Πολλές φορές το σώμα σου λέει για εσένα περισσότερα από όσα λες με τα λόγια. Παρατήρησε το σχήμα των δαχτύλων σου και μάθε κάτι ακόμα για εσένα.

Σχήμα Α

Ο αληθινός

Είσαι ένα βαθιά συναισθηματικό άτομο αν και δεν εξωτερικεύεις εύκολα τα συναισθήματα σου. Αισθάνεσαι πιο ασφαλής όταν δεν είσαι “ανοιχτό βιβλίο”.

Συχνά προσπαθείς να κρατήσεις πράγματα και συναισθήματα για εσένα, όμως η στάση του σώματος και το πρόσωπο σου, που δεν μπορούν να πουν ψέματα, προδίδουν την αλήθεια.

Γενικά, σου παίρνει αρκετό χρόνο για να εμπιστευτείς κάποιον. Όμως μόλις αυτό συμβεί, τότε χτίζεις μια σχέση ζωής μαζί του. Είσαι ένα αρκετά πιστό άτομο.

Θέλεις πάντα να λες την αλήθεια και σιχαίνεσαι το ψέμα, την υποκρισία και την απάτη. Σου αρέσει να λες πώς είναι τα πράγματα ακριβώς και αποφεύγεις να ωραιοποιείς την αλήθεια.

Στα αρνητικά είναι ότι συχνά φαίνεσαι απόμακρος ακόμα και υπερόπτης στους άλλους.
Όμως έχεις μια χρυσή καρδιά γι’ αυτό και βοηθάς ανθρώπους σε ανάγκη.

Πολλές φορές παραδίνεσαι στη μελαγχολία, ίσως επειδή είσαι αρκετά συνασιθηματικός.

Επιπλέον, καθώς δεν θέλεις να παρατάς πράγματα στη μέση, ό,τι κι αν αναλαμβάνεις το ολοκληρώνεις ακόμα κι αν αυτό που έχεις αναλάβει δεν σου αρέσει καθόλου.

Σχήμα Β

Ο ονειροπόλος

Βλέπεις την αλλαγή σαν μια απειλή γι’ αυτό και δεν βάζεις εύκολα καινούργιους ανθρώπους στη ζωή σου.

Γενικά, φοβάσαι ότι θα πληγωθείς ίσως και γι’ αυτό να είσαι τόσο επιφυλακτικός με κάθε νέα σχέση.
Όμως τη στιγμή που θα ερωτευθείς κάποιον αφοσιώνεσαι απόλυτα.

Ακόμα και αν έχεις απογοητευθεί στη ζωή σου δεν σταματάς να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι ότι σύντομα θα έρθει εκείνος ο άνθρωπος που θα σε καταλάβει απόλυτα και θα σε αγαπήσεις χωρίς όρους και όρια.

Όταν πάρεις μια απόφαση δεν υπάρχει κάποιος ή κάτι που θα σε εμποδίσει από το να την κάνεις πραγματικότητα και πάντα ακολουθείς το πλάνο δράσης σου.

Το δυνατό σου χαρτί είναι ότι δείχνεις ψύχραιμος ακόμα κι όταν δεν είσαι.

Σου αρέσει να περνάς χρόνο μόνος σου και δεν σε φοβίζει η μοναξιά.

Στα αρνητικά σου είναι ότι συχνά προσποιείσαι ότι όλα είναι τέλεια, ίσως γιατί δεν σου αρέσει να δείχνεις αδύναμος, μπλοκαρισμένος και ευάλωτος.

Σχήμα C

Ο έμπιστος

Θα ήσουν ευτυχισμένος αν πάντα κολυμπούσες σε γνώριμα νερά. Δεν καλοδέχεσαι οτιδήποτε καινούργιο, οποιαδήποτε αλλαγή και οτιδήποτε άγνωστο.

Γενικά, σου αρέσει να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους και να σε εμπιστεύονται και εκείνοι. Αυτό είναι κάτι πολύτιμο για εσένα.

Δεν σου αρέσει καθόλου να προσποιείσαι ενώ ένα από τα δυνατά σου σημεία είναι ότι ξέρεις πολύ καλά τι σου αρέσει και τι όχι.

Έχεις μια μεγάλη καρδιά που μπορεί εύκολα να πληγωθεί. Όμως, τη στιγμή που κάποιος θα σου ζητήσει συγνώμη, συγχωρείς και προχωράς.

Συχνά θέλεις να κρατάς τα προβλήματα σου για τον εαυτό σου και το καταφέρνεις.

Στα αρνητικά σου είναι ότι συχνά συμπεριφέρεσαι εγωιστικά και υπεροπτικά και ότι εκνευρίζεσαι με ασήμαντες αφορμές. Έτσι, εύκολα μπορεί κάθε συζήτηση να μετατραπεί σε τσακωμό.

Το καλό είναι ότι επιστρέφεις σύντομα στην ψύχραιμη πλευρά σου, ζητάς συγνώμη και προχωράτε από εκεί που μείνατε. Σέβεσαι τη γνώμη των άλλων ακόμα και όταν θυμώνεις μαζί τους.

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.