Στη Γη/Yi πρέπει να έχουν πάει όλοι οι vegan φίλοι μου και οι μισοί από τους μη vegan. Και όλοι επιστρέφουν πάντα με μια ωραία ιστορία γεύσης και εμπειρίας για τους χυμούς, τα φαγητά, τα σνακς και τα γλυκά, αχ, τα γλυκά.

Εγώ ήμουν η τελευταία που δεν είχα πάει, ίσως γιατί το να πάω από το Μαρούσι στη Γλυφάδα για οποιονδήποτε λόγο μου φαινόταν βουνό. Στο κάλεσμα της ΓΗς, όμως, πώς να αρνηθείς;

Το ξέρω ότι το κυρίαρχο σε ένα εστιατόριο είναι τα πιάτα και η κουζίνα, όμως σημαντικό είναι και τι βρίσκεται πίσω από κάθε εγχείρημα.

Πριν από πέντε χρόνια και προτού η vegan διατροφή γνωρίσει την -όση- άνθιση γνωρίζει σήμερα ανοίγει στη Γλυφάδα το raw vegan εστιατόριο ΓΗ/Yi. Κατευθείαν στα βαθιά. Στην ουσία δεν απευθυνόταν μόνο στους vegan αλλά σε όλους όσοι ήθελαν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και να δώσουν στα κύτταρα τους καθαρό φαγητό απαλλαγμένο από επεξεργασία, πρόσθετα και οτιδήποτε επιβαρυντικό.

Αλμυρά και γλυκά πιάτα χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη αλλά με νοστιμιά, υψηλή διατροφική αξία, με σεβασμό στη φύση.

Όσο πιο κενό από βιταμίνες είναι ένα φαγητό τόσο περισσότερο θέλεις να τρως από αυτό επειδή απλά ο οργανισμός σου δεν το αντιλαμβάνεται ως κάτι θρεπτικό. Αν φας δυο σακουλάκια τσιπς θα πεινάς βασανιστικά και πάλι σε μια ώρα.

 

Αν όμως φας κάτι θρεπτικό, ακόμα και φρούτα με λίγους ξηρούς καρπούς, τότε θα νιώθεις ήπια χορτάτος για αρκετές ώρες.

 

Μην μετράς θερμίδες. Επικέντρωσε στα θρεπτικά στοιχεία που σου δίνει κάθε τροφή γιατί αυτά είναι που μετράνε!

Η ΓΗ/Yi αποφάσισε να κάνει ένα… φρεσκάρισμα στο μενού της και σε όσα έχει και μπορεί να προσφέρει. Πρόσθεσε νέα πιάτα στο μενού της χτυπώντας για μια ακόμη φορά ταβάνι στη δημιουργικότητα και τη γεύση.

Εγώ προσωπικά θα επιστρέψω στη ΓΗ/Yi για τις σούπες της που είναι ζεστές, βελουτέ ΚΑΙ ωμοφαγικές. Έτσι έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά για να χαρούν τα κύτταρα και ο οργανισμός μου.

Θα επέστρεφα για το μεξικάνικο πιάτο με τις raw totrillas.
Μα πόσο ωραίο πιάτο και οπτικά και γευστικά. Η τορτίγια είναι ωμοφαγική από μπανάνα, μήλο και λιναρόσπορο. Φτιαγμένη με τόση φροντίδα που θα θέλεις να την έχεις στη διατροφή σου για πάντα. Και η μεξικάνικη γέμιση είναι απογειωτική.

Η γεύση που μου “κόλλησε” στο μυαλό ήταν αυτή από το “τυρί” τσένταρ.
Φτιαγμένο από ξηρούς καρπούς και κόκκινη πιπεριά, ήθελα κλέψω το μπολάκι, έτσι όπως ήταν γεμάτο και υπέροχο, για να το πάρω σπίτι μου. Αν θέλεις να δοκιμάσεις ένα απόλυτα θρεπτικό, διαφορετικό από του εμπορίου, και γευστικό φυτικό τυρί, αυτό το πιάτο να παραγγείλεις.

Ο ντάκος ήταν η επόμενη έκπληξη. Με παξιμάδι φτιαγμένο με ωμοφαγική τεχνική, με υπέροχη τριμένη ντομάτα και με μυζήθρα αμυγδάλου. Κρίμα που στη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν αποτυπώνονται το λαχταριστό χρώμα του αλλά και η καλοκαιρινή του γεύση!

Αν αγαπάς τα γλυκά, τα vegan raw γλυκά θα σε αποτελειώσουν. Εδώ αποτελείωσαν εμένα που δεν είμαι γλυκατζού.
Αγαπημένα μου, το cheese cake με μαρμελάδα φράουλα και το cream cake με λεμόνι και τζίντζερ ενώ ανάρπαστα έγιναν στο τραπέζι το Banoffee και το…Sneaker. Όλα vegan και sugar/gluten/lactose free.

Και κάπου εδώ σίγουρα θα αναρωτιέσαι για τις τιμές. Είναι πραγματικά καλές ίσως και χαμηλές για το περιβάλλον, την ατμόσφαιρα, τα υλικά κια την ποιότητα του φαγητού που προσφέρονται.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ακόμα κι αν δεν είσαι vegan, πήγαινε στη Γη/Yi και ανακάλυψε έναν καινούργιο τρόπο να τρως, να απολαμβάνεις και να ζεις.

Το vegan φαγητό μπορεί να είναι συναρπαστικό.

Και στη ΓΗ/Yi θα το καταλάβεις αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Η ψυχή της ΓΗς είναι η σεφ Άννα Χοχλάκη που μου έδωσε μια ιδέα του πώς είναι να ζεις και να δημιουργείς με συνειδητότητα και σε υψηλό επίπεδο.

από την Καίτη Φαρμάκη

 

Τη Γη/Yi θα τη βρεις Γρηγορίου Λαμπράκη 69 στη Γλυφάδα!

Μπορείς να δεις τη σελίδα στο Facebook πατώντας εδώ

Και να ακολουθήσεις τον λογαριασμό της και στο Instagram πατώντας εδώ.

 

 

 

Μοιράσου το

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.