Τι να πετάξεις, τι να κρατήσεις, πώς να κοιμηθείς και να ζήσεις καλύτερα

Μικρές αλλαγές και σημαντικά feng shui κολπάκια για να έχει η κρεβατοκάμαρα σου την ενέργεια αυτή που θα σε κάνει να περνάς καλά.

Θα έβαζες ένα μαξιλάρι στον πάγκο της κουζίνας ή ένα μπλέντερ στο μπάνιο σου;
Αν όχι, γιατί να βάζεις στην κρεβατοκάμαρα σου ηλεκτρικές συσκευές και όργανα γυμναστικής;

Η κρεβατοκάμαρα εξυπηρετεί έναν σκοπό: Να είναι το δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο θα βρίσκεις ηρεμία αλλά και όσο πάθος χρειάζεσαι. Οπότε, άδειασε τη από τα περιττά και αγχωτικά και άφησε τη να σε φορτίσει με ενέργεια!

Κράτησε την κρεβατοκάμαρα καθαρή και τακτοποιημένη

Πώς μπορείς να έχεις έναν ήσυχο και ικανοποιητικό ύπνο όταν όλα στη ζωή σου είναι άνω κάτω; Η ακαταστασία στο σπίτι μας συνδέεται άμεσα με την ακαταστασία στις σκέψεις και την καθημερινότητα μας.

Καθάρισε καλά κάθε εκατοστό της κρεβατοκάμαρα, βγάλε ό,τι υπάρχει κάτι από το κρεβάτι, τακτοποίησε τα πράγματα με σύστημα και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώσεις άρα και θα ζήσεις.
Οι ειδικοί λένε να μην έχουμε στην κρεβατοκάμαρα ούτε αντικείμενα που έχουν σχέση με τη θρησκεία.

Μην δουλεύεις στην κρεβατοκάμαρα

Ενδεχομένως να μην έχεις αρκετό χώρο στο σπίτι και να χρειάζεται να δουλεύεις στην κρεβατοκάμαρα. Μόνο σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να το κάνεις αλλά φρόντισε να σκεπάζεις τις οθόνες τη νύχτα και να τις απομακρύνεις από το κρεβάτι.

Διάλεξε τα κατάλληλα χρώματα

Αν θέλεις να ζωντανέψει η σχέση σου χρησιμοποίησε ζεστά χρώματα κι αν θέλεις να ρίξεις κάπως τους τόνους χρησιμοποίησε πιο ψυχρά. Σε κάθε άλλη περίπτωση επίλεξε ένα απαλό ουδέτερο χρώμα.

Εξαφάνισε τους καθρέφτες

Καθώς οι καθρέφτες πολλαπλασιάζουν την ενέργεια που υπάρχει σε έναν χώρο κάνοντας τον ύπνο στην κρεβατοκάμαρα μια… δύσκολη αποστολή.

Ισορρόπησε το γιν και το γιανγκ

Είναι σημαντικό να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό στοιχείο.
Τα παχιά χαλιά και οι απαλές κουβέρτες είναι θηλυκό στοιχείο ενώ τα ξύλινα πατώματα είναι το αρσενικό. Γενικά, μην κάνεις το συγκεκριμένο δωμάτιο πολύ θηλυκό ή πολύ ανδρικό αν σε ενδιαφέρει η συντροφικότητα.

Βάλε κουρτίνες blackout

Βάλε κουρτίνες blackout ή πλήρους συσκότισης. Αυτό θα σε βοηθήσει πολύ αν έχεις αϋπνίες άρα και δυσκολίες στην έκκριση μελατονίνης.

Πού και πώς να βάλεις το κρεβάτι σου

  • Το κεφαλάρι να είναι κολλητά στον τοίχο για να έχεις την αίσθηση της ασφάλειας.
  • Να μπορείς να βλέπεις από το προσκέφαλο σου την είσοδο του δωματίου.
  • Να μην υπάρχουν στο δωμάτιο κεκλιμένα ταβάνια και να μην υπάρχουν δοκάρια στο ταβάνι.
  • Το κρεβάτι να είναι ελεύθερο και από τις δυο πλευρές, δηλαδή να μην είναι η μια του πλευρά κολλημένη στον τοίχο.
  • Καλό είναι το κρεβάτι να έχει κεφαλάρι. Αν είναι και ξύλινο, ακόμα καλύτερα.
  • Διάλεξε με προσοχή τα κομοδίνα σου. Να είναι οπωσδήποτε δυο, ώστε να υπάρχει αρμονία, να έχουν στρογγυλεμένες άκρες και το ύψος τους να μην είναι στο ίδιο ύψος που είναι το κεφάλι σου όταν ξαπλώνεις.
To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.