Ένα μάθημα ζωής από τον dr. Wayne Dyer 

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε ότι η πιο σημαντική απόφαση που θα πάρεις ποτέ στη ζωή σου έχει να κάνει με το αν πιστεύεις ότι ζεις σε ένα φιλικό ή σε ένα εχθρικό σύμπαν.

Βλέπεις έναν κόσμο που είναι γεμάτος με εχθρότητα και θυμό, με ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλον και ανθρώπους που θέλουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι που βλέπεις; Γιατί αν βλέπεις τον κόσμο με αυτόν τον τρόπο, αυτό ακριβώς θα δημιουργήσεις για τη ζωή σου.

Θέλω να φανταστείς την ακόλουθη σκηνή:
Είσαι στο σπίτι σου. Έχεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου στα χέρια σου όταν σβήνουν τα φώτα επειδή πέφτει το ηλεκτρικό. Δεν βλέπεις τίποτα. Σκουντουφλάς μέσα στο καθιστικό σού πέφτουν τα κλειδιά και συνειδητοποιείς ότι δεν θα τα βρεις ποτέ εκεί με αυτό το σκοτάδι.
Εκείνη την ώρα κοιτάζεις έξω και συνειδητοποιείς ότι στον δρόμο τα φώτα είναι αναμμένα.

 

Έτσι, σου έρχεται μια ιδέα: “Γιατί να κάθομαι εδώ στο σκοτάδι ψάχνοντας τα κλειδιά μου όταν υπάρχει φως έξω;” αναρωτιέσαι. “Θα πάω έξω και κάτω από το φως του δρόμου θα ψάξω για τα κλειδιά μου”. Μα γιατί γελάτε; Είναι πολύ λογική σκέψη.

 

Οπότε, βγαίνεις έξω και ξεκινάς να ψάχνεις τα κλειδιά σου από εδώ και από εκεί για ώρα. Τότε έρχεται ένας γείτονας σου και σε ρωτάει τι έγινε. “Ξέρεις, έχασα τα κλειδιά μου”, του λες και προθυμοποιείται να σε βοηθήσει να τα βρεις.

 

Και κάπως έτσι βρίσκεστε και οι δυο σκυμμένοι να ψάχνετε για τα κλειδιά σου.
“Με συγχωρείς αλλά πού τα έχασες;¨σε ρωτάει αρκετή ώρα μετά. “Μου έπεσαν μέσα στο σπίτι”, του απαντάς. “Μου λες ότι τα έχασες μέσα στο σπίτι αλλά ότι τα ψάχνεις εδώ έξω στον δρόμο; Δεν είναι λογικό.” “Γιατί είναι λογικό να ψάχνω στο σκοτάδι όταν έχει φως εδώ έξω;” είναι η παράλογα λογική απάντηση σου.

Τώρα γελάτε και σκέφτεστε πόσο χαζό είναι αυτό αλλά αυτό δεν είναι που κάνουμε ακριβώς όταν έχουμε ένα πρόβλημα και αντί να ψάξουμε για τη λύση μέσα μας την ψάχνουμε κάπου… έξω;

Είναι σαν να πας στον γιατρό και να του πεις όλα τα συμπτώματα σου. Και ο γιατρός σου γράφει διαφορετικές συνταγές για το κάθε σύμπτωμα. Μια συνταγή για τον πονοκέφαλο, μια για τον πονόλαιμο, άλλη μια για τον πυρετό και να σου λέει να τις δώσεις στην πεθερά σου, στη μαμά σου, στον φίλο σου για να λάβουν εκείνοι τα φάρμακα

Έτσι κάνουμε κι εμείς.
Περιμένουμε να συμβεί κάτι από μόνο του και έξω από εμάς
για να καλυτερεύσουν τα πράγματα στη δική μας ζωή.

Όλα είναι εδώ, μέσα σου. Εκεί να ψάχνεις. Αυτό να θυμάσαι!

 

Ο Γουέιν Ντάιερ (Wayne Walter Dyer, 10 Μαΐου 1940 – 29 Αυγούστου 2015) ήταν δημοφιλής Αμερικανός καθηγητής αυτοβελτίωσης, συγγραφέας και ομιλητής.
Το βιβλίο του Οι περιοχές των σφαλμάτων σου – Your Erroneous Zones 1976, έχει πουληθεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι ένα από τα μπεστ σέλερ όλων των εποχών.

από την Καίτη Φαρμάκη

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.
Μοιράσου το

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα