Πώς θα σου φαινόταν αν σταματούσες τα πάντα για 30 δευτερόλεπτα και απλά ανέπνεες;
Τι θα γινόταν αν στη μέση της πιο τρελής ημέρας σταματούσες ό,τι κάνεις για 30 δευτερόλεπτα και απλά κοίταζες γύρω σου;
Πόσο θα γκρεμιζόταν ο κόσμος αν για 30 δευτερόλεπτα σταματούσες να αγχώνεσαι και να αγχώνεις;
Πώς θα ήταν η ημέρα σου αν απλά για 30 δευτερόλεπτα απολάμβανες το νερό που πίνεις;

Τρέχουμε τόσο πολύ, μας κυνηγάνε τόσα πολλά, μας φερόμαστε τόσο σκληρά κι όμως έχουμε την απαίτηση από το πιεσμένο σύστημα μας να λειτουργήσει άψογα. Να φέρει αποτελέσματα, να κοιμηθεί καλά το βράδυ, να ζυγίζει τα σωστά κιλά και να είναι υγιές και μακριά από πόνους.
Πιστεύεις είναι εφικτό;

Βασική αρχή της ενσυνειδητότητας είναι να έρθεις στο Εδώ και Τώρα. Δηλαδή να ζήσεις τη στιγμή.
Την πρώτη φορά που είδες το μωράκι σου στα μάτια σε απασχολούσε αν έξω έβρεχε, χιόνιζε ή αν είχε ήλιο; Αν πληρώθηκε το ρεύμα σου ή αν θα προλάβαινες ανοιχτό το σούπερ μάρκετ; Κάτι τόσο σημαντικό, όσο η γέννηση του παιδιού μας, μας φέρνει απόλυτα στο Εδώ και Τώρα. Λίγα γεγονότα μπορούν να σε φέρουν άμεσα τόσο στο κέντρο σου. Μπορείς να το καταφέρεις όμως αν το βάλεις στο… πρόγραμμα!

Αν πάρεις απόφαση να σταματάς κάθε τόσο για 30 δευτερόλεπτα απλά για να κοιτάξεις έξω από το παράθυρο συνειδητά. Όχι για να χαζέψεις σκεφτόμενη κάτι άλλο αλλά για να παρατηρήσεις τα σύννεφα, το απέναντι κτίριο ή ένα φυτό.

Ο Deepak Chopra στο βιβλίο του Total Meditation λέει ότι όταν σου συμβαίνει κάτι κακό/έκτακτο/επείγον συνήθως ακούς μια φωνή να σου λέει: “Μην κάθεσαι έτσι. Κάνε κάτι”. Ενώ θα έπρεπε να ακούς “Μην κάνεις κάτι βιαστικά. Σταμάτα. Ανάπνευσε. Βρες το κέντρο σου. Και μετά κάνε κάτι.” 

Πάρε απόφαση να σταματάς μια φορά την ώρα για 30 δευτερόλεπτα για να απολαύσεις μια γουλιά από τον καφέ σου. Χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Απλά για να σου επιτρέψεις να νιώσεις τη ζέστη της κούπας και την πορεία του καφέ στο στόμα και στον λαιμό προς το στομάχι σου.

Πάρε 30 δευτερόλεπτα και κοίταξε με αγάπη τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Τι σου λένε τα μάτια σου; Στείλε αγάπη στο είδωλο σου και μετά συνέχισε ό,τι κάνεις.
Μπορεί τα γεγονότα να μην αλλάξουν όμως σου δίνω τον λόγο μου ότι θα αλλάξει ο τρόπος που θα τα αντιμετωπίσεις. Και βασικά θα αλλάξει ο τρόπος που νιώθεις.

Είναι διαφορετικά όταν είσαι σίγουρος ότι η καταιγίδα, όσο άγρια κι αν είναι, θα περάσει, και άλλο να φοβάσαι κάθε στιγμή ότι θα πνιγείς.

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα