Όλα όσα θέλεις να μάθεις τον πολύτιμο σύμμαχο νεότητας

από την aesthetic medicine doctor Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου

Τι είναι αυτό που κάνει το υαλουρονικό τόσο απαραίτητο για το πρόσωπο μας; Πώς και πότε να το χρησιμοποιούμε στις θεραπείες μας; Ποια είναι τα μυστικά του ποιες και οι παγίδες του; Η Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου μας λέει όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για το υαλουρονικό και για τη νεανικότητα, τη λάμψη και την ενυδάτωση που μπορεί και φέρνει στο πρόσωπο μας.

Το υαλουρονικό παραμένει το αγαπημένο μου υλικό. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές περιπτώσεις και με εκπληκτικά αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι ο γιατρός να ξέρει ποιο να επιλέξει, ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα και πώς να γίνει η εφαρμογή του. Το υαλουρονικό είναι ιδανικό όταν έχουμε απώλειες όγκων στο πρόσωπο. Όσο μεγαλώνουμε, μειώνεται ο όγκος που κάνει την επιδερμίδα απαλή και την όψη νεανική.

Το υαλουρονικό οξύ είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικό καθώς συγκρατεί την υγρασία έως και χίλιες φορές το βάρος του. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε αρκετό από το υαλουρονικό που παράγει ο οργανισμός μας. Όμως τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να συμπληρώσουμε την έλλειψη του με τις κατάλληλες θεραπείες.

Το υαλουριονικό είναι και για πρόληψη αλλά και για θεραπεία. Γι’ αυτό και όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν μια μεγάλη γκάμα υαλουρονικών, από τα πιο λεπτόρευστα μέχρι τα πιο παχύρευστα και αναλόγως της περίπτωσης χρησιμοποιούμε το κατάλληλο.

Υπάρχουν εξειδικευμένα λεπτόρευστα που μπορούν να μπούνε σε πολύ λεπτές ρυτίδες όπως:

  • γύρω από τα μάτια ώστε να φαίνονται πιο ξεκούραστα,
  • στις ρυτίδες καπνιστή,
  • στο μεσόφρυο αν είναι πολύ λεπτή η ρυτίδα,
  • στις ρυτίδες barcode στο πλάι του στόματος.
  • Με το λεπτόρευστο υαλουρονικό κάνουμε μικρά στηρίγματα κοντά στα μαλλιά ώστε να κρατάμε το πρόσωπο τριγωνικό.
  • Το χρησιμοποιούμε σε νεαρά άτομα και γενικά σε ανθρώπους που δεν θέλουν όγκους στο πρόσωπο τους.

Όποιο υαλουρονικό και να χρησιμοποιώ προτιμώ να είναι εύπλαστο ώστε να μη δημιουργούνται παράξενοι αφύσικοι όγκοι στο πρόσωπο. Βλέπετε, και στο εξωτερικό έχει περάσει η τάση των αφύσικων ζυγωματικών ή άλλων σημείων στο πρόσωπο και έτσι προχωρούν σε διάλυση των fillers κάθε είδους. Η ομορφιά επιτυγχάνεται με την αρμονία και όχι με τις υπερβολές, κάτι που υποστηρίζω χρόνια τώρα πάντα σε απόλυτη σύμπνοια με τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται.

Το υαλουρονικό προσφέρει ομαλότητα, φωτεινότητα και ενυδάτωση. Με τις κατάλληλες θεραπείες ενυδατώνει βαθιά και αποτελεσματικά το δέρμα. Διορθώνει τον τόνο και την ελαστικότητα με έναν τρόπο που δεν είναι εφικτός μόνο με την περιποίηση με κρέμες. Προσφέρει πραγματικά ουσιαστικά βαθιά ενυδάτωση και αυτό φαίνεται.

Χρειάζεται να έχεις έναν καλό γιατρό με συνεχή ενημέρωση για τα νέα προϊόντα και τις δυνατότητες τους και ασφαλώς έναν γιατρό με δυνατή εμπειρία. Πολλές φορές ενώ βλέπουμε μια βαθιά ρυτίδα και παλιά σκεφτόμασταν να τη γεμίσουμε με υαλουρονικό, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε υαλουρονικό οπουδήποτε αλλού εκτός από πάνω σε αυτή τη ρυτίδα αν είναι να αλλάξει τις συμμετρίες και τους όγκους του προσώπου προς κάτι αφύσικο.

Το υαλουρονικό χρειάζεται να το μελετάς και να το σέβεσαι, να το βάλεις περιφερικά, χωρίς να φουσκώνει, να σκέφτεσαι και τις φθορές που θα έρθουν, αν θα γίνει έγχυση στα ίδια σημεία ή αλλού. Παρεμβαίνεις στο σωστό βάθος και με τα σωστά υλικά γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια την ανατομία της περιοχής.

Πόσο διαρκεί; Σε γενικές γραμμές το υαλουρονικό διαρκεί περίπου έναν χρόνο. Στις περισσότερο ακίνητες περιοχές του προσώπου θα μείνει περισσότερο, στις πιο κινητές θα κρατήσει λιγότερο. Σε κινητές περιοχές των καπνιστών θα διαρκέσει κάπως λιγότερο.

από την aesthetic medicine doctor, Κωνσταντίνα Παπαϊωάννου και τα Medi Laser Clinic

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα