Μια απλή ιστορία από τον Wayne Dyer για το πώς λειτουργεί ο νόμος της πίστης, της συγχρονικότητας και της συνείδησης

Όταν σιδερώνω βλέπω τα καλύτερα βίντεο στο youtube. Εκεί που σιδέρωνα τα πουκάμισα του καλού μου, ο Wayne Dyer ξεκίνησε να λέει την παρακάτω ιστορία.

Παράτησα το σίδερο και ξεκίνησα να σημειώνω… Μπορεί να μην έχει σιδερωμένο πουκάμισο να φορέσει, όμως έχει μια ωραία ιστορία να διαβάσει!

Ο Wayne Dyer με τον Deepak Chopra συζητώντας μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό στο Λονδίνο, έφτιαξαν αυτή την απλή ιστορία για να γίνουν κατανοητά τα διάφορα επίπεδα συνειδητότητας και πώς μπορούμε να έχουμε όσα επιθυμούμε.

Συγχρονικότητα: Μια συνεργασία σκέψης και πίστης

 

“Πολλά από όσα μας συμβαίνουν πιστεύουμε ότι είναι τυχαία. Όμως στο σύμπαν όπου υπάρχει μια ανώτερη διάνοια που οδηγεί τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα τυχαίο.

 

Ας πούμε ότι θέλεις παγωτό φράουλα. Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να το αποκτήσεις και θα σου τους πω ξεκινώντας από το πιο χαμηλό επίπεδο συνείδησης προς το πιο υψηλό.

 

Ο πρώτος τρόπος για να πάρεις ένα παγωτό φράουλα είναι μια σκέψη. Όλα πάντα ξεκινάνε με μια σκέψη “Πολύ θα ήθελα να έχω ένα παγωτό φράουλα τώρα”. Το σκέφτεσαι και σηκώνεσαι, ανεβαίνεις στο ποδήλατο σου και πηγαίνεις και αγοράζεις ένα παγωτό φράουλα.

 

Ίσως να σκεφτείς ότι αυτός ο τρόπος δεν έχει τίποτα το σπουδαίο. Όμως, αν το δεις καλύτερα θα αντιληφθείς την αξία του. Η σκέψη είναι αόρατη, μη χειροπιαστή, είναι κάτι εσωτερικό, δεν βλέπεις αυτό που υπάρχει μέσα σου και δίνει εντολή για να κάνεις κάτι, όμως υπάρχει. Άρα είναι σπουδαίο το να σκεφτείς κάτι και να το κάνεις πράξη.

 

Ο δεύτερος τρόπος για να έρθει στα χέρια σου ή κοντά σου ένα παγωτό φράουλα είναι να σκεφτείς “Πολύ θα ήθελα να έχω ένα παγωτό φράουλα τώρα” και να καθίσεις εκεί που είσαι.
Λίγα λεπτά μετά έρχεται το παιδί σου κρατώντας ένα παγωτό φράουλα!
Αυτό περιγράφει ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης. Γιατί εκεί που βρίσκεσαι κάνεις μια σκέψη και κάποιος εμφανίζεται μπροστά σου με αυτό που θέλεις.

 

Ο τρίτος τρόπος έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Σκέφτεσαι “Πολύ θα ήθελα να έχω ένα παγωτό φράουλα τώρα”. Μόλις κάνεις τη σκέψη κάποιος περνάει και σου λέει “Κύριε, μήπως αυτό το παγωτό φράουλα είναι δικό σας;” Ενθουσιάζεσαι και τηλεφωνείς σε όποιον ξέρεις και λες: “Δεν θα πιστέψεις τι έγινε σήμερα. Τη στιγμή που σκέφτηκα πόσο θα ήθελα ένα παγωτό φράουλα, πέρασε κάποιος και μου χάρισε ένα”.

 

Είναι το ίδιο με το να σκέφτεσαι κάποιον πολύ και αυτός να σου τηλεφωνεί. Όλοι έχουμε τέτοιες εμπειρίες. Έτσι δεν είναι;

 

Υπάρχει και ο τέταρτος τρόπος για να απολαύσεις το παγωτό φράουλα. Ο τρόπος που εγώ λέω “Unity Conciousnes” Ενωμένη Συνείδηση. Με αυτή την ένωση είσαι ΕΣΥ που δημιουργείς το παγωτό σου.

 

Τη στιγμή που λες “Πολύ θα ήθελα να έχω ένα παγωτό φράουλα”, στα χέρια σου δημιουργείται αυτόματα ένα παγωτό φράουλα σου. Στις γραφές αυτό αναφέρεται ως το Θαύμα των πέντε άρτων και των δυο ιχθύων που έκανε ο Χριστός.

 

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι ζεις σε τόσο υψηλό επίπεδο συνειδητότητας που σε ό,τι βάζεις την προσοχή σου αυτό εμφανίζεται και έτσι εσύ γίνεσαι ο δημιουργός ή ο συνδημιουργός της ζωής σου.

 

Ο πρώτος τρόπος είναι και ο πιο απλός. Σκέφτεσαι κάτι και το κάνεις.
Ο δεύτερος είναι ότι σκέφτεσαι κάτι και κάποιος άλλος το κάνει για εσένα.
Στον τρίτο τρόπο σκέφτεσαι κάτι και η συγχρονικότητα το φέρνει μπροστά σου, το έλκεις ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείς πλήρως.

Και τέλος υπάρχει και ο νόμος της υλοποίησης. Ακόμα και αν μπορεί να το κάνει ένας τότε μπορούμε όλοι. Να υλοποιούμε αυτόματα αυτό που θέλουμε στη ζωή μας.”

Εδώ μπορείς να δεις και το video!

Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα