο για τη ζωή σου, κάνε τον εξολοθρευτή αυτή την εβδομάδα. Μπες στην αποθήκη και πέταξε ό,τι δε χρειάζεσαι πια. Ό,τι δε φόρεσες πέρυσι το καλοκαίρι δε θα το φορέσεις και εφέτος. Οπότε χάρισε το. Καθάρισε ντουλάπια, συρτάρια ακόμα και τα αρχεία του υπολογιστή σου.
Με μια φράση, κάνε χώρο για το καινούργιο. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να κυκλοφορήσει καλύτερα η ενέργεια στο σπίτι και στη ζωή σου.

Θα πέσει η τέχνη να μας πλακώσει

Καλό είναι να μην έχεις μεγάλους πίνακες, βιβλιοθήκες, ράφια ή οτιδήποτε πάνω από το κεφάλι σου στον χώρο που κοιμάσαι ή που ξεκουράζεσαι.
Η αίσθηση ότι εκεί μπορεί να μην είσαι ασφαλής σε κάνει να μη χαλαρώνεις πραγματικά και μάλιστα χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τον λόγο.

Καλή η διακόσμηση αλλά…

Πολλοί φτιάχνουν το σπίτι τους με αντικείμενα που τους αρέσουν αισθητικά αλλά που δεν είναι και τόσο πρακτικά ή αναπαυτικά. Ένας κάτασπρος καναπές πολύ τετράγωνος και σκληρός είναι υπέροχος στο να τον βλέπεις ή να τον φωτογραφίζεις για περιοδικά, αλλά δεν είναι και τόσο κατάλληλος για την καθημερινή ζωή.
Επίσης καλό είναι να απομακρύνεις κάθε αντικείμενο ή φυτό με γωνίες και επιθετικό σχήμα.

Κάνει… μοναξιά

Ρίξε μια ματιά στους πίνακες ή σε κάποια έργα που διακοσμούν το σπίτι σου. Μήπως αναπαράγουν εικόνες μοναξιάς, τρόμου ή δυστυχίας; Αν θέλεις να κάνεις μια σχέση, βγάλε τα πορτραίτα με τους μόνους ανθρώπους ειδικά από την κρεβατοκάμαρα σου.
Αν θέλεις περισσότερη χαρά στη ζωή σου, πρόσθεσε χρώμα και αν θέλεις παρέες βάλε στον χώρο σου έργα που δείχνουν κάτι χαρούμενο.

Διάβασε εδώ, για το χρειάζεται να πετάξεις άμεσα από το σπίτι σου

Πού πήγε η ισορροπία, οέο;

Στη φενγκ σούι, όπως και στη ζωή, υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που χρειάζεται να είναι σε ισορροπία για να υπάρχει αρμονία στην καθημερινότητα και εξέλιξη. Αν στο χώρο σου κυριαρχεί το μέταλλο, υπάρχει περίπτωση να έχεις περισσότερη ένταση άρα και τσακωμούς, ενώ αν κυριαρχεί το ξύλο και τα γήινα χρώματα πολύ πιθανόν να χαλαρώνεις τόσο που τελικά τίποτα να μη συμβαίνει στη ζωή σου.

Όλα στην τρίχα;

Κάποια σπίτια μοιάζουν να μην φτιάχτηκαν για να κατοικηθούν. Είτε πρόκειται για υπερβολικά τακτοποιημένα σπίτια είτε για υπερβολικά ακατάστατα. Όπως φαντάζεσαι, χρειάζεται να υπάρξει κάποια ισορροπία ώστε να μπορείς να νιώθεις χαρούμενος για τον χώρο που κατοικείς.

Επιδιορθώσεις

Είναι βασικός κανόνας στα πάντα, πόσο μάλλον στο φενγκ σούι. Ό,τι χαλάει, το φτιάχνουμε άμεσα. Δεν κρατάμε κάτι σπασμένο, χαλασμένο και ραγισμένο στο σπίτι μας. Η ενέργεια που “ρουφάει” από τον χώρο, είναι ενέργεια που αφαιρείται από τη δική σου ζωή.
Φτιαξ’ το, πέταξέ το ή χάρισε το και θα έχεις κάνει μια μεγάλη χάρη στον εαυτό σου και στην εξέλιξη της ζωής σου.

 

 

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.