Να τρώει η μάνα…

Όλο και περισσότεροι με ρωτάτε για συνταγές που να είναι και νόστιμες και vegan.
Έψαξα, δοκίμασα και σας παρουσιάζω τα vegan μάφιν αλμυρής σοκολάτας. Είναι ό,τι πρέπει για τις ώρες που θέλεις κάτι που να είναι γλυκό αλλά και να έχει μια…τσαχπινιά.

Είναι εύκολα στο να τα φτιάξεις, πεντανόστιμα και απίστευτα υγιεινά. Διάβασε οπωσδήποτε το bonus tip στο τέλος.

Υλικά

Για την καραμέλα

  • 12 αποξηραμένοι χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 μεγάλες κουταλιές από φυτικό βούτυρο -αμυγδάλου ή μακαντέμια-
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη σοκολάτα

  • 1 κούπα νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 1/3 της κούπας γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Μούλιασε τους χουρμάδες σε ένα μπώλ με ζεστό νερό για 35 λεπτά. Βγάλε τους από το νερό και βάλε τους στο μπλέντερ ή στο μούλτι μαζί με το βούτυρο αμυγδάλου και το θαλασσινό αλάτι.
  • Χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Τσέκαρε γιατί μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο νερό.
  • Σε μπεν μαρί λιώσε τις νιφάδες της μαύρης σοκολάτας με το γάλα αμυγδάλου.
  • Βάλε λίγη σοκολάτα στη βάση κάθε θήκης για μάφιν. Αν δεν έχεις θήκες σιλικόνης χρησιμοποίησε χάρτινες θήκες.
  • Βάλε τις θήκες στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
  • Μόλις παγώσουν λίγο, ρίξε μείγμα της καραμέλας μέσα σε κάθε θήκη και τελείωσε με μια ακόμη στρώση σοκολάτας.
  • Βάλε τις θήκες στο ψυγείο για 24 ώρες εκτός κι αν θέλεις το υλικό στο κέντρο να είναι ρευστό. Αν θέλεις, θα πρέπει να τις βγάλεις και να τις απολαύσεις μέσα στις επόμενες 2 με 3 ώρες.

Bonus tip

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν σφίξει το μείγμα αρκετά στο ψυγείο, το μάφιν θα διαλυθεί με την πρώτη μπουκιά. Ενώ αν το αφήσεις για 24 ώρες, μπορεί το εσωτερικό να μην είναι ρευστό αλλά θα είναι τόσο μαλακό ώστε να μπορέσεις να το δαγκώσεις χωρίς να διαλυθεί επιτρέποντας σου αρκετές απολαυστικές σοκολατοαλμυρές μπουκιές.

Απόλαυσε τα και όπως πάντα περιμένω σχόλια.

Η πρωτότυπη συνταγή είναι από το my whole food life

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.