Όταν η ενέργεια μπλοκάρει…

Το ξέρω ότι ακούγεται κάπως ποιητικό το να “φέρεις ροή στην ημέρα σου”, όμως δε θα μπορούσε να είναι κάτι πιο γειωμένο από αυτό.
Αν έχεις ποτέ χαρακτηρίσει τον εαυτό σου “μπλοκαρισμένο”, τότε ξέρεις ακριβώς την αίσθηση όταν δεν υπάρχει ροή στη ζωή σου.

Φαντάσου τον εαυτό σου σαν ένα καλώδιο. Παίρνεις ενέργεια από το σύμπαν και τη φέρνεις στην καθημερινότητα σου για να ζήσεις και να εξελιχθείς. Σκέψου τώρα τις εποχές που είσαι κουρασμένος, απογοητευμένος, θυμωμένος. Το καλώδιο στρίβει, φθείρεται, κόβεται. Έτσι η ενέργεια δεν μπορεί να βρει το δρόμο της, τα προβλήματα εμποδίζουν τη ροή και το αποτέλεσμα είναι λιγότερη χαρά, ελάχιστη εξέλιξη και ακόμα περισσότερη κούραση, απογοήτευση και θυμός.
Θα το αφήσουμε το καλώδιο έτσι μπερδεμένο;

Εδώ, θα βρεις 9 απλούς τρόπους που θα σε κάνουν να επαναφέρεις τη ροή στη ζωή σου. Μπορεί στην αρχή να ξεβολευτείς, να φοβηθείς, να κάνεις ένα βήμα πίσω.
Αλλά από τη στιγμή που θα νοιώσεις τη γλυκιά γεύση της επίτευξης, δύσκολα θα ξαναφήσεις το καλώδιο να μπλεχτεί.

Αυτοί είναι 9 απλοί τρόποι για να αποκτήσεις ορμή και ροή στη ζωή σου.

  1. Να έχεις ξεκάθαρο στόχο. Η ενέργεια πάντα ρέει εκεί που βάζουμε την ενέργεια μας.
  2. Να καταφέρνεις κάτι έστω και μικρό κάθε ημέρα. Να αναγνωρίζεις τη νίκη σου, και που και που να σου λες και ένα μπράβο.
  3. Να επιλέγεις γύρω σου ανθρώπους που είναι υποστηρικτικοί και που σου φτιάχνουν το κέφι. Κανείς δεν αγάπησε τον δύσκολο, απαισιόδοξο, στριμμένο άνθρωπο. Κανείς, εκτός από τους ομοίους του και τα θύματα.
  4. Μόλις πέσεις κάτω, σήκω αμέσως επάνω και προχώρησε μπροστά. Υπέροχος, βασικός και δύσκολος κανόνας. Μην περιμένεις να φθάσεις στον πάτο για να ξεκινήσεις να ενεργοποιείσαι. Ο χρόνος σου πάνω στη γη είναι πολύτιμος.
  5. Μείνε πιστός στον τελικό στόχο. Πολλές φορές θα θέλεις να λοξοδρομήσεις, αλλά γιατί να πάει χαμένη τόση ενέργεια και τόσα όνειρα;
  6. Πάρε ρίσκα παρά τον όποιο φόβο. Ο φόβος σε ακινητοποιεί. Η δράση, όμως, τον συρικνώνει.
  7. Να παίρνεις μαθήματα από κάθε τι που κάνεις. Και από τις επιτυχίες και από τις αποτυχίες. Και να προχωράς.
  8. Να έχεις εμπιστοσύνη στο σχέδιο σου. Πολύ σημαντικός παράγοντας. Να έχεις εμπιστοσύνη ακόμα κι όταν κανείς άλλος δε σου έχει.
  9. Να προσφέρεις τη βοήθεια σου όπου κρίνεις ότι χρειάζεται. Όλα και όλοι συνδεόμαστε με αόρατες χρυσές κλωστές. Κίνησε τα νήματα βοηθώντας ουσιαστικά, δράσε σαν να βοηθάς τον αδελφό σου, τον εαυτό σου, δώσε σοφά και βοήθησε αποτελεσματικά.

Πάρε ένα λεπτό και σκέψου πώς μπορείς να βάλεις αυτές τις αρχές στη ζωή σου σήμερα κιόλας. Φτιάξε έτσι το πρόγραμμα σου ώστε να συμπεριλαμβάνει τις εννέα αυτές ποιότητες και βρες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν αποτελεσματικά να τις εφαρμόσεις.

Κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο, εκτίμησε και γιόρτασε όσα έχεις πετύχει. Κάνοντας το συχνά θα ενεργοποιηθείς και θα ενεργοποιήσεις την ευγνωμοσύνη και μαζί και τη ροή στη ζωή σου.
Και να θυμάσαι: το σύμπαν δεν απαιτεί από εμάς να είμαστε τέλειοι, περιμένει όμως να εξελιχθούμε.

Εδώ, θα μάθεις 6 ακόμα απλούς και πρακτικούς τρόπους για να φέρεις ροή στην ημέρα σου.

 από τη  Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

(1) Σχόλιο

Αφησε Σχόλιο

Το e-mail σου δεν θα δημοσιευθεί.